Recreatief fietsen

Ga op de fiets op ontdekkingstocht door de prachtige Brabantse steden en dorpen of trek de natuur in. Kom genieten en vergeet tussendoor vooral niet af te stappen. Stippel zelf je route uit op basis van de knooppunten. Hieronder een aantal route-tips van de redactie. Voor meer informatie over routes in Brabant kijk je op www.routesinbrabant.nl

Proef de 5-Trappisten!

Beleef en ervaar de smaak van Trappistenbieren met deze unieke fietsroute. De route 'Proef de 5-Trappisten'! is met behulp van het bestaande fietsknooppuntennetwerk uitgezet langs de 5 Trappistenkloosters in Vlaanderen en Brabant. Je volgt de bewegwijzering van het fietsknooppuntennetwerk. De Zundertse Trappist, gebrouwen bij de Abdij Maria Toevlucht, mag natuurlijk niet ontbreken in deze fietsroute!

Lees verder  

Van Gogh fietsroute

De Brabantse Van Gogh fietsroute bestaat uit 335 km fietsplezier, verdeeld in vijf unieke routes. Die voeren je langs vijf Brabantse gemeenten die een bijzondere band hebben met Van Gogh: Zundert, Etten-Leur, Tilburg, Nuenen en ’s-Hertogenbosch. Je geniet van de gevarieerde Brabantse landschappen en bezoekt plekken die Van Gogh hebben gevormd.

Lees verder  

Liberation Route

De Liberation Route laat je beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde in Noord-Brabant, rondom Arnhem en Nijmegen en op de Veluwe. De route volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. De route begint bij Normandië en loopt via Noord-Brabant, Nijmegen, Arnhem en de Zuid-Veluwe richting Berlijn. Deze gebieden speelden aan het einde van WOII een hoofdrol op het wereldtoneel.

Lees verder