Rens Tulner wint bij Wielerzomer Woensdrecht

5 september 2021

Na de succesvolle eerste Wielerzomer gemeente Woensdrecht in het coronajaar 2020 was op 4 september de eerste  wielerwedstrijd van de Wielerzomer 2021 in Woensdrecht. 

 

In de  Ronde van Woensdrecht draaide het uit op een bloedsnelle eindspurt tussen vroege vluchters. Rens Tulner drukte daarbij zijn wiel als eerste over de finish en werd daarmee tevens de eerste leider in de Woensdrechtse Wielerzomer.

 

In Woensdrecht waren de renners maar wat blij om te kunnen koersen. Vooraan werd er vol ingevlogen. Tulner kwam al vroeg aan de leiding met Rico van Damme, Remco Schouten en Tom Vermeer. De reactie van Hans Dekkers en Jasper de laat kwam iets te laat, Zij kregen het gat niet meer dicht gereden.

 

In de slotfase probeerden onder meer Schouten en Tulner met een aanval de sprint te ontlopen. Maar zij werden teruggepakt door de andere renners in de kopgroep. De spurt werd aangetrokken door van Damme. Op de reactie van Schouten had hij nog wel antwoord, maar op de ultieme sprint van Tulner was dit iets te veel. “Het ging ook zo hard” gaf de winnaar Tulner aan.

 

Bij de nieuwelingen ging de overwinning Julian Vergouw uit Amsterdam, 2de werd Rens Grommel uit Uithoorn en 3de Mark Mandemaker uit Hoogvliet.

 

Volgende week is de 2de wedstrijd van de Wielerzomer in Ossendrecht. Mede organisator Jeroen van Wezel geeft aan dat de belangstelling hiervoor wel groot is. De wedstrijd voor elite/beloften is nagenoeg vol. En bij de categorie nieuwelingen junioren is de belangstelling ook zeer groot.  

 

Ronde van Woensdrecht: 1. Rens Tulner (Lexmond), 2. Rico van Damme (Yerseke), 3. Remco Schouten (Gouda), 4. Tom Vermeer (Wuustwezel), 5. Jasper de Laat op 1.00 min, 6. Hans Dekkers (IJzendijke), 7. Bjorn Bakker (Wijnjewoude) op 1 ronde, 8. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 9. Ruben van Randeraat (Koudekerk a/d Amstel), 10. Witten Anthonise (Deventer), 14. Tom Meeusen (Essen), 15. Kelvin Bakx (Bergen op Zoom), 16. Jesse Huijbregts (Roosendaal).