Remco Schouten wint natte Ronde van Hoogerheide

Remco Schouten deed goede zaken voor de Wielerzomer klassement Woensdrecht. Hij won afgelopen zaterdag de wedstrijd voor elite/beloften in een natte Hoogerheide. Hij bracht hiermee zijn achterstand op Rico van Damme op 4 punten. Volgende week zondag is het de laatste wedstrijd van de Wielerzomer in Huijbergen. Dit beloofd nog een spannende ontknoping.

 

De eerste schermutselingen bij de elite/beloften kwamen al snel op gang. Op het redelijk een mooi glooiend parcours, met de beklimming op de Scheldeweg, was de eerste kopgroep een feit: Bas Nieuwkoop ( was zeer gedreven deze wedstrijd), Eloy Raas en Frank Stijger. Zij kregen enige ronden de ruimte van het peloton. Daarna kwam plaatselijk favoriet Wouter Hopmans voorop. Hij wilde zijn vorm voor het thuispubliek wel eens laten zien. Maar Hopmans kreeg ook weinig ruimte. Het was inmiddels gaan regenen en half wedstrijd was het peloton gegroepeerd. Men wilde niet teveel risico’s nemen. Met nog 30 kilometers te gaan vormde zich een kopgroep met wederom Bas Nieuwkoop en Jasper de Laat. Zij werden kort achtervolgt door Remco Schouten en Tim Bierkens. Schouten kon aansluiting maken bij Nieuwkoop en de Laat. Bierkens moest de rol lossen en viel terug in het peloton. Met drie ging de kopgroep de finale in.

 

Schouten: ,,Voorop blijven was de eerste prioriteit. Toen dat lukte, heb ik me wat gespaard om ook de koers te kunnen winnen. Vandaag wilde ik op de eerste plaats ook een keer winnen in een van deze klassementswedstrijden”, zei de doorweekte Schouten na afloop. In de eerste drie koersen (Woensdrecht, Ossendrecht en Putte) was hij twee keer als derde en één keer als vijfde gefinisht.

 

En aldus geschiedde. ,,Ik wist dat ik die andere twee kon hebben in de sprint”, zo draaide hij met vertrouwen de oplopende finishstraat in. De 26 jarige oud schaatser uit Gouda maakte zijn karwei af door zijn medekoplopers Jasper de Laat en Bas Nieuwkoop in de eindspurt gedecideerd achter te laten. (Foto Leon Verbraecken)

 

Uitslag Ronde van Hoogeheide (4de manche Woensdrechtse Wielerzomer): 1. Remco Schouten (Gouda), 2. Jasper de Laat (Tilburg), 3. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 4. Hans Dekkers (IJzendijke) op 42 sec, 5. Callum Macleod , 6. Beau van Izerloo (Dordrecht), 7. Guillaume Visser (Heerenveen), 8. Rico van Damme (Yerseke), 9. Kelvin Bakx (Bergen op Zoom), 10. Jarno Gmelich Meijling (Almere), 12. Wouter Hopmans (Hoogerheide), 21. Jarno Zondag (Dongen), 24. Tim Bierkens (Stampersgat).

 

Tussenstand klassement Wielerzomer: 1. Rico van Damme 157 pnt, 2. Remco Schouten 153, 3. Hans Dekkers 142.