Nieuws archief

Motoren remmen prestaties wielrenners

Wanneer verliest een wielrenner snelheid? Als een motor voor, naast of achter hem rijdt? Deze vraag werd gesteld aan de kandidaten van de Nationale Wetenschapsquiz 2017. 

 

 

lees het hele artikel  

Godrie oppermachtig in Sint-Michielsgestel

4 januari 2020

De GP Groenendaal in Sint-Michielsgestel heeft zeges opgeleverd voor Stan Godrie bij de mannen en Puck Pieterse bij de vrouwen.

 

lees het hele artikel  

Negentiende seizoenzege voor Mathieu van der Poel

5 januari 2020

In Brussel heeft wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel zijn negentiende seizoenzege geboekt. Hij reed solo naar de zege voor Eli Iserbyt en Corné van Kessel.

lees het hele artikel  

Wielerweekend Gilze vindt nieuwe hoofdsponsor

Wielerweekend Gilze heeft met de JRTD Groep een sterke partner voor de toekomst gevonden. Daarnaast zijn onlangs samenwerkingsovereenkomsten getekend met bedrijvenpark Midden-Brabant Poort en Eltra Engineering. Met de financiële bijdragen van deze bedrijven is een solide basis gelegd voor de toekomst van een van de grootste wielerevenementen van Nederland.

 

lees het hele artikel  

Van‌ ‌der‌ ‌Poel‌ ‌ook‌ ‌in‌ ‌laatste‌ ‌week‌ ‌van‌ ‌2019‌ ‌onverslaanbaar‌ ‌

31 december 2019

Wereldkampioen‌ ‌veldrijden‌ ‌Mathieu‌ ‌van‌ ‌der‌ ‌Poel‌ ‌heeft‌ ‌het‌ ‌kalenderjaar‌ ‌2019‌ ‌met vier zeges ijzersterk‌ afgesloten.‌ ‌De‌ ‌renner‌ ‌van‌ ‌Corendon-Circus‌ ‌zegevierde‌ ‌afgelopen‌ ‌week‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌veldritten‌ ‌van‌ ‌Heusden-Zolder (26 december),‌ ‌Loenhout (27 december),‌ ‌Diegem‌ (29 december) ‌en‌ ‌Bredene (30 december).‌ ‌

 ‌

 

 

lees het hele artikel  

Goud voor Braspennincx op NK Baan

29 december 2019

Ook op de tweede en derde dag van het NK Baan in Alkmaar zijn er volop medailles behaald door Brabantse renners.

 

lees het hele artikel  

Zege voor Bakx in Kasteelcross Vorden

29 december 2019

De Kasteelcross in Vorden voor elite/beloften is gewonnen door Kelvin Bakx. De renner uit Bergen op Zoom had bij de finish een kleine voorsprong op Gert-Jan Bosman. Mart Muskens (Heesbeen) mocht als derde mee op het podium.

 

lees het hele artikel  

Clinic Jumbo-Visma Academy bij NK Veldrijden

22 december 2019

Team Jumbo-Visma Academy is op 11 en 12 januari aanwezig tijdens het Nederlands kampioenschap veldrijden in Rucphen. Bezoekers van het evenement kunnen tijdens een fietsclinic in een tent midden op het terrein kennismaken met de wielersport door een virtueel parcours af te leggen op een Tacx-trainer. Team Jumbo-Visma Academy gaat met dezelfde clinic middelbare scholen af om jongeren te enthousiasmeren voor de wielersport.

 

lees het hele artikel  

KNWU-selectie voor WB-veldrit Heusden-Zolder

23 december 2019

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie voor de WB-veldrit van Heusden-Zolder bekendgemaakt. Daar wordt op 26 december de volgende manche van de wereldbeker verreden.

 

 

lees het hele artikel  

Heroïsche zege Mathieu van der Poel in Namen

Wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft na een spannend duel met Toon Aerts de Wereldbeker veldrit in Namen gewonnen. Corné van Kessel finishte knap als derde.

 

lees het hele artikel  

Jumbo-Visma Academy werkt samen met wielerverenigingen

Team Jumbo-Visma Academy gaat een samenwerking aan met vooralsnog zeven Nederlandse wielerverenigingen, waaronder De Jonge Renner en Willebrord Wil Vooruit. Het samenwerkingsverband draagt bij aan het doel van de Academy om meer jongeren te enthousiasmeren voor de wielersport en deze groep op de fiets te krijgen.

 

lees het hele artikel  

Elfde seizoenzege voor Mathieu van der Poel

Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel heeft met overmacht de Waaslandcross in Sint-Niklaas gewonnen. Hij bleef Quinten Hermans en Tom Pidcock zonder al teveel problemen voor.

 

lees het hele artikel  

‘Gewijzigde starttijden bij NK Veldrijden’

16 december 2019

In verband met een rechtstreekse TV uitzending van het NK veldrijden elite/beloften op een Belgische commerciële zender is in overleg met de KNWU het programma op zondag 12 januari aangepast. Let ook op de gewijzigde starttijden. Dat meldt de organisatie via haar Facebook-pagina.

 

lees het hele artikel  

KNWU-selectie voor WB-veldrit in Namen bekendgemaakt

16 december 2019

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie voor de wereldbeker-veldrit in Namen, die komende zondag 22 december wordt verreden, bekendgemaakt.

 

lees het hele artikel  

Honderden evenementen rondom La Vuelta Holanda

16 december 2019

De start van de Ronde van Spanje volgend jaar in Utrecht en Noord-Brabant, wordt omlijst door honderden sportieve, culturele en feestelijke activiteiten. De organisatie van La Vuelta Holanda ontving de afgelopen maanden niet minder dan 272 plannen van inwoners, maatschappelijke organisaties, culturele instellingen, sportverenigingen, kunstenaars en ondernemersorganisaties. De plannen variëren van Spaanse festivals en fietstochten tot muurschilderingen en educatieve programma’s.

 

lees het hele artikel  

Opbouw‌ ‌parcours‌ ‌NK‌ ‌veldrijden‌ ‌Rucphen‌ ‌vordert‌ ‌gestaag‌ ‌

6 december 2019

In‌ ‌Rucphen‌ ‌wordt‌ ‌op‌ ‌dit‌ ‌moment‌ ‌al‌ ‌hard‌ ‌gewerkt‌ ‌aan‌ ‌de‌ ‌opbouw‌ ‌van‌ ‌het‌ ‌parcours‌ ‌van‌ ‌het‌ NK‌ ‌Veldrijden‌ ‌dat‌ ‌op‌ ‌11‌ ‌en‌ ‌12‌ ‌januari‌ ‌2020‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌West-Brabantse‌ ‌plaats‌ ‌wordt‌ ‌gehouden.‌ 

 

lees het hele artikel  

Heb jij het MTB-vignet voor 2020 al in huis?

15 december 2019

Met een MTB-vignet van Natuurmonumenten kunnen mountainbikers een heel kalenderjaar genieten van de mooiste mountainbikeroutes.

lees het hele artikel  

Thalita de Jong geopereerd aan rug

3 december 2019

Thalita de Jong is vorige week geopereerd aan een rugblessure die ze had opgelopen in Belgium Tour. Daardoor komt de voormalig wereldkampioene veldrijden deze winter niet meer in actie.

 

lees het hele artikel  

Broers van der Poel op podium in Mol

2 december 2019

Het podium van de Zilvermeercross in Mol kleurde bij de profs na de wedstrijd geheel rood-wit. De renners van Corendon-Circus bezetten met Mathieu van der Poel, David van der Poel en Tom Meeusen alle drie de plekken van het erepodium.

 

 

lees het hele artikel  

Kort veldritseizoen voor Marianne Vos

30 november 2019

CCC-Liv renster Marianne Vos rijdt op 7 december haar eerste veldrit in Essen. Daarna gaat ze op trainingskamp met haar ploeg. Vervolgens wil Vos nog zes crossen rijden: de WB-veldrit in Namen, WB-veldrit in Heusden-Zolder, de GP Brussels, het NK in Rucphen, de WB-veldrit in Hoogerheide en het WK in Dübendorf.

 

 

lees het hele artikel  

Organisaties Brabantse Helden tochten willen elkaar versterken

27 november 2019

De organisatoren van de wielertoertochten Mathieu Hermans Klassieker (Dongen) Koos Mourenhout Classic (Steenbergen), Marianne Vos Wielerfestival (Wijk en Aalburg), Servais Knaven Classic (Etten-Leur) en de Speer van Rijsbergen willen in 2020 nauwer met elkaar gaan samenwerken.

 

lees het hele artikel  

Nederlanders heersen bij WB veldrijden in Koksijde

Sterke prestatie van de Nederlandse veldrijders bij de WB-veldrit in Koksijde. Wereldkampioen Mathieu van der Poel won overtuigend bij de profs, terwijl Ceylin del Carmen Alvarado zich de beste toonde bij de vrouwen.

 

lees het hele artikel  

Van Ginneken stopt met wielrennen

25 november 2019

Roompot-renner Sjoerd van Ginneken (27) uit Heerle stopt met wielrennen. De West-Brabander reed vijf seizoenen voor Roompot.

 

 

lees het hele artikel  

Zege voor Van Dijke in Valkenswaard

24 november 2019

De Beukers Autoschade veldrit in Valkenswaard is bij de elite/beloften gewonnen door Koen van Dijke. De renner uit Baarle-Nassau haalde het voor Kelvin Bakx en Klaas Groenen. Mart Muskens eindigde als zesde, terwijl Koen van Helvoirt als zevende over de meet kwam.

 

lees het hele artikel  

Wielerprijzen voor Van der Poel, Van Vleuten en Wiebes

21 november

In Maaspoort Sport & Events in ‘s-Hertogenbosch zijn Annemiek van Vleuten en Mathieu van der Poel gekozen tot Wielrenster en Wielrenner van het Jaar. Lorena Wiebes mocht de Gerrie Knetemann Bokaal voor Renner van de Toekomst in ontvangst nemen.

lees het hele artikel  

Brabantse Wieler Federatie zoekt oud-kampioenen

18 november 2019

In verband met het 50-jarig jubileum(feest) van de Brabantse Wieler Federatie in januari 2020 is wielerbond op zoek naar contactgegevens van een aantal oud-kampioenen.

 

lees het hele artikel  

Wielerweekend Gilze in 2020 op 27 en 28 juni

Het Wielerweekend Gilze wordt in 2020 op 27 en 28 juni gehouden. Een bont gezelschap van wielrenners neemt dan ‘bezit’ van dit Brabantse dorp en zorgt voor spanning en vermaak tijdens de verschillende wedstrijden.

 

lees het hele artikel  

KNWU-selectie voor WB-veldrit in Koksijde bekend

18 november 2019

In het Belgische Koksijde wordt komende zondag de volgende veldrit voor de wereldbeker verreden. Bondscoach Gerben de Knegt kan weer beschikken over een ijzersterke selectie in de duinencross.

 

lees het hele artikel  

EK Veldrijden keert in 2020 terug naar Nederland

10 november 2019

Het Europees Kampioenschap veldrijden vindt op 7 en 8 november 2020 in ‘s-Hertogenbosch plaats. Dat zijn de Stichting Grote Prijs van Brabant en Libéma Profcycling met de Europese wielerbond UEC overeen gekomen.

 

lees het hele artikel  

Oppermachtige Van der Poel zegeviert in Hamme

Wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft met overmacht de Flandriencross in Hamme op zijn naam geschreven. De renner van Corendon-Circus reed al vroeg in de koers weg bij zijn concurrenten en kwam solo over de meet.

 

lees het hele artikel  

Kelvin Bakx sterkste in Lieshout

Veldrijder Kelvin Bakx uit Bergen op Zoom heeft de 40e Bavaria veldrit van Lieshout bij de elite/beloften en amateurs/sportklasse gewonnen. Hij kroonde zich tevens tot regiokampioen van Zuid-Nederland.

 

lees het hele artikel  

Europese titels voor Van der Poel en Kastelijn

In het Italiaanse Silvelle is Mathieu van der Poel voor de derde keer op rij Europees kampioen veldrijden bij de profs geworden. Yara Kastelijn greep met een fraaie solo de winst bij de vrouwen. Ook Ceylin del Carmen Alvarado (vrouwen U23) en Puck Pieterse (junior-vrouwen) kroonden zich tot Europees kampioen in hun categorie.

lees het hele artikel  

Brabantse veldritten en toertochten in november

8 november

Veldritkalender KNWU/WBVC

 

9 november

Vijf Eiken Cross Rijen

 

10 november

17e Rabobank Nationale veldrit van de Reeshof Tilburg

Etten-Leur WBVC

 

lees het hele artikel  

Parcours NK Veldrijden Rucphen flink aangepast

Het parcours van de Cyclocross Rucphen wordt voor het NK Veldrijden op 11 en 12 januari komend jaar flink aangepast. Dat meldt Stichting Wielerpromotion Rucphen die – in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) – de organisatie van het evenement op zich heeft genomen.

 

 

lees het hele artikel  

Poeleke klaar voor start veldritseizoen

Wereldkampioen Mathieu van der Poel rijdt komende zondag in Ruddervoorde zijn eerste veldrit van het nieuwe seizoen. Een week later op 10 november gaat hij proberen om zijn Europese titel te verdedigen in het Italiaanse Silvelle.

 

 

lees het hele artikel  

Cyclocross De Kogelvanger Etten-Leur

30 oktober 2019

Op de Kogelvanger in Etten-Leur wordt op zaterdag 2 november een veldrit in het kader van de West Brabantse Veldrit Competitie verreden. Op het selectieve bosparkoers, wat 2200 meter lang is, krijgen de deelnemers enkele venijnige klimmetjes. Verder worden brede bospaden afgewisseld met smalle technische stukken. Verder zijn in het parkoers enkele grasstroken opgenomen. De finish ligt op de speelweide. Hierop is ook de finish entourage gevestigd.

lees het hele artikel  

Zege voor Mirre Knaven in Dwars door ‘t Zand

26 oktober 2019

In Alphen heeft Mirre Knaven de veldrit Dwars door ‘t Zand voor nieuweling-meisjes op haar naam geschreven. Ze reed solo naar de winst voor Julia Kopeckye en Lauren Molengraaf. Jette de Groot en Pem Hoefmans maakten de top vijf compleet.

 

 

lees het hele artikel  

La Vuelta trekt door Grote Kerk Breda

25 oktober 2019

De renners die in 2020 La Vuelta rijden, gaan tijdens de neutralisatie van de derde etappe te voet door de Grote Kerk in Breda. 

 

lees het hele artikel  

Tweede editie Dwars door ‘t Zand in Alphen

24 oktober 2019

Stichting Pavé76 houdt op 26 oktober rond ‘t Zand in Alphen de tweede editie van de veldrit Dwars door ‘t Zand. Het programma start om 10.00 uur met wedstrijden voor de jeugdcategorieën. Vervolgens komen vanaf 13.45 uur de funklasse mannen en -vrouwen in actie. De nieuwelingen en nieuweling-meisjes sluiten het programma rond 15.00 uur af.

lees het hele artikel  

Arthur van Dongen aan slag bij Jumbo-Visma

De coachstaf van Team Jumbo-Visma wordt uitgebreid met Arthur van Dongen. De 51-jarige Dongenaar werkte de voorbije vier seizoenen als ploegleider bij Team Sunweb.

lees het hele artikel  

NXTG Racing nieuwe naam voor UCI U23 damesteam

Het nieuwe UCI U23 damesteam van Pavé76 zal volgend seizoen uitkomen onder de naam NXTG Racing. De ploeg is het enige UCI U23 damesteam op de weg in 2020.

 

lees het hele artikel  

Uitslagen eerste Vijf Eiken Cross in Rijen

20 oktober 2019

In Rijen werd afgelopen zaterdag de eerste veldrit van de Vijf Eiken Cross competitie verreden. Zie hieronder de uitslagen in de verschillende categorieën:

 

lees het hele artikel  

Genomineerden Renner van het Jaar verkiezingen bekendgemaakt

25 oktober 2019

De Club 48 heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de Wielrenner en Wielrenster van het Jaar verkiezing, die op 20 november wordt gehouden in De Maaspoort Sport & Events in ‘s-Hertogenbosch.

 

lees het hele artikel  

Vos pakt eindzege in UCI Women's Worldtour

CCC-Liv renster Marianne Vos heeft met een derde plek in de Tour of Guangxi de eindzege in de UCI Women’s Worldtour veilig gesteld. De koers in China eindigde na 145 kilometer in een massasprint, die werd gewonnen door Chloe Hosking. Zij haalde het in de massasprint voor Alison Jackson en Marianne Vos.

 

 

 

 

lees het hele artikel  

Warande Veldtourtocht in Oosterhout

Op zondag 27 oktober 2019 organiseert W.V. De Jonge Renner weer de Warande Veldtoertocht in de prachtige omgeving van Oosterhout.  

lees het hele artikel  

Tweede plek voor Ryan Kamp bij WB veldrit Bern

21 oktober 2019

Belofterenner Ryan Kamp uit Raamsdonksveer is als tweede geëindigd bij de Wereldbeker veldrit voor beloften in het Zwitserse Bern. Hij moest alleen de Zwitser Kevin Kuhn voor laten gaan. Diens landgenoot Loris Rouiller kwam als derde over de meet.

lees het hele artikel  

Medailles voor teamsprinters op EK Baan

De Nederlandse teamsprinters Roy van den Berg, Matthijs Buchli, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben op het EK Baan in Apeldoorn goud gewonnen door in de finale de Britten te verslaan.

 

 

lees het hele artikel  

Selecties voor WB veldrit in Bern bekend

14 oktober

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de nationale selectie veldrijden bekendgemaakt voor de derde Wereldbeker veldrijden van dit seizoen. Deze wordt gehouden op zondag 20 oktober in het Zwitserse Bern.

 

lees het hele artikel  

Promotie voor ZLM Tour naar UCI ProSeries

9 oktober 2019

De ZLM Tour maakt in 2020 promotie van de UCI Europe Tour naar de nieuwe UCI ProSeries. Dit betekent dat de etappewedstrijd wordt ingedeeld direct onder de WorldTour wedstrijden en de drie grote rondes Giro d’Italia, Tour de France en La Vuelta.

 

lees het hele artikel  

Mooie overstap voor Ramon van Bokhoven

11 oktober 2019

Ramon van Bokhoven (21) komt in 2020 uit voor Metec-TKH. Hij maakt de overstap van De Jonge Renner uit Oosterhout. Van Bokhoven won dit seizoen het eindklassement van de clubcompetitie en finishte als tiende bij het NK voor Beloften in Ede.

lees het hele artikel  

Bax eindigt in top tien in Kroatië

7 oktober 2019

Metec-renner Sjoerd Bax uit Upple kan terugkijken op een ijzersterke CRO Race. Te midden van worldtour teams als Mitchelton-Scott, Bahrain-Merida, CCC en Astana wist hij een knappe negende plek te behalen in het eindklassement.

 

 

lees het hele artikel  

West-Brabantse veldrijders succesvol in Frankrijk

30 september

David van der Poel heeft zijn veldritseizoen geopend met een overwinning. De Nederlander van Corendon-Circus kwam zaterdag in het Franse Vittel als eerste over de meet. Hij bleef Dieter Vanthourenhout en Yentl Bekaert voor. Ryan Kamp uit Raamsdonksveer werd vijfde.

 

 

lees het hele artikel  

Sterk optreden Brabantse clubs bij NCK Dronten

30 september 2019

De Brabantse wielerclubs hebben sterk gepresteerd bij het NCK Ploegentijdrit in Dronten. In de A-categorie was er een bronzen medaille voor WV De Jonge Renner. Zij moesten alleen NWV Groningen en WV De IJsselstreek voor laten gaan.

 

 

 

lees het hele artikel  

Finale Topcompetitie veldrijden 2019-2020 naar Huijbergen

Na het succesvolle NK veldrijden op 12 en 13 januari 2019 is Stichting Wielercomite Huijbergen een planning aan het maken voor de komende jaren. Onlangs is er een evaluatiegesprek gevoerd met de KNWU en zij waren vol lof over het evenement, het mooiste parcours van Nederland en de organisatie. 

 

 

lees het hele artikel  

Studenten houden enquête voor Brabantse pop-up wielerbaan

De gemeenten Breda en ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment druk bezig met ideeën te verzamelen voor side-events bij de start van La Vuelta 2020. Eén van de ideeën die is ingediend is de realisatie van een pop-up wielerbaan in Brabant. Een groep studenten van Avans in Breda is momenteel bezig met een haalbaarheidsonderzoek voor deze wielerbaan.

 

lees het hele artikel  

Sterk veld in 50e Ronde van Midden-Brabant in Dongen

25 september 2019

In Dongen wordt op zondag 29 september de 50e editie van de Ronde van Midden-Brabant verreden. Daarnaast komen ook de nieuwelingen in actie en wordt een Dikke Banden Race gehouden. De organisatie is in handen van Stichting Wielerbelang Dongen.

 

lees het hele artikel  

Van Veenendaal primus in tweede Omloop van Hil en Moer

23 september 2019

De tweede editie van de Omloop van Hil en Moer in Kaatsheuvel is een prooi geworden voor Hidde van Veenendaal. De coureur van De Jonge Renner rekende in de sprint af met zijn medevluchter Pieter de Groof.

lees het hele artikel  

Opnieuw raak voor Van der Poel en Vos

15 september 2019

Mathieu van der Poel en Marianne Vos zijn deze dagen erg succesvol in de OVO Energy Tour of Britain en in de Tour de l’Ardeche.

 

 

lees het hele artikel  

Vijf keer Vijf Eiken Cross in Rijen

26 september 2019

Net als vorig jaar organiseert WV de Vrije Coureur opnieuw de Vijf Eiken Cross, een competitie bestaande uit 5 wedstrijden die worden verreden op zaterdag 19 en 26 oktober en 9, 16 en 23 november.

lees het hele artikel  

Van Damme en Epping winnen COERS Ronde van Giessen

Het avondcriterium COERS Ronde van Giessen heeft zeges opgeleverd voor Rico van Damme (elite/beloften en amateurs) en Allard Epping (sportklasse).

 

lees het hele artikel  

Ryan Kamp en Wessel Verschueren sterksten in 6 uur van ‘t Zand

Het jonge duo Ryan Kamp en Wessel Verschueren heeft in Alphen de MTB Race 6 uur van ‘t Zand gehouden. 

lees het hele artikel  

Ramon van Bokhoven eindwinnaar Clubcompetitie

15 september 2019

In het finaleweekend van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie in Enkhuizen heeft Ramon van Bokhoven van De Jonge Renner uit Oosterhout het eindklassement van deze wedstrijdenreeks veilig gesteld.

