NK Veldrijden Zaltbommel opnieuw afgelast

16 december 2021

Het Plieger Nederlands Kampioenschap Veldrijden in Zaltbommel 2022 kan, in verband met de huidige coronamaatregelen en het verlengen van de huidige lockdown, kan helaas niet plaatsvinden op de hiervoor geplande data van 8 en 9 januari 2022.

 

“We kunnen én mogen onze ogen niet sluiten voor de actuele situatie rondom het coronavirus en de huidig geldende maatregelen. Want binnen deze restricties is een NK – wat voor wij voor ogen hebben, namelijk mét publiek en sponsoren – helaas niet toegestaan en mogelijk. Wij willen bewust een volwaardig Nederlands kampioenschap organiseren. En dat kan in onze ogen niet zonder een grote aanwezigheid van wielerfans en sponsoren én van de sfeer en de ambiance die daarbij horen. Dat is veldrijden zoals het zou moeten! We waren er na maanden van voorbereiden – net als bij de 2021-editie – weer helemaal klaar voor. Maar door de zeer onzekere situatie, waarbij de gezondheid van een ieder voorop staat, in combinatie met het definitief aan moeten gaan van financiële verplichtingen met diverse toeleveranciers, hebben wij helaas de knoop samen met de KNWU en de Gemeente Zalbommel door moeten hakken”, licht voorzitter Robert Schimmer van de Stichting Cyclocross Zaltbommel nader toe. “Het is héél zuur, want na 2021 is het nu ook de 2022-editie waar door corona een streep doorheen gaat”, vervolgt Schimmer.

De KNWU bekijkt nu de mogelijkheden om het Nederlands Kampioenschap 2022 alsnog plaats te laten vinden in samenwerking met een andere organisatie en dus op een alternatieve locatie. Meer informatie hierover volgt op zeer korte termijn.