Van Gogh fietsroute

De Brabantse Van Gogh fietsroute bestaat uit 335 km fietsplezier, verdeeld in vijf unieke routes. Die voeren je langs vijf Brabantse gemeenten die een bijzondere band hebben met Van Gogh: Zundert, Etten-Leur, Tilburg, Nuenen en ’s-Hertogenbosch. Je geniet van de gevarieerde Brabantse landschappen en bezoekt plekken die Van Gogh hebben gevormd.

 

Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh (1853-1890). In Brabant werd Vincent geboren, hier groeide hij op, vond hij inspiratie, zette hij zijn eerste schetsen op papier, ontwikkelde hij zich tot schilder en maakte hij zijn eerste meesterwerk: De Aardappeleters. De route nodigt fietsliefhebbers uit zich te laten inspireren door het landschap dat Vincent in zijn hart sloot.

 

De Van Gogh fietsroute is uitgezet over het huidige fietsknooppuntensysteem. Onder elk knooppuntbord treft je een Van Gogh fietsroutebord. Volg de Van Gogh fietsroutebordjes van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Tussen de knooppunten volg je de bewegwijzering van het knooppuntensysteem.

 

De complete rondgaande route is 335 kilometer lang. Er zijn echter ook vijf kortere themaroutes uitgestippeld rondom de Van Gogh erfgoedlocaties.

 

Van Gogh fietsklapper

 

De Brabantse Van Gogh fietsklapper is voor € 8,95 verkrijgbaar bij de erfgoedlocaties Vincent Van GoghHuis in Zundert, Van Gogh Kerk in Etten-Leur, Vincentre in Nuenen en Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch en bij diverse VVV’s en bibliotheken. De klapper kun je ook online bestellen voor € 11,90 incl. verzend- en handlingkosten (binnen Nederland). Als ondernemer/organisatie kun je de Van Gogh Fietsroute klapper hier bestellen.

 

Je kunt de Van Gogh Fietsroute ook downloaden: 

Download hier de Nederlandstalige versie van de Van Gogh Fietsoute.

Download hier de Engelstalige versie van de Van Gogh Fietsoute.

Download hier de Duitstalige versie van de Van Gogh Fietsoute.

 

Let op! er zijn wijzigingen op de route, bekijk hier de wijzigingen.