 

 

 

lees het hele artikel  

5e editie 6 uur van 't Zand

Op zaterdag 14 september 2019 organiseert MTB team 't Zand in combinatie met recreatiepark 't Zand de 5e MTB Race 6 uur van 't Zand. Na vier succesvolle edities (2015-2016-2017-2018) weer een afwisselende mountainbike 6 uurs race in het unieke recreatiegebied nabij recreatiepark 't Zand in Alphen (N-Brabant).

lees het hele artikel  

KNWU-selecties voor WK weg in Yorkshire bekend

9 september 2019

Bondscoaches Koos Moerenhout, Loes Gunnewijk en talentcoaches Adriaan Helmantel en Peter Zijerveld hebben vandaag de WK-selecties bekend gemaakt voor de mixed relay, tijdritten en wegwedstrijden van de elite-mannen, elite-vrouwen, U23-mannen, junior-mannen en junior-vrouwen. De wereldkampioenschappen wegwielrennen worden van 22 tot en met 29 september in Yorkshire, het Verenigd Koninkrijk.

 

 

 

lees het hele artikel  

West-Brabants succes in La Bercycle

8 september 2019

De junioren van De Jonge Renner uit Oosterhout hebben afgelopen weekend met succes deelgenomen aan La Bercycle in Frankrijk.

 

lees het hele artikel  

Femke Gerritse snelste in Bavelse Berg Classic

Nederlands kampioene Femke Gerritse heeft de Bavelse Berg Classic voor junior-vrouwen op haar naam geschreven. De renster van Wielervereniging Schijndel haalde het in de sprint voor Maike van der Duin en Rosalie van der Wolf. Maud Rijnbeek en Eline van Rooijen maakten de top vijf compleet.

 

lees het hele artikel  

Blummel rondt fraai af in Ronde van Hank (+video)

De Ronde van Hank voor elite/beloften is gewonnen door tweedejaars belofte Robin Blummel uit Sint-Michielsgestel. Hij reed in de finale weg bij zijn medevluchters Abe Celi uit Oosterhout en Westlander Nick van der Meer.

lees het hele artikel  

Arvid de Kleijn snelste in Hart van Oosterhout

2 september 2019

Het sfeervolle wielercriterium Hart van Oosterhout is gewonnen door Arvid de Kleijn. De renner van Metec-TKH toonde zich de snelste van een kopgroep van vijf renners, die een groot deel van de koers op kop reden.

 

lees het hele artikel  

Dubbelslag Monique van de Ree in Weebosch

1 september 2019

Monique van de Ree heeft in de Kermisronde van de Weebosch een dubbelslag geboekt. De renster uit Etten-Leur won niet alleen de koers, maar stelde ook de eindzege in het Belisol Eindhoven Kempenklassement voor vrouwen veilig.

.

 

 

 

lees het hele artikel  

Orange Babies Cycling Team wil crosstalenten opleiden

Het Orange Babies Cycling Team gaat komende winter met twee ploegen het veld in. Het ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team richt zich op de junioren en junior-vrouwen, terwijl de verdere opleiding plaats kan vinden bij de elite/beloften in het team van Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies. De teams kunnen gedurende het veldritseizoen beschikken over de coaching van Richard Groenendaal, die deze taken met andere werkzaamheden zal combineren.

 

lees het hele artikel  

Nieuwe fietsroute Liberation Route Brabant gelanceerd

Brabant is een bijzondere fietsroute rijker: de Liberation Route Brabant. De themaroute, gelanceerd door VisitBrabant Routebureau in samenwerking met Brabant Remembers, vertelt het verhaal van WOII en de bevrijding van Noord-Brabant.

 

lees het hele artikel  

35e COERS Ronde van Giessen

In Giessen wordt op vrijdagavond 13 september de 35e COERS Ronde van Giessen verreden, een sfeervol avondcriterium met wedstrijden voor sportklasse/basisleden en elite zonder contract/beloften/amateurs. In het dorp wordt op deze avond ook de traditionele jaarmarkt gehouden, waardoor sfeer en gezelligheid op voorhand al gewaarborgd zijn.

lees het hele artikel  

Hattrick Vos in Noorwegen

CCC-Liv renster Marianne Vos heeft haar derde etappe op een rij gewonnen in de Ladies Tour of Norway. In de laatste etappe haalde zij het voor de Italiaanse Marta Bastianelli en Ilaria Sanguineti. Lorena Wiebes kwam als negende over de meet.

lees het hele artikel  

Mooie stap voor Lars Hohmann

25 augustus 2019

Tweedejaars junior Lars Hohmann uit Oosterhout komt in 2020 uit voor Metec-TKH. De 17-jarige coureur van De Jonge Renner is bezig aan een sterk seizoen en dat is niet onopgemerkt gebleven.

 

lees het hele artikel  

Ook Demi de Jong naar Chevalmeire

25 augustus 2019

Wielrenster Demi de Jong uit Ossendrecht rijdt vanaf 2020 net als haar zus Thalita voor het wielerteam van Chevalmeire.

lees het hele artikel  

Team Jumbo-Visma contracteert dertien talenten voor opleidingsploeg

Op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel hebben dertien talentvolle wielrenners hun handtekening gezet onder een contract met de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma.

 

lees het hele artikel  

Nieuw clubparcours Willebrord Wil Vooruit geopend

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen heeft op 20 augustus in het bijzijn van wielericoon Rini Wagtmans het nieuwe clubparcours van Willebrord Wil Vooruit officieel geopend, nabij sportcentrum De Vijfsprong en Skidôme in Rucphen.

lees het hele artikel  

Kruijswijk wint Profwielerronde van Etten-Leur

18 augustus 2019

Het sterk bezette profcriterium van Etten-Leur is gewonnen door Steven Kruijswijk. Hij greep de winst in het omnium voor Egan Bernal en Peter Sagan.

 

lees het hele artikel  

Nationale KNWU veldritkalender 2019-2020 gepresenteerd

19 augustus 2019

De KNWU heeft de Nationale Veldritkalender 2019-2020 gepresenteerd. De eerste nationale veldrit wordt verreden op 1 september in het Limburgse Mechelen.

 

lees het hele artikel  

Van Loon en Van Roey juichen bij laatste rit Zomercompetitie

19 augustus 2019

De‌ ‌laatste‌ ‌wedstrijd‌ ‌van‌ ‌de‌ ‌Zomercompetitie‌ ‌van‌ ‌de‌ ‌Brabantse‌ ‌Wielerfederatie‌ ‌in‌ ‌Rucphen‌ ‌is‌ ‌gewonnen‌ ‌door‌ ‌Nol‌ ‌van‌ ‌Loon.‌ ‌Hij‌ ‌toonde‌ ‌zich‌ ‌de‌ ‌snelste‌ ‌van‌ ‌een‌ ‌grote‌ ‌groep‌ ‌en‌ ‌haalde‌ ‌het‌ ‌voor‌ ‌zijn‌ ‌ploegmakker‌ ‌Jeroen‌ ‌Rombouts‌ ‌(2)‌ ‌en‌ ‌Niels‌ ‌Verdijck‌ ‌(3),‌ ‌Wim‌ ‌van‌ ‌Roey‌ ‌(4)‌ ‌en‌ ‌Roel‌ ‌van‌ ‌Gameren‌ ‌(5).‌ ‌

 

lees het hele artikel  

Marianne Vos tweede in WB-wedstrijd Zweden

18 augustus

CCC Liv renster Marianne Vos is als tweede geëindigd in de Wereldbekerwedstrijd in het Zweedse Vargarda. Ze moest na 145 kilometer enkel de Italiaanse Marta Bastianelli voor zich dulden.

lees het hele artikel  

Winnaar Tour de France wederom in Etten-Leur

12 augustus 2019

De organisatie van de Techno Group profwielerronde van Etten-Leur maakt dit jaar opnieuw waar dat de winnaar van de Tour de France in augustus in Etten-Leur is te zien. De pas 22-jarige Egan Bernal die met zijn eindzege historie schreef voor zijn vaderland Colombia, verschijnt zondag 18 augustus in de gele trui aan de start. De komst van Bernal wordt mede mogelijk gemaakt door Las Montage Holland.

 

 

lees het hele artikel  

Van der Poel klopt Schurter in eigen huis

12 augustus 2019

Europees kampioen MTB Mathieu van der Poel heeft de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide op zijn naam geschreven. Hij rekende in een rechtstreeks duel af met de Zwitserse wereldkampioen Nino Schurter. Diens landgenoot Mathias Flückiger mocht als derde mee op het podium.

lees het hele artikel  

Zeges Van der Poel en Brand in Draai van de Kaai

Corendon-Circus kopman Mathieu van der Poel heeft in Roosendaal het wielercriterium Draai van de Kaai gewonnen. Hij haalde het voor Dylan Groenewegen en plaatselijk favoriet Moreno Hofland.

 

 

lees het hele artikel  

IJzersterk veld in De Draai

Met het aantrekken van Mike Teunissen heeft de organisatie van De Draai het rennersveld voor maandag 4 augustus compleet.

 

lees het hele artikel  

Zege voor Monique van de Ree

Monique van de Ree heeft in België de Erondegemse Pijl op haar naam geschreven. De renster uit Etten-Leur, die dit seizoen uitkomt voor BTC City Ljubljana, wist na ruim 126 kilometer in de sprint Nguyen Thi That (Lotto-Soudal) en Sofie de Vuyst (Parkhotel Valkenburg) voor te blijven.

lees het hele artikel  

Bernal en Vos zegevieren in Chaam

Tourwinnaar Egan Bernal heeft de Acht van Chaam op zijn naam geschreven. De 22-jarige Colombiaan van Team Ineos haalde het in West-Brabant voor Jumbo-Visma coureur Steven Kruijswijk. Dylan Groenewegen mocht als derde mee op het podium.

 

Bij de vrouwen ging Marianne Vos er met de zege vandoor. Zij haalde het voor Annemiek van Vleuten en Floortje Mackaij. (Foto Peter van Rooij)

lees het hele artikel  

Inschrijving Wouws Wieler Weekend op 24 en 25 augustus geopend

29 juli 2019

Hoewel de aanmeldingen voor de diverse onderdelen van het Wouws Wieler Weekend op 24 en 25 augustus al aardig binnenstromen is er bij alle categorieën / onderdelen nog meer dan voldoende ruimte om deel te nemen en in te schrijven. 

 

 

lees het hele artikel  

Mooie winnaars in Acht van Chaam

31 juli 2019

Naast de beste profwielrenners bij de mannen en vrouwen kwamen ook nog een aantal andere categorieën in actie bij de Acht van Chaam.

lees het hele artikel  

Wim van Roey winnaar eerste koers Zomercompetitie BWF

29 juli 2019

De eerste wedstrijd voor de Zomercompetitie van de BWF in Rucphen is gewonnen door Wim van Roey. Hij toonde zich na een koers over 60 kilometer de snelste van een kopgroep van vier renners, voor Jasper van Cant, Roel van Gameren en Thomas Leys. 

 

lees het hele artikel  

Peter Sagan toont groene trui in Etten-Leur

De organisatie van het TechnoGroup profcriterium in Etten-Leur heeft na Steven Kruijswijk opnieuw een hele grote naam uit de Tour de France vastgelegd. De Slowaak Peter Sagan verschijnt zondag 18 augustus in zijn groene trui aan de start.

 

lees het hele artikel  

Tourwinnaar Bernal in Acht van Chaam

De 22-jarige Egan Bernal, die afgelopen zondag in Parijs werd gehuldigd als eerste Columbiaanse Tourwinnaar, komt op 31 juli aan de start in de Acht van Chaam.

 

 

lees het hele artikel  

Europees MTB goud voor Van der Poel

In het Tsjechische Brno is Mathieu van der Poel Europees kampioen op de mountainbike gewonnen. Hij had aan de finish een ruime voorsprong op Florian Vogel. Milan Vader legde na een knappe race beslag op de derde plaats.

 

 

lees het hele artikel  

Belgische zege voor Moreno Tak

21 juli 2019

Nieuweling Moren Tak uit Fijnaart heeft de wedstrijd in het Belgische Kerniel-Borgloon op zijn naam geschreven. lees het hele artikel  

Nieuwe Brabantse fietskaarten bieden 5.000 kilometer fietsplezier

21 juli 2019

Vijfduizend kilometer aan prachtige fietsroutes in Brabant, overzichtelijk weergegeven door middel van knooppunten. Routebureau Brabant, de beheerder van het Brabantse knooppuntennetwerk, brengt vier nieuwe fietskaarten uit. Deze geven een gedetailleerd beeld van het fietsnetwerk met wijzigingen van de afgelopen twee jaar.

 

 

 

lees het hele artikel  

Zege voor Joren de Gruijter in Heerlen

21 juli 2019

In het klimcriterium Pijl van Heerlerheide heeft Joren de Gruijter uit Breda de wedstrijd voor nieuwelingen op naam geschreven. Hij wist na een zware koers de sterke Rindert Buiter en Danny van Lierop te verslaan. De Gruijter werd enkele weken geleden ook al derde bij het NK voor nieuwelingen in Dongen.

lees het hele artikel  

Vos oppermachtig in La Course

19 juli 2019

CCC-Liv kopvrouw Marianne Vos heeft in Pau op overtuigende wijze La Course by Le Tour op haar naam geschreven.

 

 

lees het hele artikel  

Kempenaar primus in Ronde van Heerle

De Wielerronde van Heerle voor elite/beloften is gewonnen door Arnout Kempenaar. Hij haalde het in de sprint voor Rico van Damme. Stefan Laurijssen mocht als derde mee op het podium. 

 

 

lees het hele artikel  

Selectie EK MTB bekendgemaakt

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de mountainbike-selectie voor de Europese kampioenschappen bekendgemaakt. Deze worden van 25 tot en met 28 juli gehouden in het Tsjechische Brno

 

lees het hele artikel  

Vos maakt kwart vol in Giro Rosa

15 juli 2019

Met een zege in de slotetappe van de Giro Rosa heeft Marianne Vos haar totaal aantal ritzeges op vier gebracht. De renster van CCC-Liv toonde zich in Udine sneller dan Lucinda Brand en Lotte Kopecky.

 

 

lees het hele artikel  

Thalita de Jong wint in Abbenbroek

15 juli 2019

Thalita de Jong heeft het criterium voor vrouwen in Abbenbroek op haar naam geschreven. De renster van Chevalmeire uit Ossendrecht toonde zich in de sprint sterker dan haar medevluchters Lonneke Uneken en Natalie van Gogh. 

lees het hele artikel  

Mooie winnaars bij BWF in Rijsbergen

Op een mooi parcours van 5.200 meter werd afgelopen zondag de BWF-koers in Rijsbergen Pannenhoef verreden. De volgende vier renners maakten het zegegebaar: Kees van de Sande (50+), Annick van Leuven (dames), Bas van Gestel (50-) en Tom van den Borne (amateurs).  

 

 

lees het hele artikel  

Vos op dreef in Giro Rosa

8 juli 2019

CCC-Liv renster Marianne Vos is goed op dreef in de Giro Rosa in Italië. De West-Brabantse heeft al twee ritzeges op zak en eindigde in de vierde etappe op een vierde plaats.

lees het hele artikel  

Sterk optreden Van Veenendaal in België

8 juli 2019

Bij de vierdaagse Sint Martinusprijs in Belgiën heeft Hidde van Veenendaal van WV De Jonge Renner de slotetappe op zijn naam geschreven. 

lees het hele artikel  

Zege voor Abe Celi in Wielerronde van Nispen

7 juli 2019

Alecto-renner Abe Celi uit Oosterhout heeft de Wielerronde van Nispen gewonnen. Hij haalde het voor Stefan Laurijssen en Koen van de Klundert. Rob van Broekhoven en Frenky van der Vorst maakten de top vijf compleet. Germon Peeters (Tilburg) kwam als tiende over de meet.

lees het hele artikel  

Verschuuren en Van Roey winnaars bij BWF-koers in Hoeven

8 juli 2019

Tony Verschuuren (50+) en Wim van Roey (50-) zijn de winnaars geworden van de BWF-koers in Hoeven.

 

lees het hele artikel  

Mooie winnaars bij Ronde van de Leren Zool

1 juli 2019

Met Lieske Coumans (vrouwen) Steven Stekenes (Elite/beloften en amateurs) en Koen Rombouts (Funklasse) kreeg de Ronde van de Leren Zool in Rijen bij de senioren een aantal mooie winnaars op de erelijst.

lees het hele artikel  

Acht van Chaam Classic op 28 juli

1 juli

Sinds 1933 wordt in Chaam Nederlands oudste internationale wielerwedstrijd voor professionals gereden: De Acht van Chaam.Vanaf de jaren zestig staat de Tour de France centraal voor de Acht van Chaam en kiest men de eerste woensdag na de Tour de France als vaste datum.

lees het hele artikel  

Lars Hohmann eindwinnaar in Acht van Bladel

De 70e editie van de HAPERT Acht van Bladel voor junioren is gewonnen door Lars Hohmann uit Oosterhout. De leidende positie van de coureur van De Jonge Renner kwam op de slotdag niet meer in gevaar.

lees het hele artikel  

Zeges voor Konings en De Kok in Raamsdonksveer

30 juni 2019

De Kermisronde van Raamsdonksveer heeft zeges opgeleverd voor Roan Konings (nieuwelingen) en Mathijs de Kok (junioren).

lees het hele artikel  

Eerste editie NK Pumptrack in Roosendaal

27 juni 2019

In samenwerking met WielerExperience Roosendaal en de KNWU organiseert pumptrack.nl op 25 augustus in Roosendaal voor het het eerst in de historie van de sport een officieel Nederlands kampioenschap Pumptrack.

 

 

lees het hele artikel  

Zilveren plak voor Moreno Hofland op NK

30 juni 2019

Deceuninck-Quick Step renner Fabio Jakobsen heeft in Ede de Nederlandse titel bij de profs gewonnen. Hij haalde het in een machtsprint voor Moreno Hofland uit Roosendaal en Bas van der Kooij. 

lees het hele artikel  

Veel belangstelling voor La Vuelta-café in Breda

25 juni 2019

Zo'n 70 mensen waren op 25 juni aanwezig bij het tweede Vuelta Café in het Stadskantoor in Breda.

lees het hele artikel  

Stichting 'Klaar voor de start' gepresenteerd

In Safari Resort De Beekse Bergen is de stichting ‘Klaar voor de start’ gepresenteerd. Deze stichting is een initiatief van Marianne Vos en Tom Dumoulin en wordt ondersteund door Sam Oomen en Steven Kruijswijk.

lees het hele artikel  

Volop enthousiasme bij ZLM Tour in West-Brabant

21 juni 2019

Vele honderden mensen waren op 21 juni aanwezig bij de start van de ZLM Tour in Etten-Leur, waar wethouder Kees van Aert het startschot gaf voor de tweede etappe naar het Limburgse Buchten. 

lees het hele artikel  

La Vuelta doorkruist Utrecht en Brabant op 14, 15 en 16 augustus 2020

18 juni 2019

La Vuelta gaat in 2020 op vrijdag 14 augustus van start in de stad Utrecht. De tweede en derde etappe zijn op 15 en 16 augustus, waarbij het peloton door de provincies Utrecht en Noord-Brabant fietst. De organisator van La Vuelta, Unipublic, heeft deze data, in samenwerking met het Road Cycling Committee van de UCI, bekendgemaakt.

 

lees het hele artikel  

Vernieuwde ZLM Tour klaar voor de start

Nog enkele dagen en dan wordt op 19 juni in Yerseke het startschot gegeven voor de vernieuwde ZLM Tour. Deze vijfdaagse etappewedstrijd wordt een wielerfeest voor jong en oud, met talloze activiteiten in de verschillende start- en finishplaatsen. Zo worden op meerdere plaatsen Dikke Banden Races en jeugd- en amateurwedstrijden verreden. Daarnaast kunnen toeschouwers op veel locaties onder het genot van een hapje en drankje de koers live volgen via een groot scherm.

lees het hele artikel  

Drie dagen wielersport en amusement in Rijsbergen

De derde editie van de toertocht ‘Speer van Rijsbergen’ wordt verreden op zondag 23 juni  2019. De Speer van Rijsbergen behoort volgens vele deelnemers tot één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Brabant en misschien zelfs van Nederland.  

 

 

lees het hele artikel  

Veel West-Brabantse medailles bij NK Jeugd

15 juni 2019

In Ameide is het NK Jeugd op de weg verreden. Diverse Brabantse renners wisten hierbij een medaille te veroveren. Bekijk hier alle medaillewinnaars in de categorie 1 tot en met 7 bij de meisjes en jongens.

 

lees het hele artikel  

Nieuwe kampioenen WFN bekend

In Lepelstraat is op 9 juni gestreden voor de kampioenstruien en medailles bij het NK WFN. De titels in de verschillende categorieën gingen naar Thomas Rieff (<40), Brian Burggraaf (40-49), Marc Stouten (50-59) en Ron Paffen (60+).

 

lees het hele artikel  

Sterke winnaars bij RK in Maren-Kessel

10 juni 2019

Tom Vermeer is in Maren-Kessel regiokampioen geworden van de regio zuid. Hij reed in de slotfase weg bij zijn vijf medevluchters en kwam solo over de meet. Kelvin Kanen ging als eerste belofte over de finishlijn.

 

lees het hele artikel  

Overall uitslagen DK Tijdrijden Zuid-West en Zuid-Oost Woensdrecht

13 juni 2019

In Woensdrecht is het DK Tijdrijden voor Zuid-West en Zuid-Oost verreden. Bekijk hier de overall uitslagen in de verschillende categorieën.

 

 

 

 

lees het hele artikel  

Poeleke kiest voor deelname aan WK weg

8 juni 2019

Mathieu van der Poel komt namens Nederland uit op het WK op de weg. Deze koers wordt gehouden op 29 september in het Britse Yorkshire. Hij slaat het WK MTB in het Canadese Mont-Saint-Anne dit jaar over.

 

 

lees het hele artikel  

Brabantse renners van voren in Maasvallei

2 juni 2019

In de Omloop van de Maasvallei in het Limburgse Stein wist een aantal Brabantse junioren en nieuwelingen van voren te eindigen.

 

lees het hele artikel  

Brabantse wielerkalender voor juni

3 juni 2019

Brabantse wielerkalender voor juni

 

KNWU, BWF en WVAN

3 juni

Presto Pedale Netersel

 

5 juni

Open Tilburgs Kampioenschap

Neerkant (WVAN)

 

 

lees het hele artikel  

Zesde plek voor Sjoerd Bax in Luxemburg

2 juni 2019

Metec-TKH renner Sjoerd Bax uit Uppel is als zesde geëindigd in het eindklassement van de Flèche du Sud in Luxemburg. 

lees het hele artikel  

Winst voor Tom Vermeer in Wernhout

2 juni 2019

De wielerronde van Wernhout is bij de elite/beloften gewonnen door Tom Vermeer. De ervaren Vermeer toonde zich in de sprint sneller dan zijn medevluchter Hannes Bergstrom Frisk.

 

 

 

lees het hele artikel  

Zeges voor Kees van de Sande, Jasper van Cant en Wout Roos bij BWF

De BWF koers Ronde van de Stoof in Oud-Gastel heeft zeges opgeleverd voor Kees van de Sande (50+), Jasper van Cant (50-) en Wout Roos (amateurs).

