Tim Marsman snelste in Huijbergen

10 oktober 2021

De organisatie van de Ronde van Huijbergen was afgelopen zondag in zijn nopjes. Eindelijk stond er een volwaardig peloton van ruim 70 renners aan het vertrek bij de elite/beloften renners. Menig SLA renners stonden waren aanwezig: Volker Wessels met Timo de Jong, Roel van Sintmaartensdijk, Jord Baak, Max Kroonen, Nick van der Meer, Metec; Tim Marsman. Restore Cycling; Martin Pluto en de plaatselijke renners Marijn Maas ( Huijbergen) en Wouter Hopmans (Hoogerheide). Daarnaast hebben de junioren en de nieuwelingen ook een mooie wedstrijd laten zien.

 

Het eerste half uur werd er op het 2500 meter lange parcours een hoog tempo gereden door de elite/beloften renners. De eerste schermutseling kwam van Martin Pluto. Hij kreeg weinig ruimte van het peloton en werd na 2 ronden weer ingerekend. De renners van Volker Wessels waren voorin het peloton ook alert. Timo de Jong en Roel van Sintmaartensdijk voerden het tempo hoog op en zij probeerden een gat te slaan. Door de tussensprints voor het eindklassement werden zij ook snel ingerekend. Remco Schouten was alert en sprokkelde slim punten voor de klassement. Ondertussen was het duidelijk dat Schouten de eindoverwinning niet meer kon ontgaan. De huidige leider Rico van Damme was vanwege zijn geloofsovertuiging niet aanwezig en de overige kanshebbers Hans Dekkers en Bas Nieuwekoop staken hun neus nauwelijks aan het venster. Bij het ingaan van de finale probeerde plaatselijke renner Wouter Hopmans nog een gaatje te slaan. Meer dan honderd meter kreeg de renner niet.

 

Op 3 rondes van het einde was Remco Schouten mee met een beslissende ontspanning. Hij was met Tim Marsman en Frank Stijger het peloton ontvlucht. Zij kregen enige ruimte. Schouten: “De dagzege vond ik even minder belangrijk. Ik wilde vooral de massasprint ontlopen. Het peloton was heel nerveus op de smalle wegen achterin het parcours” Uiteindelijk eindigde de koers in een sprint voor drie met Tim Marsman als snelste voor Remco Schouten en Frank Stijger. Marsman: “Ik rij vooral de klassiekers en weinig criteriums. Ik kende de andere twee jongens niet zo goed. De beslissende demarrage was meer een toeval tot stand gekomen”.

 

Schouten won met afstand het regelmatigheidsklassement van de Woensdrechtse Wielerzomer voor Rico van Damme en Hans Dekkers. Schouten was tevreden met de eindzege in de Wielerzomer. “Ik heb me er de laatste weken wel op gefocust en ben blij dat ik het over de streep heb kunnen trekken.” (Foto Leon Verbraecken)

 

Uitslag Ronde van Huijbergen: 1. Tim Marsman, 2. Remco Schouten, 3. Frank Stijger, 4. Quinten Veling, 5. Nick van der Meer.

 

Eindklassement Woensdrechtse Wielerzomer: 1. Remco Schouten, 2. Rico van Damme, 3. Hans Dekkers.