Presentatie roman ‘Kasseien’ in Bergen op Zoom

12 februari 2018

In Theater De Maagd aan de Grote Markt 32 in Bergen op Zoom wordt op 28 februari de nieuwe wielerroman ‘Kasseien’ van auteur John van Ierland gepresenteerd. 

 

 

Het verhaal gaat over Freek Mulder, een Jordanese schelm die in de jaren zestig aan de armoede wilt ontsnappen. In zijn zoektocht naar een beter bestaan ondervindt hij dat diefstal alleen maar tot drama leidt. Hij betert zijn leven en gaat aan de slag als stratenmaker, als specialist in het leggen van kasseien. Voor even is er rust, maar het zekere bestaan begint hem te benauwen en hij kiest voor de onvoorspelbare vrijheid van zijn fiets. In België ontmoet hij Charlotte, zij wordt zijn geheime liefde en gids in zijn nieuwe leven dat hem begint toe te lachen. Hij begint naam te maken als renner van klassiekers maar echt doorbreken doet hij niet, omdat hij weigert mee te doen aan de befaamde Noord-Franse rit over kasseien. 

De roman ‘Kasseien’ wordt gevormd door het maken van keuzes. Freek moet kiezen tussen het ontsnappen aan de armoede of blijven in zijn geliefde Jordaan. Hij moet kiezen tussen vrijheid en zekerheid, tussen simpel en veeleisend, tussen liefde en vriendschap, opgeven en doorgaan, het leven en de dood. Het is als een keuze tussen asfalt en kasseien. 

Theater De Maagd, Grote Markt 32, 4611 NT Bergen op Zoom Woensdag 28 februari 2018, aanvang 20:00 uur 

Programma: 
19:00u - 20:00u -- inloop 
20:00u - 21:00u -- presentatie 
21:00u - 23:00u -- wielercafé, meet & greet en koop boeken 

 Kijk voor kaarten en meer informatie op www.demaagd.nl