 

lees het hele artikel  

Tweede plek voor Thalita de Jong bij rentree

28 mei 2019

Thalita de Jong heeft haar rentree in het vrouwenpeloton extra kleur gegeven met een tweede plek. De voormalig wereldkampioene maakte na ruim een jaar afwezigheid haar rentree in het Belgische Wanzele.

lees het hele artikel  

Vierde seizoenszege voor Joren de Gruijter

28 mei 2019

Nieuweling Joren de Gruijter van WV Breda heeft de koers in het Belgische Hoeleden gewonnen. Hij bleef na 80 kilometer in de sprint Mike Bronswijk en Milan Vercammen voor.

lees het hele artikel  

Eerste WB MTB zege voor Mathieu van der Poel

27 mei 2019

In het Tsjechisce Nové Mesto heeft Mathieu van der Poel voor de eerste keer in zijn carrière een WB MTB-wedstrijd op zijn naam geschreven. Hij bleef na een spannende strijd de Zwiterse wereldkampioen Nino Schurter voor. Mathias Fluckiger ging als derde over de meet.

lees het hele artikel  

Sterk optreden junioren De Jonge Renner in Axel

27 mei 2019

De junioren van WV De Jonge Renner kunnen terugkijken op een geslaagde SPIE Internationale Driedaagse van Axel.

lees het hele artikel  

9e editie Koos Moerenhout Classic in Steenbergen

In Steenbergen wordt op zaterdag 25 mei de 9e Koos Moerenhout Classic verreden.

lees het hele artikel  

Website NK Wielrennen Dongen online

Nog een ruim een maand te gaan en in het weekeinde van 22 en 23 juni staat Dongen landelijke in de wielerschijnwerpers. Vijf wedstrijden voor het kleine Nederlands Kampioenschap worden in en rondom Dongen verreden. Driemaal zal zaterdag het Wilhelmus klinken voor een van de winnaars van de drie wedstrijden die op die dag worden verreden. Zondag gaat dat twee keer gebeuren.

lees het hele artikel  

Stan Godrie wint Wielerronde van Westerhoven

De Wielerronde van Westerhoven kende zaterdag een spannende apotheose. Baanrenner Roy Eefting had de zege voor het grijpen, maar werd vlak voor de streep nog voorbij gestoken door veldrijder Stan Godrie uit Zundert.

lees het hele artikel  

Fietsstimulering, van sprookje naar werkelijkheid

20 mei 2019

Fietsstimulering, van sprookje naar werkelijkheid. Hoe doe je dat? Dat was het onderwerp van gesprek bij de drukbezochte inspiratiesessie op 20 mei in het Efteling-hotel. Hier werd ook de Sjees Gangmakers campagne gelanceerd. De campagne roept Brabantse werkgevers op om de fiets te promoten onder hun werknemers.

 

lees het hele artikel  

Fonds Gehandicaptensport goede doel La Vuelta Holanda 2020

21 mei 2019

Fonds Gehandicaptensport is door de organisatie van La Vuelta Holanda 2020 gekozen tot het goede doel van het evenement. Via de diverse activiteiten rondom de start van de Ronde van Spanje hoopt men zo veel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport in ons land.

 

lees het hele artikel  

Mooie winnaars bij BWF kampioenschap in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom hebben John de Leeuw (50+), Dennis Mijnsbergen (50-) en Joachim Raeymaekers zich gekroond tot BWF kampioen 2019.

 

lees het hele artikel  

Poeleke tweede in Albstadt én geplaatst voor Olympische Spelen

Nederlands kampioen Mathieu van der Poel heeft goede zaken gedaan bij de Wereldbeker MTB in het Duitse Albstadt. Hij eindigde als tweede achter de Zwitser Mathias Fluckiger.

 

lees het hele artikel  

Winst voor Yves Lampaert in Profronde van Made

Het profcriterium in Made is gewonnen door Belgisch kampioen Yves Lampaert. Hij bleef in de straten van Made na een spannende sprint Jan-Willem van Schip en Sebastian Langeveld voor. Fotograaf Peter van Rooij was erbij en maakte deze fraaie foto.

 

lees het hele artikel  

Zege voor Jaap Roelen en Jos Koop in 60e Ronde van Uden

12 mei 2019

De 60e wielerronde van Uden voor junioren is gewonnen door Jaap Roelen uit Chaam. De coureur van WV De Jonge Renner toonde zich sneller dan Wessel Mouris en zijn teamgenoot Lars Hohmann uit Oosterhout.

 

 

lees het hele artikel  

Roan Konings sprint naar winst in Woerden

12 mei 2019

Nieuweling Roan Konings heeft het criterium in Woerden op zijn naam geschreven. De renner uit Oudenbosch toonde zich in de sprint sneller dan Mike Bronswijk en Lucas Janssen. 

lees het hele artikel  

Wielerfilm COUREUR in Bergen op Zoom en Roosendaal

9 mei 2019

In Cinema Kiek in de Pot Bergen op Zoom wordt op zondag 19 mei 18.45 en maandag 20 mei 20.30 de nieuwe wielerfilm COUREUR getoond. Op woensdag 22 mei draait de filom om 20.30 uur eveneens in Bioscoop City Roosendaal

 

lees het hele artikel  

Wouws Wieler Weekend terug op kalender

9 mei 2019

Door stichting Wouw Promotie, in samenwerking met RTC De Molenrijders, TMZ, en vele enthousiaste wielerliefhebbers wordt op zaterdag 24 en zondag 25 augustus het Wouws Wieler Weekend georganiseerd.

 

lees het hele artikel  

Het tofste fietsfeestje van Nederland komt er weer aan

Het tofste fietsfeestje van de Benelux vier je op 22 & 23 juni in Breda. Een weekend vol sportieve en culturele events voor iedereen die gek is van fietsen. Geniet als racer, mountainbiker, gravelrijder of stadsfietser van diverse tochten, testevents en een toffe dag uit op de urban sports locatie PIER15. Veel reuring en beweging op het festivalterrein voor jong en oud met foodtrucks, exposities, demo’s en een flinke dosis party-vibes van ‘Haveneiland’, het zwoele zomerfeest van PIER15. Bovendien is het skatepark alleen dit weekend geopend voor alle disciplines.

lees het hele artikel  

Kids Clinic bij Marianne Vos Wielerfestival

Op woensdag 8 mei wordt in de gemeente Altena de Kids Clinic bij het Marianne Vos Wielerfestival gehouden. Deze bestaat onder meer uit een Kids Toertocht en  Persconferentie. 

lees het hele artikel  

Winst voor John de Leeuw en Joachim Raeymaekers in Sint-Willebrord

5 mei 2019

De BWF-koers in Sint-Willebrord heeft zeges opgeleverd voor John de Leeuw (50+) en Joachim Raeymaekers (50-). 

 

 

 

lees het hele artikel  

Koninklijke onderscheiding voor John de Crom

29 april 2019

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen rond Koningsdag mocht ook John de Crom (57) uit Woensdrecht een Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen.

 

 

lees het hele artikel  

Sterke winnaars bij BWF in Schijf

John de Leeuw (50+), Tom Nelen (50-) en Jurgen Verbocht (amateurs) zijn de winnaars geworden van de BWF-koers in Schijf.

 

lees het hele artikel  

Jumbo-Visma investeert in opleiding en ontwikkeling

Team Jumbo-Visma start een initiatief dat meer jeugd aan het wielrennen moet krijgen én dat erop gericht is talent te ontwikkelen tot succesvol profwielrenner. Het plan, dat werd gepresenteerd in het Shimano Experience Center in Valkenburg, omvat onder meer scholenprojecten, verenigingsondersteuning en een nieuwe opleidingsploeg voor wielertalent onder 23 jaar en veldrijders. Jumbo en Visma ondersteunen het jeugdplan als uitbreiding op de bestaande sponsoring.

lees het hele artikel  

Parcours NK in Dongen met kasseien

30 april 2019

Het parkoers voor het NK op de weg in Dongen voor 15-18 jarigen plus Elite zonder contract ligt in grote lijnen vast: een omloop van 10,4 kilometer met elke ronde de passage over de kasseienstrook in de Watertorenstraat.

 

.

lees het hele artikel  

Zege voor Jaap Roelen in Nieuwkerken-Waas

21 april 2019

Junior Jaap Roelen van WV De Jonge Renner heeft de wedstrijd in het Belgische Nieuwkerken-Waas op zijn naam geschreven. Hij bleef na 90 kilometer koers de Belgen Ruben Debreyne en Sander Dekien voor.

 

 

 

 

lees het hele artikel  

Mini Acht van Chaam op Koningsdag

De Acht van Chaam is een begrip in de Nederlandse wielerwereld en wordt traditioneel op de eerste woensdag na de Tour de France verreden. Maar sinds enkele jaren wordt op Koningsdag in samenwerking met Pavé76 ook de Mini Acht van Chaam voor jeugdrenners verreden. Hier rijden de talenten van de toekomst alvast hun rondjes.

 

lees het hele artikel  

Youp Havermans sterkste in Werkendam

De 63e wielerronde van Werkendam is gewonnen door Youp Havermans. Hij bleef Mitchell Huenders en Sven van Luijk voor. Mauro Spapen (Rijen) eindigde als vijfde.

lees het hele artikel  

Grootse zege Van der Poel in Amstel Gold Race

Mathieu van der Poel heeft op grandioze wijze de Amstel Gold Race gewonnen. Met nog enkele kilometers te gaan leek het in eerste instantie niet naar uit te zien dat Van der Poel zou gaan winnen.

lees het hele artikel  

Brabantse winst in Arden Challenge

20 april 2019

Alain Broos heeft de derde etappe van de Arden Challenge gewonnen. De renner uit Baarle-Nassau, die uitkomt voor De IJsselstreek, toonde zich in de sprint sneller dan zijn medevluchter Timo de Jong.

 

 

 

lees het hele artikel  

Hidde van Veenendaal wint Parijs-Roubaix voor junioren

15 april 2019

Junior Hidde van Veenendaal uit Dongen heeft Parijs-Roubaix voor junioren op zijn naam geschreven.

lees het hele artikel  

Mathieu van der Poel wint Brabantse Pijl

De 59ste editie van de Brabantse Pijl in België is gewonnen door Mathieu van der Poel. In de sprint van een kopgroep van vier klopte hij op indrukwekkende wijze Julian Alaphilippe, Tim Wellens en Michael Matthews. Van de Poel maakte in de Brabantse Pijl zijn favoriete rol meer dan waar.  De jonge Brabander had in de winter deze klassieker al aangestipt als de wedstrijd waar hij het meeste kans maakte op de overwinning. De wedstrijd ging over 196 kilometer met 27 hellingen die bedwongen moesten worden.

lees het hele artikel  

Tweede etappe ZLM Tour finisht in gemeente Borsele

17 april 2019

De deelnemers aan de vernieuwde ZLM Tour finishen op donderdag 20 juni aan het einde van de tweede etappe in de Zeeuwse gemeente Borsele. Dat heeft wethouder Marga van de Plasse van deze gemeente bekendgemaakt.

lees het hele artikel  

Van de Sande en Vincenten zegevieren in Breda-Moleneind

16 april 2019

De BWF-koers in Breda-Moleneind heeft zeges opgeleverd voor Kees van de Sande (50+) en Koen Vincenten (50-).

lees het hele artikel  

Amerikaanse zege in Oud-Gastel

De Amerikaan Eamon Franck heeft de 77e Ronde van Oud-Gastel voor elite/beloften gewonnen. Hij wist criteriumspecialist Robert Berk en Marco Doets voor te blijven. Kelvin Kanen eindigde als zesde en Rob van Broekhoven kwam als tiende over de meet.

lees het hele artikel  

Brabantse wielerkalender voor april

9 april 2019

Wedstrijden KNWU, BWF en WVAN

13 april

Omloop van het Munnikenland

Warande jeugdronde van Oosterhout

lees het hele artikel  

Mooi veld bij opening seizoen BWF

9 april 2019

Maar liefst 135 renners kwamen er afgelopen zondag aan de start bij de Ronde van Oekel in Rijsbergen, de openingswedstrijd van de BWF. Kees van de Sande in de 50+ categorie, Ben van Baelen in de 50- categorie en Gijsbert Nieuwkoop bij de amateurs waren de eerste drie winnaars. <!--more-->

 

lees het hele artikel  

Voorbereidingen voor NK Veldrijden in Rucphen gestart

De gemeente Rucphen is op 11 en 12 januari 2020 de gastheer van het NK veldrijden. Afgelopen week werden hiervoor de handtekeningen gezet.

lees het hele artikel  

Van der Poel maakt indruk in Gent-Wevelgem

31 maart 2019

Nederlands kampioen Mathieu van der Poel is in Gent-Wevelgem, zijn eerste WorldTour wedstrijd op de weg, knap als vierde gefinisht. Hij moest in de massasprint Alexander Kristoff, John Degenkolb en Oliver Naesen voor laten gaan. 

lees het hele artikel  

Podiumplek voor Nina Spapen in Gent-Wevelgem

31 maart 2019

In de junior-vrouwen editie van Gent-Wevelgem heeft Nina Spapen uit Rijen een knappe derde plek behaald. Zij moest enkel de Britse Elynor Bäckstedt en de Amerikaanse Megan Jastrab voor zich dulden.

lees het hele artikel  

De Leeuw en Van de Peer winnen laatste trainingsrit BWF

De laatste trainingskoers van de Brabantse Wielerfederatie in Breda Moleneind leverde zeges op voor John de Leeuw (50+) en Tom van de Peer (50-).

lees het hele artikel  

Knappe zege Tim Bierkens in Heeswijk

31 maart 2019

Tim Bierkens uit Stampersgat heeft de Van den Akker Aqua Service Tour voor elite/beloften in Heeswijk op zijn naam geschreven. De jonge coureur van De IJsselstreek wist in de slotronde Floris Gerts te verschalken.

lees het hele artikel  

Sterke winnaars in de Ronde van Huijbergen

25 maart 2019

Tilburger Ramon van Bokhoven van WV De Jonge Renner heeft de Ronde van Huijbergen voor elite/beloften op zijn naam geschreven. Hij haalde het met een kleine voorsprong op Jos Koop en Kenny Constant.

lees het hele artikel  

Marianne Vos sterkste in Trofeo Alfredo Binda

CCC-Liv renster Marianne Vos heeft in Italië voor de vierde keer in haar carrière de WorldTour wedstrijd Trofeo Alfredo Binda gewonnen. De meervoudig wereldkampioene toonde zich de sterkste voor Amanda Spratt en Cecilie Uttrup Ludwig. 

lees het hele artikel  

Winst voor Mathieu van der Poel in GP de Denain

25 maart 2019

Met een knappe solo heeft Nederlands kampioen Mathieu van der Poel de GP de Denain in Frankrijk op zijn naam geschreven. 

lees het hele artikel  

Poeleke start klassieke voorjaar in Nokere-Koerse

19 maart 2019

Nederlands kampioen op de weg Mathieu van der Poel start op 20 maart zijn klassieke voorjaar in Nokere-Koerse. De renner van Corendon-Circus kan daarbij rekenen op flinke concurrentie. 

lees het hele artikel  

De Leeuw en Sitters winnen trainingsrit BWF

Het mooie weer van afgelopen weekend zorgde ook voor een goede opkomst bij de derde trainingswedstrijd van de BWF in Breda-Moleneind. John de Leeuw (50+) en Bas Sitters (50-) mochten uiteindelijk de bloemen in ontvangst nemen.

lees het hele artikel  

Zege voor Dekker in Houtse Linies

18 maart 2019

Metec-TKH renner David Dekker heeft de 33e Omloop van de Houtse Linies gewonnen. Hij toonde zich na zo’n 170 kilometer wedstrijd de snelst van een kopgroep van tien renners.

lees het hele artikel  

Winst voor Slingerland en Van Veenendaal in Oud-Vossemeer

18 maart 2019

Minke Slingerland uit Oosterhout heeft met grote voorsprong het criterium van Oud-Vossemeer gewonnen. Ze kwam solo over de meet voor Marieke van Witzenbrug en Shirin van Anrooij. Céline van Houtum (Den Dungen) finishte als achtste.

lees het hele artikel  

Belgische winst voor Joren de Gruijter

19 maart 2019

Nieuweling Joren de Gruijter van WV Breda heeft de koers in het Belgische Stekene op zijn naam geschreven. De Brabander haalde het voor de Belgen Senne Hulsmans en Jason Baele. Bas van Leijsen van De Jonge Renner kwam als elfde over de meet.

lees het hele artikel  

Coureurs WV De Jonge Renner gepresenteerd

12 maart 2019

In Hank zijn de coureurs van WV De Jonge Renner gepresenteerd aan publiek en pers. Tevens werden tijdens de presentatie Theo Hanegraaf en Wim van Gelder in het zonnetje gezet voor hun vele verdiensten voor de club.

 

lees het hele artikel  

Sterk veld in Omloop van de Houtse Linies

In Den Hout wordt op zondag 17 maart 2019 de 33e Omloop van de Houtse Linies verreden. Traditioneel speelt deze loodzware voorjaarsklassieker zich af in de polders rondom het Brabantse Den Hout. Naast de wind zal ook de kasseienstrook van de Dordrechtseweg weer scherprechter zijn.  

 

lees het hele artikel  

Derde plek Roan Konings in Rijkevorsel

4 maart 2019

Nieuweling Roan Konings uit Oudenbosch is als derde gefinisht in de wedstrijd in het Belgische Rijkevorsel. Hij toonde zich de snelst van de achtervolgers op twee koplopers.

 

 

lees het hele artikel  

Max de Jong snelste in Classique d’Alphen

25 februari 2019

De Classique d’Alphen is gewonnen door Max de Jong uit Giessenburg. Hij bleef na 39 snelle kilometers in de laatste rechte lijn Arne van der Vliet voor. Jaap Roelen uit Chaam kwam als derde over de meet.

.

lees het hele artikel  

Marianne Vos Classic Toertocht op 11 mei

27 februari 2019

Op 11 mei van dit jaar wordt opnieuw de Marianne Vos Classic Toertocht verreden, met start en finish in Wijk en Aalburg. De tocht is voor mannen, vrouwen en fietsers met een beperking en geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietser.

 

lees het hele artikel  

IJzersterk veld in Dorpenomloop Rucphen

19 februari 2019

De Dorpenomloop Rucphen is op 10 maart de eerste wedstrijd die meetelt voor de Holland Cup. Ook dit jaar belooft het een spectaculaire aftrap te worden. Inmiddels hebben een aantal mooie ploegen hun komst naar Sint Willebrord bevestigd. We kunnen wel stellen dat de grootste talenten West Brabant weten te vinden.

lees het hele artikel  

WTV Alphen houdt Classique d'Alphen

Ook in 2019 wordt de MTB cyclowedstrijd Classique d’Alphen georganiseerd door WTV Alphen. Op zondag 24 februari 2019 zal op recreatiegebied ‘t Zand in Alphen om 10.00 uur het startschot gegeven worden voor een wedstrijd over circa 39 kilometer.

lees het hele artikel  

Vuelta in 2020 langs 34 Nederlandse gemeenten

De Ronde van Spanje doorkruist in augustus 2020 niet minder dan 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. De organiserende steden (Utrecht, ‘s-Hertogenbosch, Breda) en provincies (Utrecht, Noord-Brabant) presenteerden in Breda de routes van dit grote internationale evenement.

lees het hele artikel  

Kalender BWF bekend

19 februari 2019

De wedstrijdkalender van de Brabantse Wielerfederatie voor 2019 is bekend. De bond start het seizoen op 10 maart met de trainingswedstrijden in Breda-Moleneind. De officiële openingskoers vindt plaats op 7 april in Rijsbergen ‘Oekel’.

lees het hele artikel  

Poeleke brengt zegeteller op 30

Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel in heeft Hoogstraten zijn 30e zege van het seizoen behaald. Hij reed lange tijd samen aan kop met Belgisch kampioen Toon Aerts, maar wist hem in de slotfase te lossen. Corné van Kessel kwam als derde over de meet.

lees het hele artikel  

Eerste Vuelta café in Breda

30 januari 2019

In Mezz Breda is op 30 januari het eerste Vuelta café gehouden, in de aanloop naar de start van de Vuelta in Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda in 2020. De Bredase burgemeester Paul Depla, wethouder Daan Quaars en Vuelta-directeur Javier Guillén gaven allemaal hun visie op de start van de Vuelta 2020 in Nederland.

lees het hele artikel  

Wereldtitel voor Mathieu van der Poel

In het Deense Bogense heeft Mathieu van der Poel een subliem veldritseizoen bekroond met een tweede wereldtitel. Na zijn eerste wereldtitel in 2015 kon hij zich eindelijk weer in 2019 in de regenboogtrui laten hijsen.

lees het hele artikel  

KNWU-selectie voor WK Veldrijden Bogense bekend

30 januari 2019

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie voor het WK veldrijden in het Deense Bogense bekendgemaakt.

 

lees het hele artikel  

Van der Poel ook in Hoogerheide te sterk voor concurrentie

27 januari 2019

Een week voor het WK in het Deense Bogense heeft Mathieu van der Poel de WB-veldrit in Hoogerheide gewonnen. De Europese kampioen van Corendon-Circus reed in de slotfase weg bij zijn naaste concurrent Toon Aerts.

 

lees het hele artikel  

Winst voor Van der Haar en Van der Heijden in Rucphen

26 januari 2018

Lars van der Haar is winnaar geworden bij de internationale cyclocross voor elite/beloften in Rucphen. Hij haalde het met ruime voorsprong op Joris Nieuwenehuis. Thijs Aerts eindigde als derde. Stan Godrie kwam als vijfde over de meet en Jeroen Meijers als achtste.

lees het hele artikel  

Veel West-Brabantse medailles bij NK veldrijden jeugd

Bij het NK veldrijden voor jeugd in Helmond mochten diverse Brabantse renners na afloop plaatsnemen op het podium. Levy Vermunt van WV Breda greep de winst in categorie 1 bij de jongens. Hij verwees Jens Thissen van TWC De Kempen en Levi van der Kaa van Team Brabant 2000 naar het zilver en brons.

lees het hele artikel  

West-Brabantse medailles op NK Baan

Bij het NK Baan voor jeugd en nieuwelingen mochten afgelopen weekend ook enkele Brabantse renners plaatsnemen op het podium. Axel Roks uit Sint-Willebrord wist in categorie 6-7 alle onderdelen op omnium sprint te winnen en kroonde zich daardoor tot nieuwe kampioen. Jan van Schaijk won zilver, terwijl Chris Kisters (Nuenen) er met het brons vandoor ging. Een week eerder won Roks ook al goud op het omnium Duur.

lees het hele artikel  

Nederlandse selectie voor WB-veldrit in Hoogerheide bekend

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de nationale selectie veldrijden bekendgemaakt voor de laatste wereldbeker van het seizoen in Hoogerheide. Deze vindt plaats op zondag 27 januari. In Hoogerheide zijn ook Mathieu van der Poel en Lucinda Brand weer van de partij. De veldrit is de generale repetitie voor het WK, dat begin februari in Denemarken wordt verreden. (Foto: John Kuijsters)

lees het hele artikel  

Arvid de Kleijn snelste in Hart van Oosterhout

2 september 2019

Het sfeervolle wielercriterium Hart van Oosterhout is gewonnen door Arvid de Kleijn. De renner van Metec-TKH toonde zich de snelste van een kopgroep van vijf renners, die een groot deel van de koers op kop reden.

