CyclingClassNL gaat talentvolle renners begeleiden

17 april 2021

NOC*NSF, Team Jumbo-Visma en de KNWU slaan de handen ineen met de start van CyclingClassNL. CyclingClassNL is een nieuw project dat zich focust op de ontwikkeling van talenten (m/v) in de leeftijd van vijftien tot en met achttien jaar. Door de talenten op dagelijkse basis te begeleiden, zet CyclingClassNL in op een stabiele aanwas van talentvolle wielrenners en wielrensters in Nederland.

 

Talentcoaches gaan binnen CyclingClassNL aan de slag met verschillende trainingsvormen die onder andere bijdragen aan fysieke ontwikkeling, persoonlijkheidsontwikkeling en voedingsleer. De dagelijkse coaching helpt de betrokken atleten optimaal inzicht te krijgen in hun leerdoelen en het vinden van de balans tussen sport, school en privéleven. CyclingClassNL is ervan overtuigd dat hiermee een betere aansluiting plaatsvindt richting het World Tour-niveau. De talenten blijven hun wedstrijden rijden voor hun eigen wielerclubs en regioploegen. Hiermee wil CyclingClassNL de samenwerking tussen renner, club en talentcoach versterken.

Vanaf het najaar 2021 start CyclingClassNL met een groep van maximaal vijfentwintig sporters, jonge vrouwen en mannen, die in de komende maanden wordt samengesteld. CyclingClassNL heeft als eindresultaat voor ogen dat talenten doorstromen naar nationale en internationale opleidingsploegen op continentaal en pro-continentaal niveau. De focus ligt vooral op de weg in dit traject, maar als voorstander van multidisciplinair opleiden, wil de KNWU ervoor zorgdragen dat er ruimte is de weg te combineren met bijvoorbeeld de baan en/of het veld.