Veldrijden

Mede door de successen van Mathieu van der Poel, David van der Poel en Thalita de Jong is West-Brabant in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het veldritmekka van Nederland. Jaarlijks worden bovendien prachtige wedstrijden gehouden in onder meer Hoogerheide, Rucphen en Huijbergen, waar diverse wereldtoppers aan het vertrek staan. In Hoogerheide werd bovendien meerdere keren het WK Veldrijden gehouden in de afgelopen decennia.

Ook in het verleden wisten diverse West-Brabantse renners successen te behalen tijdens wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen en Nederlandse kampioenschappen. Denk bijvoorbeeld aan Adrie van der Poel, die maar liefst zes keer Nederlands kampioen veldrijden en één keer wereldkampioen veldrijden werd. Maar ook Wim de Vos en Natascha Knaven wisten het rood-wit-blauw mee te nemen naar West-Brabant.

1989

Natascha den Ouden: alleskunner met passie voor het veldrijden

In 1988 wordt in Hulsberg het eerste Nederlandse kampioenschap veldrijden voor vrouwen gehouden. De 14-jarige Natascha den Ouden uit Galder weet in dit kampioenschap achter Anita Hakkert een knappe zilveren medaille te veroveren. Een jaar later in Sint-Michielsgestel mag ze vervolgens op het hoogste schavot van het erepodium plaatsnemen. Het is de eerste van in totaal vier Nederlandse titels veldrijden bij de vrouwen.

 

 

Lees verder  
1996

Wereldtitel kroon op carrière van Adrie van der Poel

Op de erelijst van Adrie van der Poel (17 juni 1959) staan onder meer zeges in de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold Race en twee Touretappes. Maar een absolute kroon op zijn carrière was de wereldtitel veldrijden die hij behaalde in 1996.

Lees verder  
1997

De Vos klopt Rabo-renners

Zeven keer stond Wim de Vos (18 maart 1968) op het podium bij een NK veldrijden voor professionals, maar slechts één keer greep hij het rood-wit-blauw. In 1997 stond er in het Gelderse Zeddam geen maat op de renner uit Oosterhout en verwees hij Rabo-troeven Richard Groenendaal en Adrie van der Poel naar de overige podiumplaatsen.

Lees verder