 

lees het hele artikel  

Trainingswedstrijden in Rijen

18 januari 2019

De wegrenners kunnen de komende weken hun vorm gaan aanscherpen tijdens diverse trainingsritten. In Rijen beginnen de trainingswedstrijden op Industrieterrein De Haansberg op 2 februari. De organisatie is in handen van WV De Vrije Coureur. lees het hele artikel  

In de schijnwerpers… Lars Hohmann

18 januari 2019

West-Brabant telt talloze wielertalenten. Graag stellen we regelmatig zo’n renner of renster aan u voor. Deze keer is het de beurt aan Lars Hohmann uit Oosterhout, die uitkomt voor De Jonge Renner.

lees het hele artikel  

KNWU-selectie voor WB-veldrit in Pontchâteau

Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de wereldbekerveldrit in het Franse Pontchâteau. Deze wordt verreden op zondag 20 januari.  

lees het hele artikel  

Goud voor Van der Poel, Brand, Kamp, Alvarado, Ronhaar en Pieterse

14 januari 2019

Op de tweede dag van het NK veldrijden in Huijbergen mochten Mathieu van der Poel, Lucinda Brand, Ryan Kamp, Ceylin del Carmen Alvarado, Pim Ronhaar en Puck Pieterse het rood-wit-blauw aantrekken.

lees het hele artikel  

Rogelli-Gyproc-APB klaar voor nieuwe seizoen

12 januari 2019

Het Rogelli-Gyproc-APB U23 team start vol ambitie aan het seizoen 2019. Onder leiding van ploegleidster Heidi van de Vijver gaan de talentvolle jongeren proberen om zich zo snel mogelijk aan te passen aan het niveau van de grotere teams. 

lees het hele artikel  

Eerste kampioenen bekend bij NK veldrijden

12 januari 2019

Leonie Bentveld (nieuweling-meisjes), Joost Brinkman (nieuwelingen), Klaas Groenen (amateurs/sportklasse), Ben Minkhorst (masters 50+) en Maarten Nijland (masters 40+) hebben zich op de eerste dag van het NK in Huijbergen gekroond tot Nederlands kampioen veldrijden. 

lees het hele artikel  

Wie zijn de favorieten voor het NK Veldrijden in Huijbergen?

8 januari 2019

In Huijbergen strijden de veldrijders komend weekend om de felbegeerde rood-wit-blauwe truien en bijbehorende medailles. Brabant Cycling zet de grootste kanshebbers in alle categorieën op een rijtje.

lees het hele artikel  

Onderzoek naar duurzaamheid bij Vuelta 2020

7 januari 2019

Het is intussen al een paar weken bekend dat de start van la Vuelta a España 2020 zal gaan plaatsvinden in Nederland, met onder andere de etappe Breda-Breda. In opdracht van gemeente Breda is een afstudeeronderzoek gestart naar het thema duurzaamheid bij dit topsportevenement. 

lees het hele artikel  

Eindzege in EKZ Cross Tour voor David van der Poe

3 januari 2019

Corendon-Circus renner David van der Poel heeft in het Zwitserse Meilen de eindzege in de EKZ CrossTour voor mannen veiliggesteld. De 26-jarige Nederlandse veldrijder eindigde in Meilen als vierde, maar dat was voldoende om de eindzege te pakken in het Zwitserse regelmatigheidsklassement. De laatste veldrit was een prooi voor de Duitser Marcel Meisen. 

lees het hele artikel  

Brabantse wielerkalender januari 2019

4 januari 2019

Wedstrijden KNWU

5 januari

GP Groenendaal Sint-Michielsgestel

Warande Jeugdveldrit Oosterhout

6 januari

GP Groenendaal Sint-Michielsgestel

12-13 januari

NK Veldrijden Huijbergen

lees het hele artikel  

ATB toertocht over parcours NK veldrijden in Huijbergen

28 december 2018

De ATB toertocht Huijbergen is een begrip in Zuidwest Nederland en België. Vorig jaar waren er meer dan 1400 deelnemers naar Huijbergen afgereisd. De toertocht zal een week voor het drukke wielerweekeinde van het NK veldrijden plaatsvinden: 6 januari 2019. Een mooie gelegenheid om het nieuwe jaar sportief te laten beginnen. Op deze dag krijgt wederom iedereen de gelegenheid om over het unieke gedeelte van NK parcours te rijden.

lees het hele artikel  

Team Munnemoat houdt veldrit in Ter Aalst

28 december 2018

Op Ter Aalst bij Den Hout houdt Team Munnemoat op zaterdag 29 december voor de 6e keer een veldrit in samenwerking met de WBVC. Het is een zeer gevarieerd parkoers(gras, hellingen, asfalt, kasseien en een carrousel), tevens is het ook uitnodigend voor toeschouwers.

 

lees het hele artikel  

Selectie voor WB-veldrit Heusden-Zolder

Bondscoach Gerben de Knegt heeft vandaag de nationale selectie veldrijden bekendgemaakt voor de wereldbeker in Heusden-Zolder, België. Deze vindt plaats op tweede Kerstdag, komende woensdag 26 december.

lees het hele artikel  

Winnaars eerste NK WFN Offroad gehuldigd

24 december 2018

In Breda zijn afgelopen zondag de eerste NK WFN Offroad titels verdeeld. Na de wedstrijden mochten Maikel Govaerts (veldrijden 40+), Jos Bogaerts (veldrijden 50+), Milou Meeuws (veldrijden vrouwen 18+), Karin van Grimbergen (veldrijden vrouwen 35+), Jacob de Roo (veldrijden 18+), Dennis Raadtgever (MTB 40+), Mark Rongen (MTB 50+), Tamara Jansen (MTB vrouwen 35+) en Wannes Maris (MTB 18+) de kampioenstruien in ontvangst nemen.

lees het hele artikel  

Selectie voor WB-veldrit in Namen bekend

19 december 2018

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de nationale selectie veldrijden bekendgemaakt voor de wereldbeker in Namen, België. Deze wordt verreden op zondag 23 december.

lees het hele artikel  

Maarten van Trijp naar Corendon-Circus

West-Brabander Maarten van Trijp (25) maakt in 2019 zijn profdebuut bij Corendon-Circus. De snelle Van Trijp reed afgelopen seizoenen voor het Rabobank Development Team, Metec-TKH en DESTIL-Parkhotel Valkenburg.

lees het hele artikel  

Midden-Brabant Poort Omloop Gilze opnieuw op UCI-kalender

19 december 2018

De organisatie van de Midden-Brabant Poort Omloop heeft onlangs van de bevestiging ontvangen dat hun wedstrijd in 2019 opnieuw deel uitmaakt van de UCI-kalender.

lees het hele artikel  

Afrikaanse veldrijders in Internationale Cyclocross Rucphen

18 december 2018

Tijdens de Internationale Cyclocross Rucphen op 26 januari 2019 zal ook een aantal renners uit Uganda aan de start verschijnen.

 

lees het hele artikel  

Stef Clement beëindigt carrière

Profrenner Stef Clement van Team LottoNL-Jumbo zet een punt achter zijn actieve wielerloopbaan. De 36-jarige coureur uit Breda onderbrak in mei wegens lichamelijke klachten zijn voorbereiding op de Tour de France en kwam sindsdien niet meer in actie.

 

lees het hele artikel  

Vrouwenteam CCC-Liv vol ambitie voor 2019

In het Spaanse Denia is CCC-Liv, de voortzetting van WaowDeals Pro Cycling, afgelopen week voor de eerste maal samengekomen. De oranje brigade, onder leiding van ploegleider Jeroen Blijlevens, verwelkomt vijf sterke nieuwkomers en streeft ernaar om gedurende het hele seizoen bepalend in koers te zijn.

lees het hele artikel  

Vuelta 2020 komt naar Breda

De Vuelta gaat in 2020 van start in Nederland. De Spaanse grote ronde start met een ploegentijdrit in Utrecht. Een dag later begint de etappe in ‘s-Hertogenbosch en finisht deze opnieuw in Utrecht. De derde rit heeft Breda als start- en finishplaats. 

 

lees het hele artikel  

NK cross met ‘Poeleke’ als trekpleister

11 december 2018

Met een vernieuwd parcours, gratis entree en Mathieu van der Poel als topfavoriet hoopt de organisatie van het NK veldrijden in Huijbergen 12 en 13 januari op een massa volk.

lees het hele artikel  

33e Omloop van de Houtse Linies op 17 maart

8 december 2018

In Den Hout wordt op zondag 17 maart 2019 de 33e Omloop van de Houtse Linies verreden. Eerder was gecommuniceerd dat de koers op 24 maart 2019 verreden zou worden. 

 

lees het hele artikel  

Uitslagen Vijf Eiken Cross competitie

10 december 2018

In Rijen werd afgelopen weekend de laatste wedstrijd voor de Vijf Eiken Cross competitie verreden. De regen van de afgelopen dagen zorgde ervoor dat het parcours een stuk zwaarder was dan bij de voorgaande wedstrijden. 

 

 

lees het hele artikel  

Zege voor Kaptheijns in Essen, David van der Poel derde

8 december 2018

In de Brico Cross in Essen heeft Maud Kaptheijns uit Westerhoven haar eerste seizoenzege geboekt. De renster van Charles haalde het na een sterke wedstrijd voor Lucinda Brand en Eva Lechner. 

 

lees het hele artikel  

Vrouwen en mannen op zelfde dag bij NK Veldrijden

Waar vorige winter op het NK veldrijden de vrouwen op zaterdag reden en de mannen op zondag, is er door het comité in Huijbergen voor gekozen om de junioren, beloften en elite weer op dezelfde dag te laten rijden.

lees het hele artikel  

Germon Peeters naar WV Breda

Tilburger Germon Peeters maakt in 2019 de overstap van de amateurs/sportklasse naar de elite. De oud-Nederlands kampioen bij de amateurs gaat rijden bij WV Breda.

lees het hele artikel  

Snel duidelijkheid over Vuelta-start in Nederland

4 december 2018

Misschien deze week al wordt duidelijk of de Vuelta-start in 2020 naar Nederland komt. Dat vertelde de Bossche burgemeester Jack Mikkers tijdens het Wielergala in Maaspoort Sport & Events.

lees het hele artikel  

Stan Godrie naar Willebrord Wil Vooruit

5 december 2018

Veldrijder Stan Godrie uit Zundert rijdt vanaf 1 januari 2019 voor Willebrord Wil Vooruit.  

lees het hele artikel  

Koos Moerenhout nieuwe bondscoach profs

De KNWU heeft Koos Moerenhout aangetrokken als nieuwe bondscoach bij de elite mannen en Adriaan Helmantel als nieuwe talentcoach voor de U23 categorie.

lees het hele artikel  

Nieuw team voor Thalita de Jong

29 november 2018

Oud-wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong (25) rijdt vanaf januari voor nieuwe ploeg: het Belgische Chevalmeire team. De renster uit Hoogerheide heeft een contract getekend voor drie jaar.

lees het hele artikel  

Kortste dag, langste rit bij WV Breda

22 november 2018

De elite/beloften van WV Breda houden op zaterdag 22 december het evenement ‘Kortste dag, langste rit’. Dat houdt in: fietsen van zonsopkomst tot zonsondergang.

lees het hele artikel  

Stemming voor MTB-Awards geopend

29 november 2018

In het het Dutch Bicycle Center in Nijmegen worden op zondag 16 december de jaarlijkse MTB Awards uitgereikt door Stichting MTB Platform. Stemmen voor deze awards kan vanaf nu via de website www.bikesight.nl.

lees het hele artikel  

Stemming Verkiezing Wielrenner van het Jaar geopend

22 november 2018

Wielerliefhebbers kunnen vanaf vandaag hun stem uitbrengen voor de verkiezing Wielrenner van het Jaar. Mathieu van der Poel is één van de genomineerden bij de mannen en Marianne Vos bij de vrouwen.

lees het hele artikel  

Nieuwe ploeg voor Monique van de Ree

Wielrenster Monique van de Ree uit Etten-Leur rijdt in 2019 voor BTC City Ljubljana. De West-Brabantse renster reed afgelopen seizoen voor het Waowdeals Procycling Team.

lees het hele artikel  

Roan Konings heeft zin in tweede seizoen bij nieuwelingen

In zijn eerste jaar bij de nieuwelingen wist Roan Konings uit Oudenbosch zes koersen op zijn naam te schrijven, waaronder de klassieker Kleine Omloop van de Veenkoloniën. Daarnaast won hij ook de Brabant Cycling Criterium Cup voor nieuwelingen, na een spannende strijd met Stijn Hanegraaf. 

 

lees het hele artikel  

Overtuigende zege voor Van der Poel in Tabór

17 november 2018

Europees kampioen veldrijden Mathieu van der Poel heeft op overtuigende wijze de Wereldbeker veldrit in het Tsjechische Tabór op zijn naam geschreven.

 

lees het hele artikel  

'Van der Poel maakt veldritseizoen af'

15 november 2018

Europees kampioen veldrijden Mathieu van der Poel maakt normaal gesproken het hele veldritseizoen af. Dat zegt zijn teammanager Christoph Roodhooft in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

lees het hele artikel  

Nieuwe Brabantse klassiekers in 2019

17 november 2018

De KNWU heeft de concept kalender voor het wegseizoen 2019 gepresenteerd. Daarop staan ook enkele nieuwe Brabantse klassiekers vermeld. 

 

lees het hele artikel  

Gert Jakobs in Het Turfschip in Etten-Leur

15 november 2018

Een mooie wieleravond ligt in het verschiet in Het Turfschip in Etten-Leur op 16 november. Op deze avond praat Laurens Jan Stam met Gert Jakobs over de pieken en dalen in zijn carrière, de angst om te vallen, wat het geheim is van dalen en waarom wielrenners vaak nog een oorring hebben.

 

 

lees het hele artikel  

Regionaal onderzoek onder toertochtrijders

12 november 2018

West Brabant heeft een rijke wielerhistorie. Van oudsher worden veel wielerwedstrijden georganiseerd in de regio. Deze wedstrijden variëren van ‘rondjes om de kerk’ tot grote internationale evenementen die deze status ruim overstijgen.  

lees het hele artikel  

Genomineerden Wielrenner van het Jaar verkiezing bekend

12 november 2018

De Club 48 heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de Wielrenner van het Jaar verkiezing, die op 3 december wordt gehouden in De Maaspoort Sport & Events in ‘s-Hertogenbosch.

lees het hele artikel  

Veel West-Brabanders in selectie WB veldrit Tábor

Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie voor de wereldbeker veldrijden in Tábor (Tsjechië) bekendgemaakt. Deze wordt verreden op zaterdag 17 november. Ook deze keer zijn er weer veel Brabanders van de partij.

 

lees het hele artikel  

Eerste NK Offroad voor WFN renners in Breda

Voor het eerst in de historie van de WFN zal er een heus Nederlands Kampioenschap Offroad georganiseerd worden, waar op zondag 23 december zowel veldrijders als mountainbikers in aparte klassen mogen gaan strijden om de rood-wit-blauwe trui.

lees het hele artikel  

Eerste rit Vijf Eiken Cross voor Niels Wubben en Minke Slingerland

5 november 2018

De eerste rit van de Vijf Eiken Cross competitie in Rijen is gewonnen door Niels Wubben bij de mannen en Minke Slingerland bij de vrouwen.

lees het hele artikel  

WV De Jonge Renner klaar voor 2019

1 november 2018

Ploegleider Jo Bouwens van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner heeft zijn elite/beloften selectie voor 2019 rond. Bouwens zag Wout van Elzakker, Tim Naberman en Nils Sinshek vertrekken naar continental-teams, maar krijgt daar een aantal sterke coureurs voor terug. 

 

lees het hele artikel  

EK Veldrijden van 1995 tot Rosmalen 2018

1 november 2018

In Rosmalen wordt van 2 tot en met 4 november het EK veldrijden gehouden. Een mooi moment om eens terug te kijken op de historie van het EK veldrijden. 

lees het hele artikel  

Vier keer goud voor Nederland bij EK

5 november 2018

De Nederlandse veldrijders hebben op het EK veldrijden in Rosmalen maar liefst vier gouden medailles veroverd. Pim Ronhaar (junioren), Ceylin del Carmen Alvarado (beloften-vrouwen), Annemarie Worst (vrouwen) en Mathieu van der Poel (mannen) mochten allemaal een Europese trui aantrekken.

lees het hele artikel  

Veel versterkingen bij elite/beloften Willebrord Wil Vooruit

De elite/beloften afdeling van Willebrord Wil Vooruit telt in 2019 maar liefst 7 nieuwe renners. Jeroen Haest, Nathan Rijsdijk en Philip Heinen komen over van de junioren van de Brabantse club.

 

lees het hele artikel  

WBVC-veldrit in bossen van De Kogelvanger Etten-Leur

30 oktober 2018

In het bosgebied bij De Kogelvanger in Etten-Leur wordt op 4 november de volgende veldrit in het kader van de West Brabantse Veldrit Competitie verreden. De organisatie is in handen van Stichting Ricarflo. 

 

lees het hele artikel  

Nieuw team voor Wout van Elzakker

30 oktober 2018

Belofte Wout van Elzakker uit Hoogerheide rijdt in 2019 voor het Luxemburgse continental team Team Differdange. Afgelopen seizoen kwam Van Elzakker uit voor De Jonge Renner.

lees het hele artikel  

Nederland in sterkste opstelling naar EK

Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn nationale selectie veldrijden bekendgemaakt voor de Europese kampioenschappen in Rosmalen. Deze vinden plaats op zondag 4 november.

lees het hele artikel  

Wesley Floren wint RK bij Dwars door ‘t Zand

Het Regiokampioenschap veldrijden voor Zuid-Nederland is bij de elite/beloften gewonnen door Wesley Floren. Hij had aan de finishlijn ruim 40 seconden voorsprong op Koen van Helvoirt. Mika van Gestel greep het brons, voor Niels Verbruggen en Jurgen Seelen. 

 

 

lees het hele artikel  

Volop MTB-tochten in gemeente Woensdrecht

Het mountainbike seizoen is sinds enkele weken weer volop aan de gang. Ook in Woensdrecht kan er deze winter volop worden gefietst op de MTB.  In alle kernen van de gemeente Woensdrecht zijn er toertochten gepland.  

 

 

lees het hele artikel  

Vol programma bij eerste editie Dwars door ‘t Zand

24 oktober 2018

Stichting Pavé76 houdt op 27 oktober rond ‘t Zand in Alphen de eerste editie van de veldrit Dwars door ‘t Zand.  

 

lees het hele artikel  

Vos en Van der Poel zegevieren in Zwitserland

21 oktober 2018

In de WB-veldrit in het Zwitserse Bern mochten Marianne Vos en Mathieu van der Poel na de wedstrijd de zegebloemen in ontvangst nemen. 

 

 

lees het hele artikel  

Aftrap voor NK veldrijden 2019 in Huijbergen gegeven

In Huijbergen is afgelopen vrijdag de aftrap gegeven voor de organisatie van het NK veldrijden 2019, dat wordt verreden op 12 en 13 januari 2019, met als scherprechters de Nootjesberg en de Tiestenduin.  

 

lees het hele artikel  

Van Mossel houdt wielerclinic met De Jonge Renner

Samen met ‘De Jonge Renner’ organiseert Van Mossel op zaterdag 27 oktober een wielerclinic vanuit één van haar vestigingen in Tilburg.  Deze clinic biedt de mogelijkheid om mensen hun sportieve karakter te combineren met gezellig netwerken.

 

 

lees het hele artikel  

Wielrennen ontmoet theater tijdens voorstelling 'Kasseien' in Bavel

18 oktober 2018

Ben jij wielerliefhebber en houd je van theater en entertainment? Dan is de theatervoorstelling 'Kasseien' echt iets voor jou. Deze toneelbewerking van de gelijknamige roman van John van Ierland wordt zaterdag 27 oktober 2018 opgevoerd in Bavel.  

lees het hele artikel  

Ploeg Van der Poel wil Pro Continental Team worden

5 oktober 2018

Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu en David van der Poel, heeft voor 2019 bij de UCI een Pro Continental status aangevraagd. Dat betekent dat het team ook in aanmerking kan komen voor een wildcard in de voorjaarsklassiekers.

 

lees het hele artikel  

‘Dag & Nacht Koers’ in Wielerdorp Rijsbergen

In Koutershof Rijsbergen wordt op vrijdag 7 december de theatervoorstelling ‘Dag & Nacht Koers’ van Michel Wuyts en Geert Vandenbon gespeeld. Al 25 jaar lang is wielerman Wuyts de stem van de koers bij ons. Zijn timbre en zijn taalgevoel maken hem uniek. Met verhalen van voor en achter de camera trekt hij in Dag & Nacht Koers! door Vlaanderen. 

lees het hele artikel  

Zeges voor Van der Poel en Vos in Ronse

8 oktober 2018

De Brico Cross in Ronse is gewonnen door Marianne Vos bij de vrouwen en Mathieu van der Poel bij de mannen. Europees kampioen Van der Poel was een dag eerder ook al de beste in Meulebeke.

lees het hele artikel  

Bredase avonturiers fietsen in de Himalaya

Annemiek Balk en Evert Nijhof uit Breda beklommen op hun fiets een aantal bergtoppen in de Himalaya, die tot voor kort gesloten waren voor buitenlanders. Ze vertelden over hun ervaringen in een interview met BN De Stem. 

 

lees het hele artikel  

Wedstrijdkalender KNWU en WBVC voor oktober

5 oktober 2018

7 oktober

Rucphen (WBVC)

13 oktober

E3-100 E3 strand Eersel

Helmcross Helmond

14 oktober

Brabant Beach Battle E3-Strand Eersel

Toma Cycles Cup Helmond

Fijnaart (WBVC)

20 oktober

Uiterwaarden Cross Zaltbommel

lees het hele artikel  

Geslaagde sluitingskoers BWF in Hoeven

In Hoeven vond afgelopen weekend de sluitingskoers van de BWF plaats. John Haast (50+) Bjorn Tsoi (40+) en Jeff Vertommen (amateurs) gingen er met de zegebloemen vandoor. 

lees het hele artikel  

Plukgoed pop-up fietsroute door West-Brabant

8 oktober 2018

Heb je je weleens afgevraagd hoe een appel smaakt als je ‘m precies op het juiste moment plukt? Klim op je fiets voor de pop-up Plukgoedroute in West-Brabant. De pop-up Plukgoed route is tijdelijk te fietsen op 13 oktober.

 

 

lees het hele artikel  

Jos Koop wint Hart van Oosterhout

24 september 2018

De 6e editie van het Hart van Oosterhout voor elite/beloften is een prooi geworden voor Jos Koop. De coureur uit Eindhoven haalde het voor Raymond Kreder en Koen van de Klundert. Eerstejaars belofte Robin Blummel (Sint-Michielsgestel) kwam als vierde over de meet, voor Steven Stekenes.  

