Vuelta parcours in Nederland opnieuw onthuld

17 december 2021

In Madrid is het parcours van La Vuelta 2022 bekend gemaakt. Met een Nederlands tintje, de eerste drie dagen vinden plaats op Nederlandse bodem. Na twee jaar uitstel, zal de 77e editie op 19 augustus van start gaan in Utrecht, gevolgd door twee etappes door het Utrechtse en Brabantse landschap.

 

Programma

donderdag 18 augustus Ploegenpresentatie in Utrecht

vrijdag 19 augustus Ploegentijdrit in Utrecht

zaterdag 20 augustus Etappe ’s-Hertogenbosch – Utrecht

zondag 21 augustus Etappe Breda – Breda

 

Op 19 augustus gaat de 77ste editie van La Vuelta van start met een ploegentijdrit. Onder de drieëntwintig deelnemende ploegen zijn er gegarandeerd twee met een duidelijk Nederlands tintje, Jumbo-Visma en Team DSM. Mogelijk komt daar de Alpecin-Fenix ploeg nog bij. Deze ploegen waren zeer succesvol in de afgelopen Vuelta, met meerdere etappeoverwinningen en de eindwinst voor Primož Roglič.

 

Een dag later vertrekt de karavaan vanuit ’s-Hertogenbosch, voor een rit in lijn terug naar Utrecht. Op zondag 21 augustus maakt het peloton kennis met het Brabantse land.

 

De route is nagenoeg gelijk gebleven aan het parcours dat in 2020 reeds was uitgezet. Alle informatie over de route is te vinden op www.lavueltaholanda.com