Veel belangstelling voor CyclingClassNL

In de afgelopen weken hebben zo’n vijftig renners en rensters zich vrijwillig aangemeld voor het initiatief CyclingClassNL. Ook zijn enkele trainingen en testevenementen bezocht door de Talent Coaches van CyclingClassNL, om zo de tweede fase van de selectieprocedure voor te bereiden.

In deze tweede fase worden talentvolle renners en rensters die zich nog niet hebben aangemeld benaderd om de kansen die CyclingClassNL (een initiatief van NOC*NSF, KNWU en Team Jumbo-Visma) hen biedt duidelijk te maken. De sporters zullen in dat geval tezamen met hun trainer, vereniging en ouders worden benaderd. Ondertussen wordt een breder inzicht verkregen in de achtergrond van potentiële kandidaten voor CyclingClassNL middels vragenlijsten en interviews.

 

In juli 2021 wordt door middel van fietstesten gekeken naar de kwaliteiten van renners en rensters, om vervolgens de selectie te maken. Daarna ondergaan de sporters nog een aantal sportmedische keuringen, waarmee wordt ingeschat of de geplande trainingsarbeid op een verantwoorde manier kan worden opgelegd. In september 2021 gaat het opleidingstraject definitief van start met de groep geselecteerde renners.