Nieuws archief

Motoren remmen prestaties wielrenners

Wanneer verliest een wielrenner snelheid? Als een motor voor, naast of achter hem rijdt? Deze vraag werd gesteld aan de kandidaten van de Nationale Wetenschapsquiz 2017. 

 

 

lees het hele artikel  

Van der Poel start nieuwe jaar met zege

1 januari 2018

Europees kampioen veldrijden Mathieu van der Poel is het nieuwe jaar gestart met een overwinning. Voor de eerste keer in zijn loopbaan wist hij de GP Sven Nys in Baal op zijn naam te schrijven.

 

 

lees het hele artikel  

Finale Topcompetitie veldrijden in Huijbergen

In Huijbergen wordt op zaterdag 6 januari de finalewedstrijd voor de Topcompetitie veldrijden verreden. Deze wedstrijd is voor veel renners tevens de generale repetitie voor het NK veldrijden dat op 13 en 14 januari wordt verreden in het Friese Surhuisterveen. 

 

 

 

lees het hele artikel  

Nieuw wielercentrum in Ossendrecht officieel geopend

21 december 2018

In Ossendrecht is het wielercentrum bij het Zuidwesthoek College officieel in gebruik genomen. De officiële opening werd verricht door wethouder Martin Groffen, in het bijzijn van onder meer Commissaris van de Koning Wim van de Donk en burgemeester Steven Adriaansen en oud-wereldkampioenen veldrijden Thalita de Jong en Adrie van der Poel.

 

 

lees het hele artikel  

Marianne Vos mist NK veldrijden

Regerend Nederlands kampioene veldrijden neemt de komende twee weken niet deel aan veldritten. Dat heeft ze besloten na overleg met de teamarts van haar ploeg Waowdeals Pro Cycling. Vos mist daardoor de cross in Leuven en het NK veldrijden in Surhuisterveen. 

 

 

lees het hele artikel  

Sterke Nederlandse ploeg voor WK veldrijden

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selectie bekendgemaakt van de renners die deelnemen aan de Wereldkampioenschappen veldrijden in Valkenburg op zaterdag 3 en zondag 4 februari. In de selectie zijn maar liefst 15 Brabantse renners opgenomen. 

 

lees het hele artikel  

Acht van Chaam organiseert toerrit voor wielerliefhebbers

31 januari 2018

De 8vanChaam Classic wordt dit jaar op 29 juli 2018 verreden. Chaam is een wielerdorp bij uitstek en organiseert al voor de 80e maal op de woensdag na afloop van de Tour de France misschien wel het bekendste wielercriterium in Nederland.

lees het hele artikel