Sterke Vos pakt regenboogtrui

Marianne Vos is in Fayetteville voor de achtste keer in haar carrière wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen geworden. Vos rekende in een spannend duel af met Lucinda Brand. De Italiaanse Silvia Persico veroverde het brons.

 

Ceylin del Carmen Alvarado, Yara Kastelijn en Manon Bakker eindigden respectievelijk als vierde, vijfde en zesde, terwijl Inge van der Heijden als negende over de streep kwam.

Bij de beloften-mannen beten de Nederlandse renners zich stuk op het sterke Belgische blok. Joran Wyseure reed al vroeg in de wedstrijd weg en werd beloond met de regenboogtrui. Emiel Verstrynge en Thibau Nys zorgden daarachter voor een compleet Belgisch podium. Mees Hendrikx werd vierde, Ryan Kamp zesde en Pim Ronhaar achtste.

Zoë Backstedt greep de titel bij de junior-vrouwen, voor Leonie Bentveld en de sterke Lauren Molengraaf. 

Bij de beloften-vrouwen was er een compleet Nederlands podium. Puck Pieterse won de titel na een spannende sprint met Shirin van Anrooij. Uittredend kampioene Fem van Empel reed ook een ijzersterke wedstrijd, maar was op slag kansloos door een slippertje en materiaalproblemen in de slotronde.

Bij de mannen toonde Tom Pidcock zich oppermachtig. Hij reed solo naar de winst voor Lars van der Haar en Eli Iserbyt. De Zwister Jan Christen ging er met de titel vandoor bij de junioren. Hij toonde zich in de sprint sneller dan de Belg Aaron Dockx en de Brit Nathan Smith. David Haverdings kwam in de beginfase ten val en finishte uiteindelijk als negende.