Geslaagde BWF koers in Galder

23 augustus 2021

Ondanks de slechte weersvoorspellingen wisten afgelopen zondag 94 renners de weg te vinden naar de BWF koers in Galder. Er werd hier in drie categorieën om de premies en eindprijzen gestreden. De winnaars van de dag werden Guido Vermeiren (50+), Rino Sprangers (50-) en Dave Bruylandts (amateurs).

 

Aan het vertrek bij de 50+ stonden 29 renners. Bij de eerste ronde was er al een renner die het peloton snel achter zich liet, namelijk Guido Vermeiren. Hij pakte in de derde ronde nog een premie, maar de ronde erna werd hij teruggepakt door het peloton. Halverwege de koers ontstond er een kopgroep van 8 man, die in een ronde een voorsprong van 13 seconden pakte. De kopgroep bestond uit: Guido Vermeiren, Edwin Driessen, Rens Schalk, Harm Schuurmans, Stan Janssen, Johan Pemen, David Blockx en Govert Tukker. Na 3 ronden was deze voorsprong 23 seconden geworden. Toch probeerde Jos Bogaerts het peloton met een hoge snelheid naar deze kopgroep te brengen. Echter was de afstand te ver en ging de kopgroep sprinten voor de podiumplaatsen. De koers werd gewonnen door Guido Vermeiren, voor Edwin Driessen en Rens Schalk.

 

Uitslag 50+:

 

1.Guido Vermeiren

2.Edwin Driessen

3.Rens Schalk

4.Harm Schuurmans

5.Stan Janssen

6.Johan Pemen

7.David Blockx

8.Govert Tukker

9.Theo Leenderts

10.Willy van Kessel

 

Cat. 50-:

 

Bij het vertrek van de 50- stonden 42 renners, voor hun koers over 11 ronden. Nadat een aantal renners alsnog hun rugnummer aan de goede kant gespeld had kon de wedstrijd beginnen. In de 4e ronde wisten Jan Dingemans en Yannick Sprangers te ontkomen. Zij waren echter de volgende ronde terug gepakt. Toen er voor een premie gestreden werd kregen ook Roger van der Waarden en Berco van Gool een klein gaatje ten opzichte van het peloton. De ronde erna waren het echter Tom Nelen en Kevin van den Broeck die een klein gaatje hadden. Zouden ze dit een ronde volhouden en daarmee niet in het grote peloton naar de finish moeten sprinten? Nee, toen we de voorrijauto aan zagen komen zagen we vervolgens een groot peloton op de meet afstormen. Het werd dus een massasprint. Bij die sprint won Rino Sprangers, voor Tom Nelen en Jan Dingemanse.

 

Uitslag 50-:

 

1.Rino Sprangers

2.Tom Nelen

3.Jan Dingemanse

4.Sam Cordy

5.Davey Jansen

6.Joachim Raeymaekers

7.Tom van de Vloet

8.Wim Verbraeken

9.Wiebe de Jong

10.Dennis Mijnsbergen

 

Cat. Amateurs:

 

De amateurs stonden met 23 man klaar voor een koers over 13 ronden. Toen ze nog maar net op weg waren kwamen ze de eerste regenbui al tegen. Toen er een premie aangekondigd werd brak het peloton in stukjes, maar dat was maar tijdelijk, want de volgende ronde was de groep weer bijeen. Na vier ronden wist Dave Bruylandts uit het peloton te ontsnappen en al bijna een straatlengte voorsprong te pakken in minder dan een ronde tijd. Dave pakte ongeveer 15 seconde voorsprong en na een aantal ronde probeerden ook Thomas Leys en Wout Roos het peloton te ontvluchten. Deze waren de volgende ronde teruggepakt en nu probeerden Harrie van Etten en Matthias Krols het. In de laatste 2 ronden had Dave zijn voorsprong opgebouwd tot 40 seconden en achter hem reed weer een groot peloton. De winnaar was zoals verwacht Dave Bruylandts. De pelotonsprint werd gewonnen door Glenn van Nierop, vlak voor Frits van Gemeren. Helaas waren er tijdens de koers nog twee eenzijdige valpartijen, waarbij de deelnemers wat schaafwonden hebben opgelopen; we hopen dat jullie daar snel van herstellen. (Bron + foto: www.brabantsewielerfederatie.nl)

 

Uitslag amateurs:

 

1.Dave Bruylandts

2.Glenn van Nierop

3.Frits van Gemeren

4.Roel de Vries

5.Matthias Krols

6.Marvin Steenbergen

7.Wout Roos

8.Nick van Diest

9.Wim van Roey

10.Stef Anthonissen