Dorpenomloop Rucphen eerste klassieker voor Holland Cup

23 februari 2018

De Rabobank Dorpenomloop van Rucphen, die op 11 maart wordt verreden, is de eerste klassieker die meetelt voor de nieuwe Holland Cup. Dit is een internationale competitie waar zowel clubs, continentale-,maar ook pro-continentale teams aan deel kunnen nemen.

 

 

Door deze gezamenlijke aanpak zal een groot deel van deze profkoersen live te zien zijn op internet en/of regionale TV zenders. Naast de Dorpenomloop horen ook de Arno Wallaard Memorial, Ronde van Overijssel, Profronde van Noord-Holland, Midden-Brabant Poort Omloop en de Ronde van Midden-Nederland tot de nieuwe internationale competitie. 

Op de startlijst van de Dorpenomloop van Rucphen staan 23 ploegen. Roompot – Nederlandse Loterij en Hagens Berman Axeon zijn de twee pro-continentale ploegen die pronken op de lijst van de Dorpenomloop Rucphen. 14 ploegen hebben de continentale status en ook de nationale selectie van Groot Brittannië doet mee. De overige teams zijn clubploegen uit Nederland en België. 

De Rabobank Dorpenomloop van Rucphen werd vorig jaar gewonnen door Maarten van Trijp. Het startschot wordt op 11 maart wederom gegeven bij het gemeentehuis in Rucphen. De finish blijft op de gebruikelijke locatie bij Gemeenschapshuis de Lanteern in Sint Willebrord.