 

lees het hele artikel  

Brabantse clubs sterk bij NCK Ploegentijdrit

Diverse Brabantse wielerclubs wisten in de top tien te eindigen bij het NCK Ploegentijdrit in Dronten. In de A-categorie was er een bronzen medaille voor De Jonge Renner uit Oosterhout. Zij moesten hun meerdere erkennen in De Volharding en DTS. WV Schijndel wist hier een vierde tijd neer te zetten.

lees het hele artikel  

Italiaanse zege in Ronde van Midden-Brabant

Een heerlijk najaarszonnetje en weinig wind zorgden vandaag voor weinig afscheiding in de 49e Omloop van Midden-Brabant in Dongen. In de massasprint die volgde toonde de 20-jarige Alberto Dainese van SEG Racing Team zich de snelste van het uitgedunde peloton, voor Wim Stroetinga en Arvid de Kleijn. Maarten van Trijp finishte als vijfde.

lees het hele artikel  

Finale Brabant Bike Battle bij Wielerexperience Roosendaal

26 september 2018

Op de pumptrack van Wielerexperience Roosendaal wordt op zondag 30 september de finale gehouden van de Brabant Bike Battle. 

 

lees het hele artikel  

Veel belangstelling voor Hart van Oosterhout

De 6e editie van het Hart van Oosterhout heeft in alle categorieën een mooi deelnemersveld aan de start. De wielerdag begint al om 9.30 uur met een koers voor nieuwelingen. Ook een aantal jeugdrenners uit categorie 7 zal aan deze wedstrijd deelnemen.

 

 

lees het hele artikel  

Gretige Vos zegeviert in Waterloo

Marianne Vos heeft de Wereldbeker veldrit in het Amerikaanse Waterloo gewonnen. Ze bleef de Amerikaanse Ellen Noble en de Tsjechische Katerina Nash voor.


lees het hele artikel  

Loodzware eerste Omloop van Hil & Moer

24 september 2018

Regen en wind zorgden voor een loodzware eerste editie van de junioren wielerklassieker Omloop van Hil & Moer, met start en finish in Kaatsheuvel. Na ruim 120 kilometer ging Ian Spenkelink uit het Overijsselse Nijverdal er met de winst vandoor.

lees het hele artikel  

Kleine Nederlandse selectie naar crossen VS

17 september 2018

Bondscoach Gerben de Knegt heeft vandaag de nationale selectie veldrijden bekendgemaakt van de eerste wereldbeker wedstrijden van het seizoen. Deze wedstrijden vinden plaats op zondag 23 september (Waterloo) en zaterdag 29 september (Iowa) in de Verenigde Staten. Namens Nederland reist er een kleine selectie af.

lees het hele artikel  

IJzersterk veld in eerste Efteling omloop van Hil en Moer

19 september 2018

De eerste editie van Nederlands nieuwste wielerklassieker voor junioren, de 'Efteling omloop van Hil en Moer', die op zondag 23 september wordt verreden, kent direct een ijzersterk deelnemersveld. Start en finish van deze wielerwedstrijd zijn in Kaatsheuvel. 

lees het hele artikel  

Sterke winnaars in BWF-koers Bergen op Zoom

17 september 2018

Ruud Havermans (50+), Anthony Kets (50-) en Jelle Veraart (amateurs) hebben de BWF-koers in Bergen op Zoom op hun naam geschreven. 

 

lees het hele artikel  

Klassieker wordt noodgedwongen omnium

12 september 2018

De Bavelse Berg Challenge heeft haar programma voor 16 september 2018 door de aangekondigde politiestaking noodgedwongen moeten aanpassen. De klassieker kan geen doorgang vinden, omdat er geen politiebegeleiding beschikbaar is om de diverse wedstrijden te begeleiden.

 

 

lees het hele artikel  

Arvid de Kleijn sterkste in Ronde van Hank

10 september 2018

De 65e editie van de Ronde van Hank heeft een dubbele zege opgeleverd voor Arvid de Kleijn. De coureur van Metec-TKH, die dit seizoen door een springknie lange tijd lange tijd aan de kant stond, wist in Hank beide manches op zijn naam te schrijven.

lees het hele artikel  

Bronzen plak op WK MTB voor Van der Poel

8 september 2018

Bij het WK mountainbike in het Zwitserse Lenzerheide heeft Mathieu van der Poel een bronzen plak veroverd. De Brabander lag in het begin op een 19e plek, maar wist zich knap terug te knokken. (Foto: Red Bull)

lees het hele artikel  

West-Brabantse Veldritcompetitie start in Kruiningen

De populaire West-Brabantse Veldritcompetitie gaat dit jaar op 29 september van start met de veldrit bij Camping Den Dinkel in Kruiningen. 

 

 

lees het hele artikel  

65e Ronde van Hank krijgt bijzonder tintje

8 september 2018

Met twee heats over 65 minuten voor elite/beloften en een overkoepelend eindklassement kent de 65e Ronde van Hank op zondag 9 september een bijzondere opzet. Er is per koers een prijzenschema van 30 eindprijzen (schema F). Daarnaast per koers een leidersprijs, een drie ronden klassement en veel premies! Per heat 3 sprints voor extra punten in het eindklassement (10 eindprijzen). De winnaar van het eindklassement wint de 65e Ronde van Hank.

lees het hele artikel  

Zeven Brabantse renners in WK-selectie

4 september 2018

Bondscoach Thorwald Veneberg en talentcoaches Peter Zijerveld en Loes Gunnewijk hebben de selecties bekend gemaakt voor de tijdritten en wegwedstrijden van de elite mannen, elite vrouwen, beloften mannen, junior mannen en junior vrouwen van de WK Wegwielrennen in Innsbruck, Oostenrijk.

lees het hele artikel  

Van de Ree tweede in etappe Lotto Belgium Tour

6 september 2018

Waowdeals-renster Monique van de Ree uit Etten-Leur is als tweede geëindigd in de eerste etappe van de Lotto Belgium Tour. De rit, die eindigde in een massasprint, werd gewonnen door Lotte Kopecky. Emilia Fahlin finishte als derde. De etappe werd gekleurd door een 

kopgroep van zes rensters, die pas diep in de finale werden bijgehaald.

lees het hele artikel  

Sterke start WWV in Korea

1 september 2018

De junioren van Willebrord Wil Vooruit zijn de Nations Cup wedstrijd Tour de DMZ in Korea goed begonnen. In de eerste etappe wisten maar drie renners van de Westbrabantse wielervereniging in de top tien te eindigen.

lees het hele artikel  

Marianne Vos werkt toe naar EK Veldrijden in Rosmalen

27 augustus 2018

Veelvoudig wereldkampioene veldrijden Marianne Vos begint komend seizoen al vroeg aan het veldritseizoen. Haar eerste belangrijk doel wordt het EK Veldrijden dat op 3 en 4 november wordt verreden in Rosmalen. 

lees het hele artikel  

Van Vleuten boekt dubbelslag in Roosendaal

Wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten heeft in de slottijdrit van de Boels Rental Ladies Tour in Roosendaal een dubbelslag geboekt. Van Vleuten won de tijdrit over 18,6 kilometer voor Ellen van Dijk en Anna van der Breggen en werd tevens eindwinnaar van de meerdaagse. 

lees het hele artikel  

Strijd om bergtrui bij Wielerweekend Calfven

1 september 2018

Op zondag  2 september worden in Calfven wedstrijden verreden voor de KNWU- jeugd met de categorieën 1 tot en met 7 en ID renners. Naast de gebruikelijke bekers voor de winnaars en de ereplaatsen wordt ook gestreden om een bergprijs. 

lees het hele artikel  

Shanne Braspennincx fietst voor de Hartstichting

De Brabantse baansprintster Shanne Braspennincx, ambassadeur van de Hartstichting, gaat op zaterdag 15 september deelnemen aan de actie van de Hartstichting ‘Fietsende Vrienden’ in Amsterdam. Samen met haar vriend en WK-baanwielrenner Jeffrey Hoogland en zijn broer Robin Hoogland vormen ze een fietsteam om geld op te halen voor dit goede doel. 

lees het hele artikel  

‘Komst Vuelta 2020 naar Brabant steeds waarschijnlijker’

De gemeenten Breda, Utrecht en Den Bosch en de provincies Noord-Brabant en Utrecht hebben al geld gereserveerd voor de komst van de Vuelta. Zij proberen nu het bedrijfsleven te verleiden om ook een bijdrage te leveren aan het binnenhalen van de Vuelta start.  

 

lees het hele artikel  

Vijf Brabantse vrouwen in Boels Ladies Tour

Komende week nemen vijf Brabantse rensters deel aan de Boels Ladies Tour. Yara Kastelijn en Pauliena Rooijakkers verdedigen de kleuren van Waowdeals, Karlijn Swinkels voor haar team Alé Cipollini, Demi de Jong voor Lotto-Soudal en Evy Kuijpers voor de nationale selectie. 

 

 

lees het hele artikel  

Van der Poel op dreef in La Bresse

24 augustus 2018

Nederlands kampioen Mathieu van der Poel heeft de WB MTB short race in het Franse La Bresse gewonnen. Hij reed in de slotfase overtuigend weg bij de concurrentie. Lars Foster en Henrique Avancini mochten als tweede en derde mee op het podium. 

 

 

lees het hele artikel  

Sterk optreden De Jonge Renner in Valkenswaard

27 augustus 2018

De renners van WV De Jonge Renner uit Oosterhout hebben nadrukkelijk hun neus aan het venster gestoken tijdens de eerste Omloop van Valkenswaard.

lees het hele artikel  

Vos en Van der Poel winnen in Noorwegen

19 augustus 2018

Opnieuw succes voor Marianne Vos en Mathieu van der Poel in Noorwegen. Vos scoorde een hattrick in de Ladies Tour of Norway door haar derde ritzege op een rij binnen te halen. Deze keer haalde ze het voor Coryn Rivera en Emilia Fahlin. 

lees het hele artikel  

Tom Dumoulin wint Profwielerronde Etten-Leur

De twaalfde Profwielerronde van Etten-Leur is gewonnen door Tom Dumoulin. De renner van Team Sunweb was over drie onderdelen (tijdrit, rit-in-lijn en puntenkoers) net wat sterker dan de Britse Tourwinnaar Geraint Thomas en Chris Froome.

lees het hele artikel  

Belgische zege voor Moreno Tak

18 augustus 2018

Nieuweling Moreno Tak van WV De Jonge Renner heeft op zaterdag 18 augustus de omloop in het Belgische Klinge gewonnen. De jonge coureur uit Oud-Gastel reed na ruim 60 kilometer solo naar de zege.


lees het hele artikel  

Veldrijders starten training in Alphen

15 augustus 2018

Terwijl half Nederland nog geniet van een welverdiende zomervakantie, stomen de veldrijders zich alweer klaar voor het nieuwe winterseizoen. Vaste prik is de training in Alphen, waar menig topcrosser gevormd is. 

lees het hele artikel  

Zilver voor Van der Poel in heroïsch EK Weg

Mathieu van der Poel heeft een knappe zilveren medaille veroverd bij het EK op de weg in Glasgow. De Nederlandse kampioen moest in de sprint met een kopgroep enkel de Italiaan Matteo Trentin voor zich dulden. De Belg Wout van Aert sprintte naar het brons. 

lees het hele artikel  

Keisse sterkste in omnium Zevenbergen

12 augustus 2018

Quick-Step renner Iljo Keisse is eindwinnaar geworden van het omnium voor profrenners in Zevenbergen. Hij was over drie onderdelen de beste voor Simon Gerrans en Sam Oomen.

 

lees het hele artikel  

Mooi veld in Profronde van Zevenbergen

11 augustus 2018

Simon Gerrans, Marcus Burghardt en Iljo Keisse zijn de meest bekende buitenlandse renner die op 12 augustus aan de start verschijnen in het omnium tijdens de Profronde van Zevenbergen.

 

lees het hele artikel  

TechnoGroup Profwielerronde Etten-Leur belooft spektakel te worden

Met de top vijf uit de afgelopen Tour de France aan het vertrek belooft de twaalfde editie van de Profwielerronde van Etten-Leur op 19 augustus een groot spektakel te worden. Geraint Thomas, Tom Dumoulin, Chris Froome, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk worden allemaal aan de start verwacht in Etten-Leur. 

 

lees het hele artikel  

Havik verslaat Roosen in Draai van de Kaai

7 augustus 2018

Lotto-Jumbo renner Timo Roosen uit Goirle is als tweede geëindigd in het wielercriterium Draai van de Kaai in Roosendaal. De luitenant van topsprinter Dylan Groenewegen moest het in de eindsprint afleggen tegen Piotr Havik van Beat Cycling. Taco van der Hoorn (Team Roompot) mocht als derde mee op het podium. Floris Gerts en Maarten van Trijp maakten de top vijf compleet. 

 

 

lees het hele artikel  

KNWU en NTFU doen onderzoek naar imago wielrenners

8 augustus 2018

Samen met de NTFU heeft de KNWU een enquête opgesteld om te onderzoeken hoe het is gesteld met het gedrag en imago van fietsers en wielrenners. De organisaties willen de uitkomsten gebruiken voor het verbeteren van het fietsplezier van alle fietsers. 

 

 

 

lees het hele artikel  

Vos sprint naar zilveren plak op EK in Glasgow

5 augustus 2018

De Italiaanse Marta Bastianelli is in Glasgow Europees kampioene op de weg geworden. Ze haalde het in de sprint van een omvangrijke kopgroep voor titelverdedigster Marianne Vos en de Duitse Lisa Brennauer. Anna van der Breggen finishte als achtste, Lorena Wiebes werd negende en Floortje Mackaij kwam als elfde over de meet. 

lees het hele artikel  

65e Hel van de Pin in Wouwse Plantage

In Wouwse Plantage wordt op dinsdag 7 augustus de 65e editie van de Hel van de Pin verreden, een wedstrijd voor niet-licentiehouders. In totaal komen er zo’n 280 deelnemers aan de start in diverse categorieën. 

 

lees het hele artikel  

Vol programma bij Draai van de Kaai

5 augustus 2018

De Draai van de Kaai in Roosendaal staat op maandag 6 augustus opnieuw garant voor een dag met wielersport van de bovenste plank. In de ochtend bijten de amateurs en junioren (11.00 uur) het spits af, gevolgd door de nieuwelingen (12.50 uur). De dames gaan om 15.40 uur van start. 

lees het hele artikel  

Bekende oud-profs in Volksronde Roosendaal

3 augustus 2018

De organisatie van de Volksronde Roosendaal, die wordt verreden op 4 augustus, is er in geslaagd om een groot aantal bekende ex-beroepsrenners te contracteren voor een dernykoers en koppelkoers. Op de deelnemerslijst staan onder andere Roger de Vlaeminck, Johan Museeuw, Johan van der Velde, Koos Moerenhout, Erik Breukink, Gert Jakobs, Kenny van Hummel, Jeroen Blijlevens en Richard Groenendaal. 

lees het hele artikel  

Tachtigste Acht van Chaam prooi voor Tom Dumoulin

Sunweb-kopman Tom Dumoulin heeft de 80e editie van de Acht van Chaam op zijn naam geschreven. De nummer twee uit de Tour de France rekende in de eindsprint af met zijn medevluchter Steven Kruijswijk. Tien seconden later won Nederlands kampioen Mathieu van der Poel de pelotonsprint om de derde plaats voor Boy van Poppel, Danny van Poppel, Maarten van Trijp, Timo Roosen, Antwan Tolhoek, Sam Oomen en Wout Poels. 

 

lees het hele artikel  

Sterke winnaars in Acht van Chaam

Voorafgaand aan het profcriterium worden bij de Acht van Chaam ook elk jaar wedstrijden gehouden voor de jongerencategorieën. Ook dit jaar kwamen daarin sterke winnaars naar voren. 

lees het hele artikel  

Top drie uit Tour in TechnoGroup Profwielerronde van Etten-Leur

29 juli 2018

De organisatie van de TechnoGroup Profwielerronde van Etten-Leur is er in geslaagd om het complete podium van de Tour de France op 19 augustus naar Etten-Leur te halen. Eerder werd al bekend dat Tom Dumoulin naar Etten-Leur zou komen, maar vandaag is ook overeenstemming bereikt met Tour-winnaar Geraint Thomas en nummer drie Chris Froome. 

 

 

lees het hele artikel  

Vijf sterke kampioenen bij NK WFN in Rijsbergen

22 juli 2018

Ron Paffen (60+), John de Leeuw (50+), Arjan Elferink (40+), Jeroen Rombouts (amateurs) en Suzanne Mulder (vrouwen) hebben in Rijsbergen het NK WFN op hun naam geschreven. 

 

 

lees het hele artikel  

Acht van Chaam met Dumoulin, Van der Poel en Kruijswijk

27 juli 2018

Traditioneel wordt op de eerste woensdag na de Tour de France weer de Acht van Chaam verreden. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om een ijzersterk deelnemersveld te contracteren. De bekendste namen die op dit moment al zijn vastgelegd zijn de Nederlandse Tourtoppers Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk en Nederlandskampioen Mathieu van der Poel. Verder zullen ook Timo Roosen, Danny van Poppel en Boy van Poppel aan de start verschijnen. 

 

lees het hele artikel  

Profwielerronde Etten-Leur legt Tom Dumoulin vast

17 juli 2018

Tijdens de rustdag in de Tour heeft het bestuur van de Profwielerronde van Etten-Leur gelijk toegeslagen. Niemand minder dan de wereldkampioen tijdrijden, de winnaar van de Giro in 2017 en de nummer 2 van de Giro van 2018 Tom Dumoulin heeft de organisatie van de Profronde toegezegd op 19 augustus in Etten-Leur aan de start te zullen verschijnen.

 

lees het hele artikel  

Van der Poel voltooit trilogie met nationale titel MTB

22 juli 2018

Corendon-Circus kopman Mathieu van der Poel heeft zijn derde nationale titel bij de profs in één seizoen te pakken. Na de veldrit titel en wegtitel heeft hij in Apeldoorn ook het Nederlands kampioenschap MTB gewonnen. Van der Poel haalde het voor Hans Becking en titelverdediger Michiel van der Heijden uit Drunen. 

lees het hele artikel  

Filmavond over Tourzege Jan Janssen in Oosterhout

Wielerliefhebber Rein Lambregts uit Oosterhout houdt op 23 juli op uitnodiging van de plaatselijke Heemkundekring, een filmavond in de foyer van De Bussel ter gelegenheid van het feit, dat het exact 50 jaar geleden is, dat Jan Janssen als eerste Nederlander in 1968 de Tour de France wist te winnen.

lees het hele artikel  

BWF kampioenschappen in Hulten

13 juli 2018

In Hulten strijden de renners van de Brabantse Wieler Federatie op 15 juli voor de felbegeerde rood-wit geblokte kampioenstruien. Het programma begint om 10.30 uur met de wedstrijd voor 50+. Daarna is het om 12.00 uur de beurt aan de 50-. De amateurs komen om 13.30 uur als laatste in actie. 

 

 

lees het hele artikel  

BWF-titels voor John de Leeuw, Nico van den Berg en Wim van Roey

17 juli 2018

Tijdens het BWF-kampioenschap in Hulten hebben John de Leeuw (50+), Nico van den Berg (50-) en Wim van Roey (amateurs) het rood-wit geblokte tricot veroverd.

 

lees het hele artikel  

Jan Maas als stagiair aan slag bij Lotto-Jumbo

SEG Racing renner Jan Maas uit Huijbergen loopt de rest van het seizoen stage bij Team LottoNL-Jumbo. De jonge klimmer rijdt in elk geval de Tour of Utah en de Colorado Classic. 

 

 

lees het hele artikel  

Ook Lars Hohmann succesvol in Kontich

11 juli 2018

De junioren van De Jonge Renner hebben de meerdaagse in het Belgische Kontich succesvol afgesloten. Na de ritzege van Mauro Spapen in rit 3b werd de laatste etappe gewonnen door Lars Hohmann.  

 

lees het hele artikel  

Roan Konings sterkste in thuiswedstrijd

9 juli 2018

Nieuweling Roan Konings heeft voor eigen publiek de Ronde van Oudenbosch gewonnen. Hij bleef in de eindsprint Lucas Janssen en Robin van Oorschot voor. Marijn Maas en Luuk Bierkens maakten de top vijf compleet, terwijl Moreno Tak als zesde over de meet kwam. 

lees het hele artikel  

Derde plek voor Mathieu van der Poel in Italië

Corendon-Circus renner Mathieu van der Poel heeft in het Italiaanse Vale di Sole een derde plek behaald in de Wereldbekermanche voor mountainbikers. De alleskunner moest enkel de Zwitserse wereldkampioen Nino Schurter en de Italiaan Gerhard Kerschbaumer voor zich dulden. Bij de vrouwen was er een tiende plek voor Anne Tauber. (Foto: archief Red Bull media pool)

lees het hele artikel  

Winst voor Mauro Spapen in Kontich

9 juli 2018

Junior Mauro Spapen van WV De Jonge Renner heeft de vierde rit van de Sint Martinusprijs in Kontich op zijn naam geschreven. Spapen eindigde eerder al een keer zesde in een etappe. 

 

lees het hele artikel  

Zege voor Hans Dekkers in Prinsenbeek

7 juli 2018

Hans Dekkers is winnaar geworden van de Ronde van Prinsenbeek. De oud-Nederlands kampioen bij de elite zonder contract was in de sprint duidelijk sneller dan zijn medevluchters Sjors Handgraaf en Koen van den Klundert (Woensdrecht).

 

lees het hele artikel  

Van der Poel ook succesvol op MTB

7 juli 2018

Na zijn Nederlandse titel op de weg vorige zondag, is Mathieu van der Poel met succes opnieuw begonnen aan zijn mountainbikecampagne. Vrijdagavond stond in het Italiaanse Val di Sole de short track op het programma. Van der Poel imponeerde andermaal en finishte uiteindelijke solo voor wereldkampioen Schurter.  

 

 

lees het hele artikel  

Sfeerimpressie NK Brabantse Wal

5 juli 2018

Het NK Weg op de Brabantse Wal was in sportief opzicht een geweldig succes met drie ijzersterke winnaars: Chantal Blaak, Julius van den Berg en natuurlijk Mathieu van der Poel. Inmiddels is ook bekend gaat worden dat Mathieu van der Poel is toegevoegd aan de wegselectie voor het EK dat in augustus wordt verreden in Glasgow. 

 

 

 

 

 

lees het hele artikel  

'Tour du Jour' dagelijks vanuit Breda

5 juli 2018

Het RTL7-programma ‘Tour du Jour’ wordt ook deze zomer vanuit Breda uitgezonden. Plaats van handeling is de vishal bij restaurant Binnen aan de Haven. Vorig jaar werd het programma eveneens vanuit de Baroniestad uitgezonden.

 

lees het hele artikel  

Van der Poel gedroomde winnaar op Brabantse Wal

Met een sterke eindsprint heeft Mathieu van der Poel in Hoogerheide de Nederlandse wegtitel bij de profs naar zich toe getrokken. De renner van Corendon-Circus haalde het op de Scheldeweg voor Danny van Poppel en titelverdediger Ramon Sinkeldam. 

