Proef de 5-Trappisten!

Beleef en ervaar de smaak van Trappistenbieren met deze unieke fietsroute. De route 'Proef de 5-Trappisten'! is met behulp van het bestaande fietsknooppuntennetwerk uitgezet langs de 5 Trappistenkloosters in Vlaanderen en Brabant. Je volgt de bewegwijzering van het fietsknooppuntennetwerk. De Zundertse Trappist, gebrouwen bij de Abdij Maria Toevlucht, mag natuurlijk niet ontbreken in deze fietsroute!

 

De gehele route is ongeveer 334 kilometer en bestaat uit 6 deelroutes. Iedere deelroute heeft z'n eigen bijzondere kenmerken en er is afwisseling tussen rustige landschappen en meer stedelijke dynamiek. De route gaat via verschillende steden zoals Antwerpen, Tilburg en Turnhout. Maar ook langs pittoreske dorpen zoals Zundert, Hilvarenbeek, Oirschot, Poppel en Merksplas.

 

6 unieke deelroutes

Deelroute 1: Van De Koninck naar de zusters van Brecht (46 km)

Deelroute 2: Beleef Zundert in de voetstappen van een monnik (44 km)

Deelroute 3: Bid en werk: ontdek de wereld van La Trappe (76 km)

Deelroute 4: Zoek de grens op in de Brabantse Kempen (59 km)

Deelroute 5: Geniet van de groene omgeving naar de stille Kempen (62 km)

Deelroute 6: De smaak en mystiek van het kloosterleven (30 km)

Extra verbinding: Verkort je route via het Bels Lijntje (17 km)

 

5 Trappistenkloosters

Abdij OLV van het Heilig Hart in Westmalle (Antwerpen)

Abdij Maria Toevlucht in Zundert (Brabant)

Abdij OLV van Nazareth in Brecht (Antwerpen)

Abdij OLV Koningshoeven, La Trappe in Berkel-Enschot (Brabant)

Abdij Achelse Kluis in Achel (op de grens van Limburg en Brabant)

 

Wist je dat er naast het befaamde bier ook nog verschillende andere producten worden gemaakt door de Trappisten? Ontdek ze allemaal: kaas, jam, chocolade, honing, zeep en kaarsen. Deze producten zijn te krijgen bij enkele kloosters en vaak ook bij lokale horecagelegenheden en winkeltjes langs de fietsroute.

 

Routeboekje 

Het routeboekje 'Proef de 5 Trappisten' is voor € 4,50 verkrijgbaar via Toerisme Provincie Antwerpen, VisitBrabant en bij diverse VVV’s in de omgeving. Ook online bestellen is mogelijk voor € 9,90 incl. verzend- en handlingkosten (binnen Nederland). Zelf downloaden kan natuurlijk ook door hier te klikken. Als ondernemer/organisatie kun je het boekje hier bestellen.

 

Klik hier voor de Engelse versie van het routeboekje 'Proef de 5-Trappisten'!