Opening WielerExperience Roosendaal op 10 maart

In Roosendaal wordt op 10 maart de WielerExperience Roosendaal geopend bij het RedBand Sportpark aan de Buijenstraat in Roosendaal.  

  

Het terrein bestaat uit drie zelfstandige onderdelen. Als eerste een geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer, met daarin opgenomen een kasseienstrook van 200 meter. Het tweede onderdeel is een MBT-trail waar onderdelen als een rots klim en -afdaling, een jump en een north- en southshore worden opgenomen. Bij dat laatste onderdeel wordt er over vlonders gefietst. Daarmee kan de mountainbiker zich op zes meter hoge terpen technisch ontwikkelen. 

 

Redelijk nieuw is het derde onderdeel, de pumptrack. De pumptrackbaan wordt met een afmeting van 3500m2 de grootste van de wereld. De pumptrack, gesitueerd op het binnenterrein van de voormalige atletiekbaan, is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren of met een BMX rijden. Het belangrijkste doel is dat de jeugd daar hun fietstechniek kan ontwikkelen in een veilige omgeving.