 

lees het hele artikel  

KNWU maakt EK-selecties bekend

Bondscoach bij de vrouwen Thorwald Veneberg en talentcoaches Loes Gunnewijk en Peter Zijerveld hebben de selecties bekendgemaakt voor het EK voor vrouwen in Glasgow en het EK voor junioren in Brno. 

 

 

lees het hele artikel  

Havermans en Van Roey zegevieren bij BWF in Hoeven

Ruud Havermans (50+) en Wim van Roey (50-) zijn de winnaars geworden van de BWF-koers in Hoeven. Bij de 50+ wist Havermans halverwege de koers te ontsnappen met Johan Pemen. Zij bleven samen voorop, waarna Havermans zich de sterkste toonde in de sprint. Rinie van Zundert eindigde daarachter als derde. 

 

 

 

lees het hele artikel  

Titels voor Blaak en Kuijpers bij NK voor vrouwen

30 juni

Chantal Blaak heeft op de Brabantse Wal haar Nederlandse titel bij de vrouwen op de weg geprolongeerd. De wereldkampioene reed in de slotfase weg uit een selecte kopgroep. Amy Pieters won daarachter de strijd om het zilver, voor Marianne Vos. Evy Kuijpers uit Lierop won na een ijzersterke wedstrijd de Nederlandse titel bij de elite zonder contract. 

lees het hele artikel  

Vol programma bij Ronde van de Leren Zool

28 juni 2018

In het centrum van Rijen wordt op zondag 1 juli de Ronde van de Leren Zool gehouden. De Ronde van Leren Zool was vele jaren terug een begrip in Rijen en omstreken en staat sinds 2016 opnieuw op de wielerkalender.

lees het hele artikel  

Brabantse medailles bij NK Tijdrijden

Bij het NK Tijdrijden in Bergen op Zoom wist een aantal Brabantse renners en rensters een medaille te veroveren. Er was goud voor Ronan van Zandbeek (lid van Willebrord Wil Vooruit, afkomstig uit Schijndel) bij de elite zonder contract, zilver voor Britt Knaven (junior-vrouwen), brons voor Femke Gerritsen (junior-vrouwen), brons voor Mathijs de Kok (nieuwelingen) en brons voor Elise Uijen (nieuweling-meisjes). Dylan van Baarle greep de titel bij de elite met contract, terwijl Ellen van Dijk de sterkste was bij de elite-vrouwen. Bekijk hieronder de uitslagen per categorie.

lees het hele artikel  

Wielerdorp Rijsbergen klaar voor tweede editie 'Speer van Rijsbergen'

22 juni 2018

Rijsbergen is op zondag 1 juli weer het middelpunt van fietsliefhebbers. Dan organiseert Wielerdorp Rijsbergen de toertocht 'De Speer van Rijsbergen'. Een vervolg op de succesvolle eerste editie in 2017. De man naar wie de tocht is vernoemd, voormalig profwielrenner Johan van der Velde, vertelt over de voorbereidingen. 

 

lees het hele artikel  

Moreno Hofland in EK-selectie

26 juni 2018

Bondscoach Thorwald Veneberg heeft de Brabanders Koen de Kort (Liempde) en Moreno Hofland (Roosendaal) opgenomen in zijn selectie vvoor de Europese kampioenschappen wegwielrennen in Glasgow. 

lees het hele artikel  

Wie zijn de snelste tijdrijders bij het NK in Bergen op Zoom?

26 juni 2018

In het centrum van Bergen op Zoom wordt morgen beslist welke renners zich in hun categorie een jaar lang Nederlands kampioen tijdrijden mogen noemen. Bij de profs lijkt het op voorhand een strijd te gaan worden tussen Wilco Kelderman en Jos van Emden. Beiden zijn al een keer eerder Nederlands kampioen geweest en  

lees het hele artikel  

Hidde van Veenendaal en Moreno Tak sterksten in Raamsdonksveer

24 juni 2018

Junior Hidde van Veenendaal uit Dongen is winnaar geworden van de Kermisronde van Raamsdonksveer. De coureur van De Jonge Renner kwam solo over de meet. Thuisrijder Ryan Kamp finishte daarachter als tweede en Maikel Stam werd derde. Martijn Räkers kwam als zevende over de meet en Sep Schuurman (Sint-Oedenrode) werd achtste. 

 

lees het hele artikel  

Volop koers in Raamsdonksveer

22 juni 2018

In Raamsdonksveer wordt op 24 juni, een dag na het NK in Philippine, de jaarlijkse Kermisronde verreden. Het programma begint om 13.00 uur met de koers voor funklasse. Vervolgens is het om 14.15 uur de beurt aan de nieuwelingen, met onder andere Roan Konings en Moreno Tak op de deelnemerslijst 

 

 

lees het hele artikel  

Ereplaatsen voor Brabantse renners bij NK Philippine

23 juni 2018

Bij het NK wielrennen in Philippine wisten diverse Brabantse renners in de top tien te finishen. Met titels voor clubleden Wouter van de Weerdhof en Max Kroonen hebben ze bij Willebrord Wil Vooruit alle reden voor een feestje.

lees het hele artikel  

Sfeerimpressie NK Jeugd Wielrennen in Steenbergen

Tijdens het NK Jeugd Wielrennen in Steenbergen is in opdracht van Regio West-Brabant een fraaie sfeerimpressie van deze geslaagde wielerdag gemaakt.

 

 

lees het hele artikel  

Geslaagd NK jeugd in Steenbergen

Het centrum van Steenbergen stond afgelopen weekend geheel in het teken van de wielersport. Het wielerfeest begon op vrijdag al met activiteiten voor schooljeugd en het NK voor ID-renners. Zaterdag namen bijna 2.000 toerrijders deel aan de Koos Moerenhout Classic en op zondag streden zo’n 750 jeugdrenners om de felbegeerde rood-wit-blauwe truien. 

lees het hele artikel  

Strijd om rood-wit-blauw in Philippine en Eindhoven

Wie worden de nieuwe Nederlandse kampioenen op de weg bij de elite zonder contract, junioren, junior-vrouwen, nieuwelingen, nieuweling-meisjes en bij de master-categorieën? Op 23 en 24 juni barst de strijd om de rood-wit-blauwe truien in volle hevigheid los. 

lees het hele artikel  

Bijna 2.000 deelnemers aan Koos Moerenhout Classic

17 juni 2018

In Steenbergen hebben afgelopen zaterdag bijna 2.000 toerrijders deelgenomen aan de achtste editie van de Koos Moerenhout Classic. 

lees het hele artikel  

Jeugd strijdt om NK-titels in Steenbergen

14 juni 2018

In Steenbergen wordt komende zondag 17 juni het NK weg voor de jeugd gehouden. De organisatie is in handen van de Stichting Wielercriteriuem Steenbergen, die dit jaar haar 75-jarig bestaan viert. 

 

lees het hele artikel  

Julius van den Berg sterkste in Midden-Brabant Poort Omloop

11 juni 2018

SEG-renner Julius van den Berg heeft in Gilze de Midden-Brabant Poort Omloop op zijn naam geschreven. De renner uit Noord-Holland rekende in de sprint duidelijk af met zijn medevluchters Harry Tanfield en Rick van Breda. Cees Bol eindigde als vierde en verstevigde daarmee zijn leidende positie in de Holland Cup.

lees het hele artikel  

Zeges voor Olav Kooij en Gijsbert Nieuwkoop in Nieuwendijk

10 juni 2018

Olav Kooij (junioren) en Gijsbert Nieuwkoop (amateurs/sportklasse) zijn winnaar geworden van de Ronde van Nieuwendijk. Bij de junioren haalde Olav Kooij het in de sprint voor Sam Gademan. Lars Loohuis mocht als derde mee op het podium Vierde werd Owen Geleijn en Hidde van Veenendaal kwam als vijfde over de meet. 

 

 

lees het hele artikel  

Marianne Vos klaar voor rentree

7 juni 2018

Waowdeals renster Marianne Vos keert in de OVO Energy Women's Tour of Britain(13-17 juni) terug in competitie. De Brabantse stond sinds Luik-Bastenaken-Luik aan de zijlijn met een sleutelbeenbreuk. Daarna ging ze voor het eerst in haar carrière drie weken op hoogtestage.

lees het hele artikel  

Wielerpeloton te gast in Nieuwendijk en Fijnaart

8 juni 2018

Een druk wielerweekend voor wielerliefhebbers in West-Brabant. Naast het Wielerweekend in Gilze en de BWF-wedstrijd in Breda, wordt er ook nog gekoerst in Nieuwendijk en Fijnaart. In Nieuwendijk komen op 9 juni de junioren, jeugd en amateurs/sportklasse aan de start.

 

lees het hele artikel  

Achtste editie Koos Moerenhout Classic

De Markt in Steenbergen is op zaterdag 16 juni de startlocatie van de achtste editie van de Koos Moerenhout Classic. De organisatie onder aanvoering RTC de Fatuur, Koos Moerenhout en diverse andere betrokken willen de deelnemers een geweldige dag voorschotelen. De toertocht is tevens een van vier Brabantse Helden Toertochten. 

 

 

lees het hele artikel  

Sterk veld in Midden Brabant Poort Omloop

Gilze staat op 9 en 10 juni in het teken van de wielersport, met op zaterdag de Ploegentijdrit Gilze en op zondag het criterium Hart van Gilze en de 1.2 UCI Midden-Brabant Poort Omloop. Het smalle en bochtige parcours, inclusief twee kasseienstroken, een zware en selectieve wedstrijd stond tot nu toe ieder jaar garant voor een zware koers tijdens de Midden-Brabant Poort Omloop. Ook dit jaar belooft de koers weer een spektakel te worden. 

lees het hele artikel  

Pruimentour trekt weer door Baarle op 16 juni

In Baarle wordt op 16 juni opnieuw de Pruimentour gehouden: Baarles oudste evenement waar alles draait om fietsen, snelheid én gezelligheid. Met activiteiten voor de allerkleinste rennertjes, maar ook voor de recreatieve wielrenners uit de regio. 

 

lees het hele artikel  

Mooie wedstrijden bij BWF in Blauwe Kei Breda

Johan Pemen (50+), Richard van Schie (50-) en Sil van de Ven (amateurs) hebben de BWF-wedstrijd in de Blauwe Kei in Breda op hun naam geschreven. Bij de 50+ wist Johan Pemen in de slotfase weg te rijden bij zijn vluchtmakkers Ruud Havermans en Peter de Koning. Daarachter kwamen Rien van Zundert en John van Rullen als vierde en vijfde over de meet. 

  

lees het hele artikel  

Andere opzet Marianne Vos Wielerfestival

4 juni 2018

Het ‘Marianne Vos Wielerfestival Aalburg’ krijgt in 2019 een andere opzet. De wedstrijden voor nieuweling-meisjes, junior-vrouwen en elite/beloften vrouwen worden geschrapt. De nieuwe naam wordt 'Marianne Vos Wielerfestival'. De nieuwe naam lijkt een logisch gevolg als per 1 januari 2019 de gemeente Aalburg onderdeel wordt van de nieuwe gemeente Altena. 

lees het hele artikel  

Monique van de Ree vierde in Omloop van de IJsseldelta

2 juni 2018

Waowdeals-renster Monique van de Ree uit Etten-Leur is als vierde gefinisht in de Omloop van de IJsseldelta in Zwolle. Deze zege ging naar sprintkanon Lorena Wiebes (foto), die zich de snelste toonde van een omvangrijke kopgroep.  

 

 

lees het hele artikel  

Van der Poel toont vorm in Boucles de la Mayenne

2 juni 2018

Corendon-Circus kopman Mathieu van der Poel toont zijn goede vorm momenteel in de Franse etappewedstrijd Boucles de la Mayenne. Hij eindigde als tweede in de proloog, won de eerste rit-in-lijn en eindigde als vijfde in de tweede etappe.  

 

 

lees het hele artikel  

Vrouwen Team Sunweb aan vertrek in ploegentijdrit Gilze

29 mei 2018

In de ploegentijdrit van het Wielerweekend in Gilze zullen op zaterdag 9 juni ook de vrouwen van Team Sunweb in actie komen. Zij wonnen afgelopen jaar nog het WK ploegentijdrit voor merkenteams in het Noorse Bergen. 

lees het hele artikel  

Wielerkalender voor juni

3 juni 
Jeugdronde van Geldrop 
Breda - Blauwe Kei (BWF) 

4 juni 
Presto Pedale Netersel 

6 juni 
Deurne (WVAN) 

9 juni  
MTB Streetrace Heeswijk-Dinther 

9-10 juni 
Wielerweekend Gilze 
Hart van Gilze  
Midden-Brabant Poort Omloop 

lees het hele artikel  

Wout van Elzakker tweede in Stampersgat

28 mei

De wielerronde van Stampersgat kreeg op 27 mei een internationaal tintje. De koers werd gewonnen door de in Rusland geboren Amerikaan Innokenty Zavyalov, die uitkomt voor WV Breda. Hij greep de winst voor Wout van Elzakker en Koen van de Klundert. 

 

lees het hele artikel  

Van der Poel tweede in Short Track Nove Mesto

26 mei 2018

Corendon-Circus kopman Mathieu van der Poel is als tweede geëindigd op het onderdeel Short Track bij de wereldbekerwedstrijd in Nove Mesto. Tijdens deze korte race worden de startplaatsen verdeeld voor de koers op zondag. 

lees het hele artikel  

Uitslagen RK Tijdrijden Zuidwest in Ossendrecht

23 mei 2018

In Ossendrecht is op 23 mei het Regiokampioenschap tijdrijden voor Zuidwest-Nederland verreden. Dat leverde zeges op voor Mathijs de Kok (nieuwelingen), Senne Knaven (nieuweling-meisjes), Silke Smulders (junior-vrouwen), Lars Hohmann (junioren, foto), Stefan Laurijssen (masters), Danny Stam (amateurs/sportklasse), Jarno Mobach (beloften) Dèvon Kuijstermans (vrouwen) en Dylan de Kok (elite).  

lees het hele artikel  

Parcours NK Tijdrijden Bergen op Zoom bekend

23 mei 2018

Het parcours van de NK Tijdrit in Bergen op Zoom is bekend. Profrenner Sjoerd van Ginneken uit Heerle laat in deze video zien wat de renners op 27 juni kunnen verwachten: https://vimeo.com/271245833

 

lees het hele artikel  

Van Trijp oppermachtig bij RK in Woensdrecht

21 mei 2018

Het Regiokampioenschap elite-renners in Woensdrecht is op Tweede Pinksterdag op overtuigende wijze gewonnen door Maarten van Trijp uit Essen. De 24-jarige renner van Destil-Parkhotel Valkenburg had in de sprint een ruime voorsprong op zijn laatste medevluchter Nils Sinshek van Wielervereniging De Jonge Renner, die wel de gouden medaille voor beloften in ontvangst mocht nemen. Bart Dielissen uit Breda finishte als derde.

lees het hele artikel  

Poeleke derde in MTB wereldbekerwedstrijd Albstadt

20 mei 2018

Corendon-Circus renner Mathieu van der Poel is als derde geëindigd in de MTB wereldbekerwedstrijd in het Duitste Albstadt. De Westbrabander moest alleen Nino Schurter en Stephane Tempier voor zich dulden.

lees het hele artikel  

David van der Poel wint slotrit Triptyque Ardennais

21 mei 2018

In het Belgische Blegny heeft David van der Poel de slotetappe van de Triptyque Ardennais gewonnen. De renner van Corendon-Circus bleef na 160 kilometer het aanstormende peloton nipt voor. Yves Coolen en Gianni Vermeersch mochten als tweede en derde mee op het podium.

lees het hele artikel  

Winst voor Inge Mostert in Moerdijk

Inge Mostert heeft de Ronde van Moerdijk voor vrouwen op haar naam geschreven. Ze had op de eindstreep een kleine voorsprong op Merel Hofman en Delore Stougje. Tessa van der Velden en Claudia Jongerius kwamen als vierde en vijfde over de meet, terwijl Minke Slingerland uit Oosterhout zesde werd. 

lees het hele artikel  

Uitslag BWF koers Breda-Moleneind

BWF 50+: 1.Ruud Havermans (Nieuw Vossemeer) 2.Pieter  Mies (Prinsenbeek) 3.John de Leeuw (Breda) 4.John  Haast (Rijsbergen) 5.Niky  Deijkers (St.Willebrord) 6.Johan  Pemen (Rijsbergen) 7.Johan Bosters (Steenbergen) 8.Walter Marijnissen (Zoersel (B)) 9.Kees Raats (Roosendaal) 10.René  Haast (Rijsbergen). 

 

 

lees het hele artikel  

Regiokampioenschappen Zuid-Nederland in Woensdrecht en Mierlo

20 mei 2018

Op Tweede Pinksterdag 21 mei worden traditiegetrouw de Regiokampioenschappen op de weg verreden. De masters, elite-mannen en -vrouwen rijden in Woensdrecht, terwijl de nieuwelingen, junioren en amateurs/sportklasse de strijd met elkaar aangaan in de Kersenronde van Mierlo. 

lees het hele artikel  

Inschrijving NK Tijdrijden in Bergen op Zoom geopend

14 mei 2018

Op woensdag 27 juni 2018 is het NK Tijdrijden in Bergen op Zoom. De inschrijving voor dit kampioenschap staat inmiddels (vanaf 11 mei) open. Inschrijven kan tot en met 6 juni, 3 weken voor het NK. 

lees het hele artikel  

Jordi van Loon en Ryan Kamp op pad met KNWU-selecties

18 mei 2018

Destil-renner Jordi van Loon uit Lage Zwaluwe is door KNWU-bondscoach Peter Zijerveld geselecteerd om deel te nemen aan Parijs-Roubaix voor beloften die op 27 mei wordt verreden. Zijn selectie bestaat verder uit Justin Timmermans, Bas Ottevanger, Timo de Jong, David Dekker en Dennis van der Horst.  

 

lees het hele artikel  

Solowinst voor Kevin Reuvers in Nieuw-Vossemeer

Met een fraaie solo heeft Kevin Reuvers uit Zevenbergen de 70e Wielerronde van Nieuw-Vossemeer om de Grote Prijs Merijntje Gijzen op zijn naam geschreven. Op de streep had de renner van WV Breda nog een paar seconden over op het felsprintende peloton. 

lees het hele artikel  

Mathieu van der Poel wint op MTB in La Rioja Bike Race

13 mei 2018

Corendon-Circus kopman Mathieu van der Poel heeft na de eerste etappe in de Spaanse MTB-wedstrijd La Rioja Bike Race ook de tweede etappe op zijn naam geschreven. De Nederlandse veldrijder toonde zich na een koers over 65 kilometer in een sprint-à-trois sneller dan Enrique Morcillo Vergara en Vlad Descalu.  

lees het hele artikel  

70e wielerronde van Nieuw-Vossemeer

12 mei 2018

In Nieuw-Vossemeer wordt op 13 mei de 70e wielerronde om de Grote Prijs Merijntje Gijzen verreden voor amateurs/sportklasse, junioren en elite/beloften mannen. De wedstrijd in Nieuw Vossemeer zou eigenlijk in maart al worden verreden, maar kon destijds vanwege gladheid niet doorgaan. 

 

lees het hele artikel  

Lorena Wiebes wint 7-Dorpenomloop in Wijk en Aalburg

Parkhotel Valkenburg renster Lorena Wiebes is winnares geworden van de klassieker 7-Dorpenomloop in Wijk en Aalburg. De leidster in de Topcompetitie haalde het in de sprint voor Jip van den Bos en Marjolein van ‘t Geloof. Monique van de Ree (Zundert) werd vierde en Evy Kuijpers (Lierop) kwam als zevende over de meet. 

lees het hele artikel  

Hans Dekkers sterkste in Wielerronde van Wernhout

Nederlands kampioen bij de elite zonder contract Hans Dekkers heeft de Wielerronde van Wernhout gewonnen. Hij haalde het ruimschoots voor zijn medevluchter Jan Maas uit Huijbergen. Jimmy de Bruyn won ruim een minuut later de sprint om de derde plek, voor Bart Sitters, Bram de Kort en Bas Sitters. Tim Bierkens (Stampersgat) finishte als achtste en Daan Meijers (Dongen) werd negende. 

 

lees het hele artikel  

56e Wielerronde van Wernhout op Hemelvaartsdag

9 mei 2018

In Wernhout wordt op Hemelvaartsdag 10 mei volop gekoerst door nieuwelingen, junioren/amateurs/sportklasse en elite/beloften. Het eerste startsein wordt gegeven om 15.00 uur voor de nieuwelingen. Bekende namen op de startlijst zijn onder andere Roan Konings, Jaap Roelen en Marijn Maas. 

 

lees het hele artikel  

Vol programma bij Marianne Vos Wielerfestival

11 mei 2018

De gemeente Aalburg staat op 12 mei geheel in het teken van het Marianne Vos Wielerfestival, een wielerspektakel met vele randactiviteiten voor jong en oud. 

lees het hele artikel  

Uitslagen BWF-koers in Oud-Gastel

7 mei 2018

Uitslag 50+: 1. Rinie van Zundert (St. Willebrord); 2. Johan Pemen (Rijsbergen); 3. Ruud Havermans (Nieuw Vossemeer); 4. Kees Raats (Roosendaal); 5. Johan Brouwers (Sprundel); 6. John de Leeuw (Breda); 7. Niky Deijkers (St. Willebrord); 8. Walter Marijnissen (Zoersel (B)); 9. Andy van Loon (Hoogerheide); 10. Kees Christianen (St. Willebrord). 

 

lees het hele artikel  

Servais Knaven Classic op 6 mei

3 mei 2018

Veel Toerrijders hebben de datum van zondag 6 mei 2018 al met grote letters in hun agenda staan want dan wordt voor de zevende keer de Servais Knaven Classic gehouden. De toertocht in verschillende afstanden is een initiatief van Stichting Wielertopsport Etten-Leur, die jaarlijks ook de organisatie van de Profronde Etten-Leur voor haar rekening neemt.

lees het hele artikel  

Thalita de Jong wint in België

3 mei 2018

Oud-wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong uit Ossendrecht heeft op 1 mei de wegwedstrijd in het Belgische Stok gewonnen. De renster van Experza-Footlogix toonde zich de snelste van een kopgroep met vijf rensters.

lees het hele artikel  

Brabantse koersen en toertochten in mei

4 mei 2018

Wedstrijden KNWU, BWF en WVAN

5 mei
Warande Jeugdronde Oosterhout

6 mei
Hel van Netersel
70e Wielerronde van Standdaarbuiten
Omloop Liessel (WVAN)
Oud-Gastel (BWF)

8 mei
District Kampioenschap Tijdrijden Zuid-Oost in Hapert

9 mei
Vlierden (WVAN)

lees het hele artikel  

Van Veenendaal tweede in Poolse etappekoers

1 mei 2018

Junior Hidde van Veenendaal is als tweede geëindigd in het eindklassement van de Poolse etappekoers La Coupe du President de la Ville de Grudziadz (UCI 2.1). De coureur van De Jonge Renner moest in het eindklassement enkel Olav Kooij van het Forte Juniorenteam voor zich dulden.

