Van der Poel tweede in WB-veldrit Dendermonde

26 december 2021

Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel is in zijn eerste veldrit van het seizoen als tweede geëindigd. Van der Poel moest in de WB-veldrit in Dendermonde zijn meerdere erkennen in Wout van Aert.

Toon Aerts mocht als derde mee op het podium. Corné van Kessel ging als zesde over de meet, terwijl Lars van der Haar tiende werd.

Bij de vrouwen reed Lucinda Brand overtuigend naar de zege. Zij bleef Amerikaans kampioene Clara Honsinger ruimschoots voor. Denise Betsema werd derde, Marianne Vos vierde, Shirin van Anrooij vijfde, Puck Pieterse zesde, Ceylin del Carmen Alvarado negende, Manon Bakker tiende, Fem van Empel elfde, Aniek van Alphen dertiende en Inge van der Heijden veertiende.

De wedstrijd voor beloften mannen werd een prooi voor de Brit Cameron Mason die het haalde voor Pim Ronhaar en Mees Hendrikx. Ryan Kamp finishte als negende.

David Haverdings toonde zich de sterkste bij de junioren en Leonie Bentveld werd tweede bij de junior-vrouwen. Hier wist Lauren Molengraaf een vijfde plek te behalen.