Rico van Damme sprint naar zege in Wielerzomer Putte

Rico van Damme spurtte in de Woensdrechtse Wielerzomer Putte naar de overwinning.  Hij won de bloedsnelle criterium voor Remco Schouten en Hidde van Veenendaal. Daarnaast verstevigde hij zijn leidende positie in het klassement van de Woensdrechtse Wielerzomer. Met een ruime voorsprong van 16 punten verdedigd hij de leidende positie in dit klassement.  ,,Dat is ook waar ik voor ga",  zei de 24-jarige renner uit Yerseke.

 

De Ronde van Putte was de derde wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer. De organisatie was minder enthousiast over de afmelders en wegblijvers in Putte. Maar met een peloton van ruim 30 renners werd er vanaf de eerste ronde ingevlogen. De snelheid lag al direct hoog op het mooi geasfalteerde rondje in Putte. Dit bracht na 10 ronde een schifting in het peloton en met 10 sterke renners werd er een kopgroep gevormd:

Rico van Damme, Hidde van  Veenendaal, Timo de Jong (vorig jaar eindwinnaar van de Wielerzomer), Niels Overvoorde, Hans Dekkers (twee weken geleden winnaar in Ossendrecht), Nils Wolffenbuttel, Remco Schouten, Guillaume Visser, Kevin Huskens en Eloy Raas. 

Timo de Jong had afgelopen donderdag de profkoers in het Belgische Stekene op zijn naam geschreven. En de JUMBO-VISMA renner Hidde van Veenendaal was afgelopen zondag de sterkte in de Ronde van Midden-Brabant. Alles bij al een sterke kopgroep met renners in vorm die niet voor elkaar onderdeden. Met de hoge snelheid die zij reden was er geen wegkomen aan. Timo de Jong en Hidde van Veenendaal probeerden het nog in een van de laatste ronden, maar kregen direct de anderen renners in het wiel. Dus was het wachten op de eindsprint van een kopgroep van 10 renners. De snelle Van Damme had zijn plannetje al klaar. ,,Ik wilde als eerste uit de laatste bocht komen.” Na wat wringen en dringen lukte dat de Zeeuw ook. Schouten en Van Veenendaal konden hem nog wel volgen, maar meer ook niet. 

Uitslag Ronde van Putte: 1. Rico van Damme (Yerseke), 2. Remco Schouten (Gouda), 3. Hidde van Veenendaal (Dongen), 4. Timo de Jong (Goes), 5. Niels Overvoorde (Delfgauw), 6. Hans Dekkers (IJzendijke), 7. Nils Wolffenbuttel (Nigtevecht), 8. Guillaume Visser (Heerenveen), 9. Eloy Raas (Schoondijke), 10. Kevin Huskens (Delfgauw), 13. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 14. Bram de Kort (Dongen), 17. Xander van Dijk (Roosendaal), 18. Luuk Bierkens.

Tussenstand  klassement Woensdrechtse Wielerzomer (na drie van de vijf wedstrijden): 1. Rico van Damme 124 pnt, 2. Remco Schouten 106, 3. Hans Dekkers 102.