 

lees het hele artikel  

Druk programma bij 70e wielerronde van Standdaarbuiten

Op 6 mei wordt de 70e wielerronde van Standdaarbuiten verreden.  De lange wielerdag begint om 9.45 uur met interclub wedstrijden voor de jeugd. Daarna komen vanaf 12.00 uur de handbikers in actie. 

 

 

lees het hele artikel  

Wessel Verschueren tweede in Arno Wallaard Memorial

Junior Wessel Verschueren uit Ulicoten is als tweede gefinisht in de klassieker Arno Wallaard Memorial in Meerkerk. De coureur van WV De Jonge Renner moest alleen de Belg Nathan Decuypere voor zich dulden. Menno Broex mocht als derde mee op het podium. 

 

lees het hele artikel  

Special 'Liefde voor Fietsen' in weekbladen West-Brabant

Deze week is de fietsspecial “Liefde voor Fietsen” van De Goede Ontsnapping en de Regio West-Brabant verspreid met de weekbladen De Bode en Ons Weekblad in West-Brabant.

lees het hele artikel  

Van Trijp grijp net naast winst in PWZ Zuidenveldtour

28 april 2018

Destil-renner Maarten van Trijp is als tweede geëindigd in de PWZ Zuidenveldtour in Nieuw-Amsterdam.  De rappe coureur uit Essen kwam op de eindstreep een fietslengte tekort op de ontsnapte Stef Krul, die uitkomt voor Metec-TKH. 

lees het hele artikel  

Tijdritzege voor Britt Knaven in Borsele

20 april 2018

Junior-vrouw Britt Knaven heeft de individuele tijdrit van de driedaagse EPZ Omloop van Borsele voor junioren op haar naam geschreven. De renster van het APB Junior Women Development Team toonde zich sneller dan Hannah Ludwig en Georgi Pfeiffer. 

lees het hele artikel  

Nick van der Meer winnaar in Oud-Gastel

Westlander Nick van der Meer heeft de 71e Wielerronde van Oud-Gastel voor elite-beloften op zijn naam geschreven. Hij bleef in een spannende sprint Bas van der Kooij en Peter Schulting voor. 

 

lees het hele artikel  

Fabio Jakobsen snelste in Profronde van Made

22 april 2016

Quick Step neo-prof Fabio Jakobsen heeft de Profronde van Made gewonnen. Hij haalde het voor zijn teamgenoot Niki Terpstra en Jan-Willem van Schip van Team Roompot.

lees het hele artikel  

Nieuw wielerboek Rein Lambregts gepresenteerd

25 april 2018

‘De Gouden Jaren Vijftig van de West-Brabantse Wielersport’. Dat is de titel van het nieuwe boek van auteur Rein Lambregts uit Oosterhout, dat op 25 april in Zundert is gepresenteerd. Lambregts is zijn hele leven al een fervent wielerliefhebber. Als supporter van Piet Hanegraaf in de jaren vijftig, actief renner in de jaren zestig en vanaf midden jaren zeventig als bestuurder (onder meer 20 jaar voorzitter van de BWF) en (mede) organisator van en speaker bij vele tientallen wielerwedstrijden in het West-Brabantse.

lees het hele artikel  

Nieuw parcours voor 2e editie Mini Acht van Chaam

24 april 2018

Op 27 april wordt de tweede editie van de Mini Acht van Chaam verreden. Het vernieuwde parcours voor de Mini Acht van Chaam kent een totale lengte van 1,25 kilometer en is nu meer identiek dan vorig jaar aan het parcours waar de profs over rijden tijdens de Acht van Chaam!  

lees het hele artikel  

Wielerploeg Roompot langer in peloton

15 april 2018

Roompot Vakanties zal ook de komende twee jaar optreden als hoofdsponsor van de pro-continentale wielerploeg. Beide partijen hebben onlangs de huidige overeenkomst verlengd tot 01 januari 2021, met een optie voor nog eens twee jaar. 

lees het hele artikel  

Niki Terpstra in Profronde van Made

18 april 2018

Quick Step renner Niki Terpstra is op 21 april de meest bekende naam aan het vertrek bij de Profronde van Made. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen weet zich gesteund door zijn teamgenoot Fabio Jakobsen. 

lees het hele artikel  

Nederland-België bij Streetrace Goirle

13 april

Met onder andere de Belgen Sven Nys, Mario de Clercq, Sven Vanthourenhout, Bart Aernouts, Rob Peeters en de Nederlanders Richard Groenendaal, Gerben de Knegt, Rudi van Houts, Michael Boogerd en Erik Breukink aan het vertrek belooft de wedstrijd voor oud-wielerprofs bij de Streetrace in Goirle op 21 mei een heuse tweestrijd te worden tussen de Nederlanders en de Belgen. 

lees het hele artikel  

Geen Ster ZLM Toer in 2018

11 april 2018

De Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk gaat in 2018 niet door. De organiserende Stichting Wielerbelang Schijndel heeft met pijn in het hart moeten besluiten om de koers te annuleren.  

 

lees het hele artikel  

Jordi van Loon in KNWU-selectie voor ZLM Tour

9 april 2018

Destil-renner Jordi van Loon uit Lage Zwaluwe is door bondscoach Peter Zijerveld geselecteerd voor de ZLM tour, die op 14 april wordt verreden met start en finish in Goes. 

 

lees het hele artikel  

Kampioenschap van Drimmelen voor trimmers

12 april

Het wielercomité Profronde van Made hout ook dit jaar een criterium voor lokale trimmers. Het criterium wordt verreden op zaterdag 21 april 2018, tijdens de Profronde van Made. De start zal plaatsvinden in de Kerkstraat om 16.00 uur, voorafgaand aan de fixed-gear categorie.

 

 

lees het hele artikel  

Start wegwedstrijden NK Wielrennen 2018 in Nispen

28 maart 2018

De wegwedstrijden van het NK Wegwielrennen 2018 gaan van Nispen naar Woensdrecht. Eerder werd al bekend dat de tijdrit start en finish heeft in Bergen op Zoom. Het NK 2018 vindt plaats op de Brabantse Wal. De KNWU, de Regio West-Brabant, organisator Golazo en de ploegen slaan de handen ineen om een mooi wielerfeest te creëren in de wielergekke Brabantse streek.

 

lees het hele artikel  

Finishen als de Nederlands Kampioen

Het toneel is de finish in Hoogerheide van het NK wielrennen dat op 27 juni, 30 juni en 1 juli wordt georganiseerd op de Brabantse Wal. Het is de plek waar dat weekend de Nederlandse kampioenstruien opnieuw worden verdeeld. Dit jaar met een nieuw onderdeel, de NK organisatie voegt namelijk het NK Toertocht op zaterdag 30 juni toe aan de programmering.

 

lees het hele artikel  

Alliantie Samen Fietsen voor veilige kilometers

6 april 2018

Het nieuwe fietsseizoen is begonnen. Met het stijgen van de temperatuur maken we met veel plezier weer meer kilometers. De verscheidenheid aan gebruikers (racefietsers, e-bikers, gezinnen, scholieren) maakt het op sommige locaties en tijdstippen wel steeds drukker op het fietspad. Houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte, dan houden we het fietsplezier voor iedereen even groot.

lees het hele artikel  

Maarten van Trijp wint Grote Ronde van Gerwen

2 april 2018

Met Destil-renner Maarten van Trijp mag de Grote Ronde van Gerwen bij de elite/beloften andermaal een grote naam bijschrijven op de erelijst. De renner uit Essen, eerder dit seizoen ook al winnaar van de Ster van Zwolle, haalde het voor Hans Dekkers en Robbie van Bakel. 

 

lees het hele artikel  

Mauro Spapen sterkste in Braakman

Junior Mauro Spapen van De Jonge Renner heeft in het Zeeuwse Philippine de Omloop van de Braakman gewonnen. Hij toonde zich in de sprint van een kopgroep de snelste, voor Markus Meerbeek en Huub Deelstra. Zijn clubgenoot Hidde van Veenendaal uit Dongen finishte als vijfde.

lees het hele artikel  

Uitslagen BWF koers in Schijf

John Haast (50+), Dennis Mijnsbergen (50-) en Stefan Laurijssen (amateurs) hebben de BWF-koers in Schijf op hun naam geschreven. In totaal kwamen maar liefst 141 renners aan de start.  

lees het hele artikel  

Opwarmer voor Marianne Vos Wielerfestival 2018

6 april 2018

Op 7 april wordt in Veen “In het wiel van…”, gehouden, dé opwarmer voor het Marianne Vos Wielerfestival 2018. Voorgaande edities werden verreden vanuit PT Creations en Van Rijswijk Auto’s. Dit jaar zijn de deelnemers te gast bij Kwetters Eieren in Veen. 

lees het hele artikel  

Ide Schelling zegeviert in Ronde van Werkendam

2 april 2018

Het criterium in Werkendam voor elite/beloften is gewonnen door Ide Schelling. De renner van SEG Racing haalde het in de sprint voor Ivar Slik. Jarri Stravers mocht als derde mee op het podium. De top vijf werd gecompleteerd door Bastijn Boele en Marco Doets. 

 

 

lees het hele artikel  

Van der Poel zegeviert in MTB-marathon

Mathieu van der Poel heeft op Tweede Paasdag in de Belgische Ardennen de MTB-marathon La Hallonienne op zijn naam geschreven. Van der Poel reed een groot stuk van het 75 kilometer lange parcours alleen en finishte uiteindelijk solo als winnaar, met een voorsprong van 3'30" op de Deen Sören Nissen.

 

lees het hele artikel  

Brabantse wedstrijden en toertochten in april

1 april

Kalender april KNWU, BWF en WVAN 

1 april 
Wielerronde van Oploo om de Gouden Helm Trofee 
Rijsbergen (BWF) 

2 april 
62e Ronde van Werkendam  
52e Grote Ronde van Gerwen  
D'n Bergsewielerronde Berghem 

lees het hele artikel  

Van Veenendaal geselecteerd voor Parijs-Roubaix

4 april 2018

Wielerbond KNWU heeft de selectie voor Parijs-Roubaix voor junioren bekendgemaakt. Deze telt mee om de Nations Cup voor Junioren. Hidde van Veenendaal uit Dongen houdt de West-Brabantse eer hoog.


lees het hele artikel  

Tim Bierkens schiet raak in Oploo

1 april 2018

Eerstejaars belofte Tim Bierkens uit Stampersgat heeft het criterium van Oploo op zijn naam geschreven. Hij haalde het voor Robin Blummel uit Sint-Michielsgestel, eveneens een eerstejaars belofte. Matthew Overste mocht als derde mee op het podium. 

lees het hele artikel  

Mooie wielerdag op komst in Werkendam

Volop koers op Tweede Paasdag 2 april in Werkendam. De amateurs/sportklasse bijten om 11.00 uur het spits af. Op de deelnemerslijst staan maar liefst 120 vertrekkers. Daarnakomen de jeugdrenners uit categorie 5, 6 en 7 en de basisleden in actie. Als laatste zijn om 16.00 uur de elite/beloften aan de beurt. 

lees het hele artikel  

Tweede plek voor Abe Celi in loodzware Houtse Linies

18 maart 2018

Alecto-renner Abe Celi is als tweede gefinisht in de loodzware Omloop van de Houtse Linies. De renner uit Oosterhout moest enkel Peter Schulting (Monkey Town) voor zich dulden. Timo de Jong (Destil-Parkhotel) mocht als derde mee op het podium.  

lees het hele artikel  

Ramon van Bokhoven derde in Veenkoloniën

24 maart 2018

Belofte Ramon van Bokhoven is als derde geëindigd in de klassieker Omloop van de Veenkoloniën, meetellend voor de Clubcompetitie.. De coureur die uitkomt voor De Jonge Renner moest na 151 kilometer wedstrijd in een massasprint alleen Jesper Rasch en Jeff Vermeulen voor zich dulden. 

lees het hele artikel  

Nieuw boek over West-Brabantse wielersport

‘De Gouden Jaren Vijftig van de West-Brabantse Wielersport’. Dat is de titel van het nieuwe boek van auteur Rein Lambregts uit Oosterhout. Lambregts is zijn hele leven al een fervent wielerliefhebber. Als supporter van Piet Hanegraaf in de jaren vijftig, actief renner in de jaren zestig en vanaf midden jaren zeventig als bestuurder (onder meer 20 jaar voorzitter van de BWF) en (mede) organisator van en speaker bij vele tientallen wielerwedstrijden in het West-Brabantse. 

 

lees het hele artikel  

Folkert Oostra wint solo in Huijbergen

25 maart 2018

Alecto-renner Folkert Oostra uit Duivendrecht is winnaar geworden van de Ronde van Huijbergen. Hij reed in de slotfase weg bij zijn medevluchters David Dekker (Metec-TKH) en Rob van Broekhoven (De Jonge Renner). Daarachter won Jos Koop de sprint bij de achtervolgers voor de tweede plek, voor David Dekker die als derde mee op het podium mocht. 

lees het hele artikel  

Jesper Rasch sterkste in Ronde van Woensdrecht

19 maart 2018

Belofte Jesper Rasch uit Zandvoort heeft de 60e Ronde van Woensdrecht voor elite/beloften gewonnen. De jonge coureur toonde zich de snelste van een groepje van vier renners. Hij haalde het voor Wouter Been en Tom Vermeer. David van Eerd uit Breda finishte alsnegende. 

 

lees het hele artikel  

De Jonge Renner kweekvijver voor talent (+video)

20 maart 2018

In Hank zijn op 19 maart de renners van De Jonge Renner gepresenteerd aan een grote zaal met belangstellenden. Ook in 2018 bulkt de vereniging weer van het wielertalent.  

 

lees het hele artikel  

Podiumplek voor Marianne Vos in Trofeo Binda

18 maart 2018

Waowdeals-renster Marianne Vos is als derde geëindigd in de Trofeo Binda in Italië. De Europees kampioene moest na een koers over 131 kilometer in Cittiglio haar meerdere erkennen in Katarzyna Niewiadoma en wereldkampioene Chantal Blaak.

lees het hele artikel  

Veel deelnemers in Ronde van Huijbergen

Meer dan 100 elite/beloften renners, ruim 80 junioren en 80 nieuwelingen hebben zich ingeschreven voor de Ronde van Huijbergen, die op zondag 25 maart wordt verreden. 

 

lees het hele artikel  

Mooie wielerdag op komst in Oud-Vossemeer

13 maart 2018

De 70e Ronde van Oud-Vossemeer kent op zaterdag 17 maart een vol programma. De wielerdag begint al om 9.45 uur met de wedstrijd voor amateurs/sportklasse. Bekende namen op de deelnemerslijst zijn onder meer Stefan Laureijssen, Marco Kuijvenhoven en André Grootveld. 

 

 

lees het hele artikel  

Ronde van Oud-Vossemeer afgelast door gladheid

17 maart 2018

De organisatie van de 70e Ronde van Oud-Vossemeer heeft de wielerronde op het laatste moment moeten aflassen. Door sneeuwval en gladheid kan de veiligheid van de renners niet worden gegarandeerd. 

lees het hele artikel  

Inschrijving Servais Knaven Classic geopend

Op zondag 6 mei wordt voor de 7e keer de Servais Knaven Classic georganiseerd. Inschrijven daarvoor is al mogelijk via de website http://www.servaisknavenclassic.nl 

lees het hele artikel  

Meesterknecht vult Het Turfschip met anekdotes (+video)

Zo’n 250 mensen waren op 14 maart aanwezig in Het Turfschip in Etten-Leur bij de voorstelling ‘Stoempen en Wegkletsen’ met voormalig meesterknecht Gert Jakobs. De oud-renner van onder meer SuperConfex en PDM vertelde volop anekdotes uit zijn rijke wielercarrière, maar ook over het zwarte gat waarin hij na zijn loopbaan terecht kwam. 

 

 

lees het hele artikel  

Van der Poel vierde in MTB World Cup in Stellenbosch

10 maart 2018

Corendon-Circus renner Mathieu van der Poel is als vierde geëindigd in de eerste MTB World Cup wedstrijd van het seizoen 2018 in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. Van der Poel moest achteraan starten, maar wist in korte tijd door te stoten naar de kopgroep in de koers. 

lees het hele artikel  

‘Kleine’ NK wegwielrennen naar Rucphen

6 maart 2018

Het ‘kleine’ NK Wegwielrennen voor nieuwelingen (m/v), junioren (m/v) en elite zonder contract vindt in 2018 plaats in de gemeente Rucphen. Het NK wordt georganiseerd op 23 en 24 juni, in de week voor het reguliere NK Wegwielrennen.

lees het hele artikel  

Sterk veld in 32e Omloop van de Houtse Linies

In Den Hout wordt op zondag 18 maart de 32e Omloop van de Houtse Linies verreden. Traditioneel zal deze loodzware voorjaarsklassieker zich afspelen in de polders rondom het Brabantse Den Hout. Naast de wind zal ook de kasseienstrook van de Dordrechtseweg weer scherprechter zijn.

 

lees het hele artikel  

IJzersterke winnaar in spannende Dorpenomloop Rucphen

De 19-jarige Deen Mikkel Bjerg uit de Amerikaanse Hagens Berman Axeon ploeg heeft de Dorpenomloop in Rucphen gewonnen. De wereldkampioen tijdrijden bij de beloften versloeg in een spannende sprint in de straten van Sint Willebrord zijn Belgische medevluchter Rune Herregots in de sprint. De twee reden een groot deel van de koers gezamenlijk op kop.

lees het hele artikel  

NK Wegwielrennen 2018 naar West-Brabant

Het NK Wegwielrennen 2018 vindt plaats op de Brabantse Wal. De KNWU, de Regio West-Brabant, organisator Golazo en de UCI WorldTour ploegen slaan de handen ineen om een mooi wielerfeest te creëren in de wielergekke Brabantse streek.  

 

lees het hele artikel  

Veel belangstelling voor opening WielerExperience Roosendaal

De opening van de Grootste Pumptrack ter wereld bij de WielerExperience Roosendaal door wethouder Toine Theunis trok op zaterdag 10 maart veel bezoekers naar Roosendaal.  

lees het hele artikel  

Twaalf medailles voor Oranje op WK Baanwielrennen

De Nederlandse equipe heeft op het WK Baanwielrennen in Apeldoorn maar liefst twaalf medailles gewonnen. Ook de Brabantse sprinters Hetty van de Wouw, Shanne Braspennincx en Harrie Lavreysen grepen eremetaal. Meest succesvol was Kirsten Wild, die drie keer goud en een keer zilver won. 

lees het hele artikel  

Brabants kampioenschap voor jeugdrenners

Voor de eerste keer wordt er dit jaar een Brabants Kampioenschap georganiseerd voor alle Brabantse KNWU jeugdrenners in Brabantse wedstrijden. Dit kampioenschap is geen eendaagse wedstrijd zoals het NK, maar een klassement over 33 Brabantse jeugdwedstrijden die worden verreden in de districten Zuid-Oost en Zuid-West. 

lees het hele artikel  

60e editie van Ronde van Woensdrecht

15 maart 2018

Voor de 60e keer wordt op zondag 18 maart de Ronde van Woensdrecht verreden. Het huidige organisatiecomité onder leiding van voorzitter John de Crom heeft aangegeven dat dit voor hen de laatste keer wordt dat zij de ronde organiseert. Zij hopen dat anderen in de komende jaren het stokje van hen gaan overnemen. 

 

lees het hele artikel  

Maarten van Trijp wint Ster van Zwolle

3 maart 2018

Destil-renner Maarten van Trijp uit Essen heeft de Ster van Zwolle op zijn naam geschreven. Hij bleef na een zware koers in Zwolle zijn medevluchters Jaap Kooijman en René Hooghiemster voor. 

lees het hele artikel  

Mooi programma bij opening WielerExperience Roosendaal

3 maart 2018

Wethouder Toine Theunis geeft op 10 maart om 12.30 uur samen met Leontien van Moorsel, Joost Wichman, Twan van Gendt, Niels Bensink en Laura Smulders het startschot voor de officiële opening van WielerExperience Roosendaal. Na de opening vinden er tijdens de open dag op alle banen demonstraties plaats. 

 

 

lees het hele artikel  

Dorpenomloop Rucphen live te volgen via WielerFlits

9 maart 2018

De 42e editie van de Rabobank Dorpenomloop Rucphen (1.2 UCI) is dit jaar live te volgen via een livestream op www.dorpenomlooprucphen.nl. Om 12.03 uur wordt het startschot gegeven van de Dorpenomloop Rucphen. WielerFlits zal de koers exclusief live uitzenden vanaf 14.30 uur.


lees het hele artikel  

Mooie transfer voor Ryan Kamp

27 februari 2018

Nederlands kampioen veldrijden bij de junioren Ryan Kamp uit Raamsdonksveer heeft een overeenkomst voor twee jaar getekend bij Marlux-Bingoal, de ploeg van beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt.

lees het hele artikel  

Teller Van der Poel stopt op 32

25 februari 2018

In de Sluitingsveldrit van Oostmalle mochten zowel bij de junioren en elite West-Brabantse renners plaatsnemen op het podium. Voor de 32e keer mocht Mathieu van der Poel met de handen in de lucht over de meet rijden bij de elite/beloften. 

lees het hele artikel  

Willebrord Wil Vooruit vol ambitie voor 2018

In Dancing ’t Pleintje in Sint-Willebrord heeft wielervereniging Willebrord Wil Vooruit haar troepen gepresenteerd, die in 2018 de clubkleuren gaan verdedigen. Alle categorieën kwamen daarbij uitgebreid aan bod: van jeugd, nieuwelingen, junioren tot junior-vrouwen en nieuweling-meisjes en elite/beloften.

lees het hele artikel  

TechnoGroup hoofdsponsor Profwielerronde van Etten-Leur

26 februari 2018

De Profwielerronde van Etten-Leur heeft met TechnoGroup een nieuwe naamgever voor haar evenement. Onder de naam van TechnoSelect was het bedrijf al mede hoofdsponsor van de Profwielerronde. Het bedrijf neemt als naamgever het stokje over van de Rabobank, die als mede hoofdsponsor aan het evenement blijft verbonden. 

 

lees het hele artikel  

Dorpenomloop Rucphen eerste klassieker voor Holland Cup

23 februari 2018

De Rabobank Dorpenomloop van Rucphen, die op 11 maart wordt verreden, is de eerste klassieker die meetelt voor de nieuwe Holland Cup. Dit is een internationale competitie waar zowel clubs, continentale-,maar ook pro-continentale teams aan deel kunnen nemen.

 

 

lees het hele artikel  

Trainingswedstrijd BWF afgelast

Het bestuur van de BWF heeft besloten om de eerste trainingswedstrijd in Breda Moleneind op 4 maart niet door te laten gaan. De weg tussen bocht 2 en bocht 4 is niet geveegd/gestrooid en is daardoor nog niet veilig. 

lees het hele artikel  

Classique d‘Alphen opnieuw prooi voor Vincent Meyvis

25 februari 2018

De Belg Vincent Meyvis heeft opnieuw de Classique d’Alphen op zijn naam geschreven. Meyvis reed in het koude Alphen solo naar de zege. In voorgaande jaren wist de Belg ook al een aantal keren te zegevieren in Alphen. 

lees het hele artikel  

Organisatie klaar voor Classique d’Alphen 2018

24 februari 2018

WTV Alphen houdt op 25 februari de Classique d’Alphen 2018. In de afgelopen weken hebben vrijwilligers het parcours voor de Classique d'Alphen weer in orde gemaakt. Na de storm lagen er 25 bomen over de paden die allemaal opgeruimd zijn.  

