Schwalbe vier jaar hoofdsponsor Topcompetitie

9 april 2021

Fietsbandenmerk Schwalbe is de komende vier jaar hoofdsponsor van de Topcompetitie Wielrennen voor mannen. De reeks wedstrijden gaat per direct de “Schwalbe Topcompetitie” heten.

Schwalbe was de afgelopen jaren al partner van deze reeks. Commercieel directeur Stefan Treling van Schwalbe Nederland noemt de competitie een belangrijke schakel in de piramide naar de top van de Nederlandse wielersport. “Met deze reeks wedstrijden kunnen de beste elite- en belofterenners zich verder ontwikkelen en hun ambities waarmaken. ”

Dat is ook de reden dat Schwalbe nauw betrokken bandensponsor is van meerdere Nederlandse wielerteams , die deelnemen aan de Topcompetitie.” De diversiteit aan wedstrijden, met waaierkoersen, drie prachtige en zware wedstrijden in Limburg en hopelijk in de toekomst ook weer een individuele tijdrit, past goed bij de veelzijdigheid van Schwalbe als specialist in race, MTB en tour banden. We zijn de komende jaren trotse partner van de Schwalbe Topcompetitie en samen met de organisatoren van de diverse wedstrijden kijken we uit de naar de periode die voor ons ligt.”

Courage Events in de persoon van Thijs Rondhuis is organisator van de Topcompetitie Wielrennen. Hij is blij met de langjarige overeenkomst, die voor continuïteit zorgt en waaruit vertrouwen spreekt. “We zijn blij dat Schwalbe – nadat het de afgelopen jaren al een belangrijke partner van de topcompetitie was – nu naam- en hoofdsponsor is geworden. Samen met organisatoren, teams en toekomstige partners kunnen we verder bouwen aan een sterke reeks wedstrijden voor de Nederlandse elite- en belofterenners.”