Cyclocross Rucphen wordt wereldbeker veldrit

13 juli 2021

De Cyclocross Rucphen maakt komende winter deel uit van de wereldbeker. De veldrit zal worden gehouden op 18 december. Dat meldt de organisatie van de West-Brabantse veldrit.

Een verrassend bericht wellicht voor veel sportliefhebbers omdat de Cyclocross Rucphen eerder dit jaar aangegeven heeft grote problemen te ondervinden bij het vinden van een geschikte datum voor haar jaarlijkse internationale cyclocross.

 

Door een overvolle wedstrijdagenda, door de wedstrijden om de wereldbeker en allerlei andere klassementswedstrijden, viel de aanvankelijk geplande datum van 22 januari 2022 samen met een klassementswedstrijd in België. Het gevolg daarvan zou zijn dat het voor de Cyclocross Rucphen nagenoeg onmogelijk zou worden om deelnemers van naam aan de start te krijgen en dat is toch één van de doelstellingen van Rucphen om een aantrekkelijke cyclocross te krijgen voor zowel sponsoren als voor publiek.

 

De Cyclocross Rucphen had voor zichzelf al besloten om de datum van de cross naar begin februari te verschuiven, net na de wereldkampioenschappen. Enige weken geleden werd Rucphen evenwel benaderd door Flanders Classic, de organisator van de wereldbekerwedstrijden, met de vraag of ze in staat en bereid waren om een wedstrijd voor de wereldbeker te organiseren.

 

De organisatie is erg blij en trots met de toegewezen wedstrijd en wil er alles aan doen samen met de vele vrijwilligers om van de wereldbeker een groot sportief succes te gaan maken. De wedstrijden voor de dames elite en heren elite zullen ook rechtstreeks op TV worden uitgezonden.