Zeges voor Meeusen en Kaptheijns in GP Destil

17 oktober 2021

De eerste internationale GP Destil in Oisterwijk heeft zeges opgeleverd voor Tom Meeusen bij de elite/beloften en Maud Kaptheijns bij de vrouwen. David Haverdings, Maikel Govaarts en Levi van Hoften gingen zegevierend over de meet bij de junioren, masters 40+ en amateurs/sportklasse.

De koers voor elite/beloften kende een spannend verloop. Tot aan de laatste ronde maakten zo’n tien renners nog kans op de zege. Uiteindelijk toonde de ervaren Tom Meeusen zich de snelste. Hij haalde het voor de Zwitser Loris Rouiller en Stan Godrie. David van der Poel eindigde als vierde en Mees Hendrikx kwam als zevende over de meet.

 

Bij de vrouwen reed Maud Kaptheijns solo naar de winst. Zij haalde het voor de Franse Amandine Fouquenet en Suzanne Verhoeven. Susanne Meistrok eindigde als achtste.

 

De koers bij de junioren ging naar David Haverdings, die in de finale koelbloedig afrekende met de Belgen Aaron Dockx en Yordi Corsus. Guus van den Eijnden werd vierde en Mika Vijfwinkel achtste.

 

De masters 40+ maakten er eveneens een spannende strijd van. Hier ging Maikel Govaarts er aan het einde van de koers met de zege vandoor. Hij haalde het voor Micha de Vries en Edwin Raats.

 

Levi van Hoften won bij de amateurs/sportklasse, voor Tommy Oude Elferink en Emiel Jansman.