Metec verlengt sponsoring wielerploeg

Straatmeubilairfabrikant Metec blijft ook de komende twee seizoenen naamgever van de wielerploeg.

De opleidingsploeg blijft zodoende zeker tot en met eind 2023 in het wielerpeloton. Bij Metec rijden ook de Brabantse renners Sjoerd Bax, Dylan Bouwmans, Ramon van Bokhoven, Lars Hohmann en Huub Artz. De Tielse wielerploeg bestaat inmiddels al 15 jaar, waarvan tien jaar als semi-professionele wielerploeg op Continentaal UCI-niveau. Daarmee is het de oudste Nederlandse ploeg op dit niveau. Sinds de oprichting van de ploeg hebben tien renners die bij de ploeg hebben gereden het tot het professionele niveau geschopt.

,,De sponsoring van de wielerploeg levert Metec veel continuïteit en naamsbekendheid op’’, vertelt Arjan Elfring, commercieel directeur bij Metec. ,,De ploeg lijkt soms wel het speeltje van onze directeur Michel Megens, maar in werkelijkheid gaat deze sponsoring veel verder. Als je ergens geld in steekt, wil je daar ook wat voor terug zien. De wielerploeg een prima uithangbord voor Metec. De goede prestaties van de ploeg, met name de recente successen van Sjoerd Bax op, vallen op. En ook het regelmatig afleveren van renners bij de profs wordt gezien.’’

Naast de semi-professionele wielerploeg is Metec ook de hoofdsponsor van de Tielse wielervereniging JvR De Batauwers. Zodoende ondersteunt het bedrijf ook de wielersport in de breedte. Daarnaast stelde het bedrijf recent nog 10 x € 500,00 beschikbaar voor organisatoren die een wedstrijd voor Junioren en Nieuwelingen willen organiseren. Op deze manier wil het bedrijf stimuleren dat er ook in Coronatijd-wedstrijden voor deze categorieën georganiseerd worden.