Hans Dekkers snelste in Wielerzomer Ossendrecht

Afgelopen zaterdag stond de tweede dag van de Wielerzomer Woensdrecht in Ossendrecht op de kalender. Hans Dekkers ging er bij de elite/beloften met de zege vandoor.

 

Een peloton van ruim 80 renners maakten hun opwachting in Ossendrecht om er een mooie wedstrijd van te maken. De snelheid lag in het eerste uur vrij hoog en was het moeilijk om met een kopgroep weg te komen.

 

Half koers was Hans Dekkers met Arno Kleinjan en Chris Zwanenburg de initiatiefnemer van de beslissende vlucht, Hun voorspong liep in een rap tempo naar een halve minuut. Achter de kopgroep ontstond een achtervolgende groep met Rico van Damme, Remco Schouten, Jarno Gmelich en Yanne Dorenbos. Op het toch lastig rondje met de beklimming op de Koeleweg was de aansluiting van de 2de groep met de kopgroep een welkom aanvulling. Zij werkten eendrachtig samen en bouwden hun voorsprong uit naar ruime anderhalve minuut. Alleen Tim Bierkens en Carlo van den Berg zagen kans om nog enigszins te reageren, maar zij bleven hangen op een halve minuut. In de slotfase regende het nog aanvallen in de kopgroep, maar er was geen wegkomen aan.

 

De wedstrijd draaide uit op een onvermijdelijk eindspurt. Dit was naar de hand van de ras spurter Hans Dekkers. Rico van Damme kwam nog aardig dichtbij maar kon niet meer over Dekkers komen. De derde plaats ging in Ossendrecht naar Arno Kleinjan. Van Damme is de nieuwe leider in het klassement van de Woensdrechtse Wielerzomer. Vorige week was de Zeeuw ook al tweede. Met de zege deed Dekkers ook goede zaken in het algemeen klassement. Er tellen nog drie wedstrijden mee voor de eindzege: Putte ( 25 september), Hoogerheide ( 2 oktober) en de finale in Huijbergen ( 10 oktober). Dekkers rijdt ze alle drie nog. Beloofd een spannende Wielerzomer te worden.

 

Bij de nieuwelingen werd de wedstrijd gewonnen door Rens Schalk. Hij kwam alleen aan met een voorsprong van 10 seconden op Julian Vergouw en Danijel Agricola. Zij vertrokken met een peloton van 70 renners.

 

Uitslag Ronde van Ossendrecht elite/beloften : 1. Hans Dekkers (IJzendijke), 2. Rico van Damme (Yerseke), 3. Arno Kleinjan (Amsterdam), 4. Yanne Dorenbos (Castricum), 5. Remce Schouten (Gouda), 6. Jarno Gmelich Meijling (Almere), 7. Cris Zwanenburg (Alphen a/d Rijn), 8. Carlo van den Berg (Maasland) op 45 sec, 9. Tim Bierkens (Stampersgat), 10. Björn Bakker (Wijnjewoude) op 1 ronde