 

lees het hele artikel  

Direct raak voor Marijn Maas en Noa Jansen

25 februari 2018

In België stonden dit weekend de eerste wegwedstrijden van het seizoen op het programma. Dat leverde direct zeges op voor de West-Brabantse renners Marijn Maas en Noa Jansen.

lees het hele artikel  

Clement derde in tijdrit Ruta del Sol

19 februari 2018

LottoNL-Jumbo renner Stef Clement is derde geworden in de afsluitende tijdrit van de Ruta del Sol. In de 14,2-kilometer lange tijdrit in en rond Barbate moest de renner uit Zevenbergen zeven seconden toegeven op winnaar David de La Cruz. 

 

lees het hele artikel  

West-Brabant boven in Superprestige veldrijden

19 februari 2018

Met eerste plaatsen voor Mathieu van der Poel (elite) en Sieben Wouters (beloften) en een tweede plek voor Ryan Kamp (junioren) kunnen de Westbrabantse veldrijders tevreden terugkijken op een succesvol verlopen Superprestige. 

 

lees het hele artikel  

Jeugd WV Breda rijdt finale 'Vlaanderen'

18 februari 2018

Het is inmiddels een mooie jaarlijkse traditie geworden bij WV Breda: op initiatief van en onder leiding van Servais Knaven rijden de oudste jeugdrenners van de vereniging de finale van een grote klassieker. Deze keer stond de laatste 70 km van de Ronde van Vlaanderen op het menu.

lees het hele artikel  

Presentatie roman ‘Kasseien’ in Bergen op Zoom

12 februari 2018

In Theater De Maagd aan de Grote Markt 32 in Bergen op Zoom wordt op 28 februari de nieuwe wielerroman ‘Kasseien’ van auteur John van Ierland gepresenteerd. 

 

 

lees het hele artikel  

Vuelta in 2020 mogelijk in Breda en West-Brabant

De kans dat de start van de Vuelta a España in 2020 in Nederland (Brabant/Utrecht) gaat plaatsvinden is haalbaar en reëel. In het concept-programma is een volledige etappe gepland in West-Brabant met Breda als start- en finishplaats. Dat concluderen gemeente Breda, de provincies Noord-Brabant en Utrecht en de gemeente Utrecht na een haalbaarheidsonderzoek dat de afgelopen maanden is verricht.

lees het hele artikel  

Zege 29 voor Mathieu van der Poel

17 februari 2018

Mathieu van der Poel heeft bij de Superprestige-cross van Middelkerke zijn 29e veldrit van het seizoen gewonnen. Ondanks een mindere start reed de Europees kampioen toch solo naar de overwinning. Tim Merlier finishte als tweede, Michael Vanthourenhout vervolledigde de top drie.

 

 

lees het hele artikel  

Achtste plek voor Moreno Hofland in Spanje

14 februari 2018

Lotto-Soudal renner Moreno Hofland uit Roosendaal is als achtste geëindigd in de eerste etappe van de Ruta del Sol in Spanje. “Ik twijfelde een moment en daarna zat ik ingesloten”, aldus Hofland op Twitter. 

lees het hele artikel  

Wereldrecord Fietsbellen gevestigd in Etten-Leur

12 februari 2018

Op Carnavalsmaandag is in Etten-Leur bij het MaMi-spektakel het wereldrecord fietsbellen verbeterd. Maar liefst 3.148 fietsbellen zorgden voor flink wat kabaal op de Markt in Etten-Leur.

lees het hele artikel  

Sterk weekend voor West-Brabantse veldrijders

12 februari 2018

Europees kampioen veldrijden Mathieu van der Poel mocht afgelopen weekend twee keer de zegebloemen in ontvangst nemen. Zowel in Lille als in Hoogstraten greep hij de zege. 

lees het hele artikel  

Brabant en Utrecht willen Vuelta-start 2020 binnenhalen

Als het aan de provincies Utrecht en Brabant ligt, gaat de Ronde van Spanje in 2020 van start in Nederland. De start zou plaatsvinden in Utrecht, waarna twee etappes van de Spaanse wielerronde door Brabant zouden moeten voeren. Daarbij worden Breda en 's-Hertogenbosch als mogelijke start- of finishplaats genoemd.

 

 

lees het hele artikel  

Shanne Braspenninx vol vertrouwen naar WK Baan

Ze miste de Olympische Spelen in Rio als gevolg van een verholpen hartkwetsuur, maar de uit Strijbeek afkomstige Shanne Braspenninx vocht zich de afgelopen winter terug in de Nederlandse sprintploeg. Op het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn is ze nu troef op de keirin, de sprint én de teamsprint voor oranje.

lees het hele artikel  

Maarten van Trijp naar Destil-Parkhotel

10 februari 2018

Sprinter Maarten van Trijp rijdt in 2018 voor Destil Parkhotel. De West-Brabander reed de afgelopen seizoenen voor Metec-TKH en had afgelopen maanden contacten met een profteam. Toen dat avontuur niet doorging, kon hij niet meer terug naar Metec. 

 

lees het hele artikel  

Mathieu van der Poel aan de slag op MTB

10 februari 2018

Corendon-Circus veldrijder Mathieu van der Poel wil de komende maanden meer werk gaan maken van zijn verrichtingen op de MTB. Dat meldt Cyclingonline.nl. Hij heeft zes van de zeven wereldbekers in zijn programma opgenomen. 

lees het hele artikel  

Nederlanders oogsten brons en zilver op WK

4 februari 2018

Met twee zilveren en drie bronzen medailles heeft de Nederlandse veldritploeg het WK veldrijden in Valkenburg afgesloten. Mathieu van der Poel greep het brons. Hij moest in de koers voor de profs zijn meerdere erkennen in de Belgen Wout van Aert en Michael Vanthourenhout. 

lees het hele artikel  

Vos wint in Maldegem

7 februari 2018

Veelvoudig wereldkampioene Marianne Vos heeft op 7 februari met overmacht de veldrit van Maldegem gewonnen. Vos reed van start tot finish aan de leiding op de snelle omloop. Ze haalde het voor Annemarie Worst en Laura Verdonschot. Maud Kaptheijns eindigde als vijfde.

 

 

lees het hele artikel  

Vertommen wint trainingsrit in Rijen

3 februari

Afgelopen zaterdag startte de traditionele voorjaarscompetitie van de Vrije Coureur weer,  zoals vertrouwd op industrie terrein ‘De Haansberg’ in Rijen. De vereniging kon weer rekenen op een mooi rennersveld, die er direct invlogen.

 

 

 

lees het hele artikel  

Alecto Cycling Team met Abe Celi gepresenteerd

6 februari

In ‘s-Hertogenbosch is het Alecto Cycling Team gepresenteerd. Dit Bossche bedrijf is de opvolger van Baby-Dump als hoofdsponsor van een wielerploeg voor elite/beloften. Met Robbert de Greef en Twan Castelijns wist de ploeg in de afgelopen drie jaar twee keer de Topcompetitie te winnen. (Foto: Peter van Rooij)

 

lees het hele artikel  

Opening WielerExperience Roosendaal op 10 maart

In Roosendaal wordt op 10 maart de WielerExperience Roosendaal geopend bij het RedBand Sportpark aan de Buijenstraat in Roosendaal.  

  

lees het hele artikel  

Brons voor Ryan Kamp op WK veldrijden

3 februari

Junior Ryan Kamp uit Raamsdonksveer heeft bij het WK veldrijden in Valkenburg een bronzen medaille weten te behalen. De coureur van WV De Jonge Renner wist met een sterke slotronde op het loodzware parcours in de omgeving van de Cauberg alsnog het podium te halen.

lees het hele artikel  

Mathieu van der Poel wint in achtertuin

28 januari

Corendon-Circus renner Mathieu van der Poel heeft in Hoogerheide de finalewedstrijd van de Wereldbeker veldrijden gewonnen. Hij reed solo naar de zege, voor Wout van Aert en Michael Vanthourenhout. David van der Poel eindigde als achtste en Corné van Kessel werd twaalfde. (Foto: Peter van Rooij, Kempenfoto.nl)

 

 

lees het hele artikel  

Hoogerheide enige Nederlandse WB-veldrit in 2019

5 februari 2018

De GP Adrie van der Poel in Hoogerheide is volgend veldritseizoen de enige Nederlandse wedstrijd die meetelt voor de wereldbeker veldrijden. Valkenburg - dit jaar organisator van het WK - is niet opgenomen in de reeks voor komend jaar. (Foto: Peter van Rooij)

lees het hele artikel  

Acht van Chaam organiseert toerrit voor wielerliefhebbers

31 januari 2018

De 8vanChaam Classic wordt dit jaar op 29 juli 2018 verreden. Chaam is een wielerdorp bij uitstek en organiseert al voor de 80e maal op de woensdag na afloop van de Tour de France misschien wel het bekendste wielercriterium in Nederland.

lees het hele artikel  

Voorjaarswedstrijden WV De Vrije Coureur in Rijen

31 januari

Wieltjesplakken, demarreren, linkeballen, waaierrijden, massasprinten. WV De Vrije Coureur heeft de vergunning voor haar voorjaarswedstrijden in Rijen weer binnen.

lees het hele artikel  

Direct raak voor Danny van Poppel

31 januari 2018

In zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg LottoNL-Jumbo heeft Danny van Poppel direct toegeslagen. De Brabantse sprinter toonde zich in Spanje in de eerste etappe van de Ronde van Valencia oppermachtig in de massasprint. 

lees het hele artikel  

Sterke Nederlandse ploeg voor WK veldrijden

28 januari 2018

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selectie bekendgemaakt van de renners die deelnemen aan de Wereldkampioenschappen veldrijden in Valkenburg op zaterdag 3 en zondag 4 februari. In de selectie zijn maar liefst 15 Brabantse renners opgenomen.

lees het hele artikel  

Van der Poel start nieuwe jaar met zege

1 januari 2018

Europees kampioen veldrijden Mathieu van der Poel is het nieuwe jaar gestart met een overwinning. Voor de eerste keer in zijn loopbaan wist hij de GP Sven Nys in Baal op zijn naam te schrijven.

 

 

lees het hele artikel  

Diverse Brabantse medailles bij NK veldrijden jeugd

27 januari 2018

Bij het NK veldrijden voor de jeugd in Hoogeveen mochten afgelopen zaterdag diverse Brabantse renners een rood-wit-blauwe trui of medaille in ontvangst nemen. 

lees het hele artikel  

West-Brabant lanceert nieuwe wielerwebsite

27 januari 2018

Er is goed nieuws voor alle wielerliefhebbers! Als onderdeel van het West-Brabantse Wielerplan is een nieuwe wielerwebsite gelanceerd! Gericht op wielrennen en recreatief fietsen in de wielerregio West-Brabant. Deze website is vandaag gelanceerd tijdens de Cyclocross in Rucphen. Neem snel een kijkje op: www.wielrennenwestbrabant.nl.

lees het hele artikel  

Winst voor David van der Poel in Rucphen

27 januari 2018

Corendon-Circus renner David van der Poel heeft de Internationale Cyclocross Rucphen gewonnen. Van der Poel toonde zich na een interessante wedstrijd het snelste in een spurt met vier renners. Jim Aernouts en Dieter Vanthourenhout mochten als tweede en derde mee op het podium. Stan Godrie (Zundert) eindigde als zesde.

lees het hele artikel  

APB Junior Women Dev Team gepresenteerd

19 januari 2018

In Studio 076 in Etten-Leur is het APB Junior Women Development Team gepresenteerd. Sylvie Swinkels (Handel) en Britt Knaven (Strijbeek) zijn de twee Brabantse renners in dit team, dat verder bestaat uit Rosalie van der Wolf, Rozemarijn Ammerlaan, Ingrit Verhoeff en Cathalijne Hoolwerf. 

lees het hele artikel  

Vijf Nederlandse kampioenen op startlijst in Cyclocross Rucphen

24 januari 2018

Met Salvador Alvarado (nieuwelingen), Shirin van Anrooij (nieuweling-meisjes), Femke Gerritse (junior-vrouwen), Ryan Kamp (junioren) en Yannick Runhart (amateurs/sportklasse) staan er op 27 januari maar liefst vijf Nederlandse kampioenen aan de start bij de Internationale Cyclocross in Rucphen. 

lees het hele artikel  

Opnieuw vol programma bij Marianne Vos Wielerfestival

19 januari 2018

De 12e editie van het Marianne Vos Wielerfestival in Aalburg, dat wordt gehouden op 12 mei, kent opnieuw een vol programma. Naast de vrouwen staan er ook koersen voor jeugd, nieuwelingen, meisjes en junior-vrouwen op het programma.

lees het hele artikel  

Team Roompot met Sjoerd van Ginneken voorgesteld

8 januari 2018

Tijdens de Zesdaagse van Rotterdam is Team Roompot gepresenteerd. Sjoerd van Ginneken uit Heerle is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in deze ploeg. Hij begint aan zijn vierde seizoen bij Roompot.

 

 

lees het hele artikel  

Eerste zege voor Thalita de Jong

20 januari 2018

Experza-Footlogix renster Thalita de Jong uit Ossendrecht heeft haar eerste veldritzege van het seizoen te pakken. De oud-wereldkampioene greep de winst in de Kasteelcross in Zonnebeke. Ze haalde het voor de Belgische Loes Sels en Ellen van Loy. 

 

lees het hele artikel  

Tweede plek voor Thalita de Jong

7 januari 2018

Oud-wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen Thalita de Jong (24) uit Ossendrecht is als tweede geëindigd in de veldrit in het Belgische Leuven. De Jong moest alleen Loes Sels voor zich dulden.

lees het hele artikel  

Etten-Leur genomineerd voor verkiezing Fietsstad 2018

15 januari 2018

De Westbrabantse gemeente Etten-Leur is samen met de gemeenten Houten, Veenendaal, Winterswijk en Zoetermeer genomineerd voor de verkiezing van Fietsstad 2018 door de Fietsersbond. 

lees het hele artikel  

Nieuwe klassieker voor junioren in Kaatsheuvel

18 januari 2018

De Omloop van Hil en Moer. Dat is de naam van een nieuwe wielerklassieker voor junioren met start en finish in Kaatsheuvel. De klassieker wordt op 23 september van dit jaar voor de eerste keer verreden.


 

lees het hele artikel  

Nederlandse titels voor Van der Poel en Kamp

15 januari 2018

In Surhuisterveen is Mathieu van der Poel voor de vierde opeenvolgende keer Nederlands kampioen veldrijden bij de elite geworden. De renner van Corendon-Circus haalde het met ruime voorsprong op Lars van der Haar en zijn broer David. Corné van Kessel werd vierde en Stan Godrie kwam als vijfde over de meet.

 

lees het hele artikel  

Wedstrijdkalender BWF vastgesteld

13 januari 2018

Tijdens de jaarvergadering op 13 januari 2018 heeft de BWF samen met de organisatoren een prachtige nieuwe kalender vastgesteld. Na de trainingswedstrijden in maart in Breda-Moleneind, wordt de openingskoers op 1 april verreden in Oekel.

lees het hele artikel  

Hoogerheide wil opnieuw WK veldrijden organiseren

19 januari 2018

Het West-Brabantse Hoogerheide gaat proberen om het WK veldrijden in 2022 te mogen organiseren. Dat vertelde voorzitter Jan Prop bij de presentatie van de Grote Prijs Adrie van der Poel.


 

lees het hele artikel  

Zege voor Ryan Kamp in veldrit Huijbergen

6 januari 2018

Junior Ryan Kamp heeft in Huijbergen de finalewedstrijd van de topcompetitie gewonnen. De renner van ZZPR.nl-HanClean-OrangeBabies had aan de eindstreep een voorsprong van bijna 2 minuten op nummer twee Noah Vreeswijk. Bart Artz mocht als derde mee op het podium. 

 

lees het hele artikel  

'West-Brabant in beeld voor organisatie NK wielrennen'

4 januari 2018

De regio West-Brabant is één van de kandidaten om in 2018 de tijdrit en wegwedstrijd bij het NK wielrennen voor elite-mannen en -vrouwen te organiseren. Dat meldt BN De Stem.

 

 

 

lees het hele artikel  

Finale Topcompetitie veldrijden in Huijbergen

In Huijbergen wordt op zaterdag 6 januari de finalewedstrijd voor de Topcompetitie veldrijden verreden. Deze wedstrijd is voor veel renners tevens de generale repetitie voor het NK veldrijden dat op 13 en 14 januari wordt verreden in het Friese Surhuisterveen. 

 

 

 

lees het hele artikel  

Nieuw wielercentrum in Ossendrecht officieel geopend

21 december 2018

In Ossendrecht is het wielercentrum bij het Zuidwesthoek College officieel in gebruik genomen. De officiële opening werd verricht door wethouder Martin Groffen, in het bijzijn van onder meer Commissaris van de Koning Wim van de Donk en burgemeester Steven Adriaansen en oud-wereldkampioenen veldrijden Thalita de Jong en Adrie van der Poel.

 

 

lees het hele artikel  

Brabantse klassiekers in UCI Holland Cup

1 januari 2018

De Brabantse 1.2 UCI-klassiekers Rabobank Dorpenomloop in Rucphen en Midden-Brabant Poort Omloop in Gilze maken in 2018 deel uit van de nieuwe UCI Holland Cup. 

 

lees het hele artikel  

WaowDeals nieuwe sponsor Marianne Vos

De wielerploeg van Marianne Vos en ploegleider Jeroen Blijlevens gaat met ingang van 1 januari 2018 verder onder de naam WaowDeals Pro Cycling. Het team wordt vernoemd naar het Belgische bedrijf WaowDeals. Dat maakt internationaal naam met een veilige, digitale betaalmethode die mensen bij gebruik extra voordeel oplevert in de vorm van kortingen.

 

 

 

lees het hele artikel  

Ladies Tour eindigt in Roosendaal

De 21e editie van de Boels Ladies Tour eindigt in 2018 met een individuele tijdrit in Roosendaal. De Brabantse gemeente was ook dit jaar decor van een rit tegen de klok, maar herbergt komend jaar dus de allesbeslissende slotetappe van de enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women's WorldTour.

lees het hele artikel  

NK jeugd 2018 in Steenbergen

De Stichting Wielercriterium Steenbergen mag in 2018 op 17 juni het NK Weg voor de Jeugd organiseren. Op het NK komen de jeugdrenners in de categorieën 1 tot en met 7 in actie.

 

lees het hele artikel  

MTB-Award voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel is in Arnhem uitgeroepen tot Mountainbiker van het Jaar 2017. 

 

lees het hele artikel  

Stichting Pavé76 start ploeg voor junior-vrouwen

De Bredase stichting Pavé76 gaat in 2018 van start met een ploeg voor junior-vrouwen. “De reden dat we het laatstgenoemde project opstarten is er een vanuit passie en hart voor de wielersport”, vertelt Servais Knaven, voorzitter van de stichting Pavé76. 

lees het hele artikel  

Eindwinnaars WBVC bekend

Twaalf wedstrijden telden deze winter mee voor de West-Brabantse Veldritcompetitie. Na de finalewedstrijd in Rijsbergen kon de eindbalans worden opgemaakt.

 

 

lees het hele artikel  

Mathieu van der Poel tekent tot 2020 bij Corendon-Circus

Europees kampioen veldrijden Mathieu van der Poel heeft zijn contract bij Corendon-Circus verlengd tot eind 2020. Circus vervangt Beobank als naamsponsor. Daarnaast gaat het team per 1 januari 2018 op fietsen van Canyon rijden. 

 

 

 

lees het hele artikel  

Stoempen en Wegkletsen

14 maart 2018

In Het Turfschip Etten-Leur wordt op 14 maart het wielernetwerkevent 'Stoempen en Wegkletsen' gehouden. In het wielrennen heb je kopmannen, waterdragers en meesterknechten. Soms moet je linkeballen, dan weer en bloc rijden of door de wind boren. 

 

 

 

lees het hele artikel  

Marianne Vos mist NK veldrijden

Regerend Nederlands kampioene veldrijden neemt de komende twee weken niet deel aan veldritten. Dat heeft ze besloten na overleg met de teamarts van haar ploeg Waowdeals Pro Cycling. Vos mist daardoor de cross in Leuven en het NK veldrijden in Surhuisterveen. 

 

 

lees het hele artikel  

Sterke Nederlandse ploeg voor WK veldrijden

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selectie bekendgemaakt van de renners die deelnemen aan de Wereldkampioenschappen veldrijden in Valkenburg op zaterdag 3 en zondag 4 februari. In de selectie zijn maar liefst 15 Brabantse renners opgenomen. 

 

lees het hele artikel  

Acht van Chaam organiseert toerrit voor wielerliefhebbers

31 januari 2018

De 8vanChaam Classic wordt dit jaar op 29 juli 2018 verreden. Chaam is een wielerdorp bij uitstek en organiseert al voor de 80e maal op de woensdag na afloop van de Tour de France misschien wel het bekendste wielercriterium in Nederland.

lees het hele artikel  

Folkert Oostra wint solo in Huijbergen

25 maart 2018

Alecto-renner Folkert Oostra uit Duivendrecht is winnaar geworden van de Ronde van Huijbergen. Hij reed in de slotfase weg bij zijn medevluchters David Dekker (Metec-TKH) en Rob van Broekhoven (De Jonge Renner). Daarachter won Jos Koop de sprint bij de achtervolgers voor de tweede plek, voor David Dekker die als derde mee op het podium mocht. 

lees het hele artikel  

Alliantie Samen Fietsen voor veilige kilometers

6 april 2018

Het nieuwe fietsseizoen is begonnen. Met het stijgen van de temperatuur maken we met veel plezier weer meer kilometers. De verscheidenheid aan gebruikers (racefietsers, e-bikers, gezinnen, scholieren) maakt het op sommige locaties en tijdstippen wel steeds drukker op het fietspad. Houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte, dan houden we het fietsplezier voor iedereen even groot.

lees het hele artikel  

Uitslag BWF koers Breda-Moleneind

BWF 50+: 1.Ruud Havermans (Nieuw Vossemeer) 2.Pieter  Mies (Prinsenbeek) 3.John de Leeuw (Breda) 4.John  Haast (Rijsbergen) 5.Niky  Deijkers (St.Willebrord) 6.Johan  Pemen (Rijsbergen) 7.Johan Bosters (Steenbergen) 8.Walter Marijnissen (Zoersel (B)) 9.Kees Raats (Roosendaal) 10.René  Haast (Rijsbergen). 

 

 

lees het hele artikel  

KNWU-selectie voor WK Veldrijden Bogense bekend

30 januari 2019

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie voor het WK veldrijden in het Deense Bogense bekendgemaakt.

 

lees het hele artikel