Ronde van Midden-Brabant naar buitengebied verplaatst

De Stichting Wielerbelang Dongen organiseert zondag 19 september 2021 de Ronde van Midden-Brabant voor elite/Beloften renners. Vanwege de Covid 19 maatregelen wordt dit een wedstrijd zonder publiek

 

Alleen medewerkers, organisatie en officials die geaccrediteerd zijn, zijn welkom bij start en finish aan de Lage Ham, ter hoogte van de kruising Groenstraat/Hoge Dijk. Het startschot wordt om 12.30 uur door wethouder sportzaken Rene Jansen gegeven.

 

“Na een jaar zijn we blij dat we deze klassieker weer mogen en kunnen organiseren. De renners snakken naar wedstrijden. Daar doen we het voor,” verwoordt een opgeluchte voorzitter Stefan Rosenbrand de mening van zijn bestuursleden. “Met enige weemoed hebben we de Ronde van Dongen, een Omnium wedstrijd voor nieuwelingen, en de Dikke Banden Race voor de basisschooljeugd ook dit jaar moeten schrappen,” voegt Arthur van Dongen toe. Ieder jaar was deze wielerdag een ware happening, voor zowel jeugd als ouders. Uiteraard liep als een rode draad de Ronde van Midden-Brabant door het dagprogramma.

 

Publiek dat in de polder de wedstrijd wil volgen moet ook daar de 1,5 meter afstand in acht nemen. De Stichting Wielerbelang Dongen hoopt volgende jaar weer een ouderwetse wielerdag in het centrum te kunnen organiseren. Of misschien wel een aparte Ronde van Dongen, zoals vroeger door het centrum, met Dikke Banden Race en in het voorjaar de Ronde van Midden Brabant.

 

Kijk voor meer informatie op www.wielerbelangdongen.nl