ZLM Tour in 2022 van 8 tot en met 12 juni

8 oktober 2021

De ZLM Tour staat voor 2022 gepland van 8 tot en met 12 juni op de UCI kalender als onderdeel van de ProSeries. Daarmee valt de wedstrijd direct onder de UCI World Tour kalender met koersen als Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en de drie Grote Rondes.

 

Momenteel is de organisatie druk bezig met de samenstelling van het etappeschema. Naar alle waarschijnlijkheid zal het etappeschema weer grotendeels uit sprintersritten in Zeeland en Noord-Brabant bestaan en een rit in Limburg.

 

‘De datum van 2022 is gunstig op de internationale kalender en ter voorbereiding op de Tour de France en La Vuelta met dit jaar de start in Nederland. De klimmers kunnen zich voorbereiden in het Critérium du Dauphiné en de sprinters kunnen van 8 tot en met 12 juni deelnemen aan de ZLM Tour om vervolgens door te reizen naar de Ronde van België. We hopen hierdoor nog meer teams en bekende renners uit de World Tour aan de start te krijgen’, aldus Joost van Wijngaarden projectleider ZLM Tour 2022

 

De laatste editie van de ZLM Tour werd in 2019 gewonnen door Jumbo-Visma prof Mike Teunissen. Enkele weken later won Teunissen in Brussel de openingsetappe van de Tour de France en mocht hij als eerste Nederlander sinds 1989 de gele trui aantrekken. Ook Dylan Groenewegen en Lotto-Soudal sprinter Caleb Ewan waren succesvol in de ZLM Tour en boekten daarna nog ritzeges in de Tour de France.