Liberation Route

De Liberation Route laat je beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde in Noord-Brabant, rondom Arnhem en Nijmegen en op de Veluwe. De route volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. De route begint bij Normandië en loopt via Noord-Brabant, Nijmegen, Arnhem en de Zuid-Veluwe richting Berlijn. Deze gebieden speelden aan het einde van WOII een hoofdrol op het wereldtoneel.

 

Liberation Route Europe volgt de voetsporen van onze bevrijders en verbindt de mijlpalen van ons gedeelde verleden met het heden. Ga mee op reis door de moderne geschiedenis van Europa in de wetenschap dat wat we vandaag doen, het verschil maakt.

 

Op 75 locaties in de wijde omgeving liggen veldkeien, de zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren 1944-1945. De verhalen van die plekken kun je beluisteren via telefoonnummer 0900-5423728 of via Liberationroute.com | Luisterplekken. Elke veldkei heeft een QR-code die met een smartphone te scannen is waarmee je ook het verhaal kunt luisteren.

 

Liberation Route app

Onderweg alle informatie van de Liberation Route Europe op uw smartphone? Download dan de Liberation Route Europe app! De app is beschikbaar voor iPhone en Android en biedt direct toegang tot verhaallijnen, bezienswaardigheden, historische gebeurtenissen, biografieën en nog veel meer, inclusief historische foto’s, ingesproken verhalen en filmpjes.

 

Liberation Route Europe app:

-Lees verhalen over grote gebeurtenissen.

-Bezoek bijzondere plekken waar historische gebeurtenissen plaatsvonden.

-Luister naar hoorspelen

-Bezoek musea, monumenten of begraafplaatsen.

-Lees over persoonlijke verhalen.

-Download informatie uit deze app om er offline gebruik van te kunnen maken.

 

Download de app:

IOS/ Apple

Android