Gave actie: ‘Breda fietst voor Breda’

5 april 2021

Op tweede paasdag 5 april is de actie ‘Breda fietst voor Breda’ van start gegaan. Met jouw fietskilometers help je Bredase kinderen die dit nodig hebben aan een fiets. Je kunt alleen meedoen, maar ook met je collega’s. Het enige dat je hoeft te doen is de smartphone app van Ring-Ring downloaden. Iedere gezamenlijke 100.000 fietskilometers = 20 fietsen voor kinderen die dat nodig hebben.

 

Iedereen die de Ring-Ring app heeft geïnstalleerd, een account heeft aangemaakt en is ingelogd, doet automatisch mee in de groep ‘Breda Fietst voor Breda’. Elke keer als je dan de fiets pakt om bijvoorbeeld naar je werk, supermarkt, sportvereniging of de binnenstad te gaan worden jouw gefietste kilometers geregistreerd. Zo help je mee het gezamenlijke doel te bereiken. De verzamelde gegevens worden anoniem en veilig opgeslagen. We gaan zorgvuldig met de gegevens om en gebruiken deze om de stad fietsvriendelijker te maken.

Wil je meefietsen in een eigen groep met collega’s, vrienden, familie of buren? Maak dan een eigen groep aan in de Ring-Ring app en fiets mee voor jullie eigen gezamenlijke doel. Je kunt met elkaar fietsen tot een vastgestelde datum of fietsen tot je een vastgesteld aantal kilometers hebt gefietst. In de app zie je hoeveel kilometer je samen hebt gefietst, en natuurlijk ook welke afstand jijzelf hebt weggetrapt.

Deze actie van 076 Fietst (gemeente Breda) is in samenwerking met Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda, wielervereniging Breda en Bredase fietsenmakers Schietecat en Roberto Fietsen aan de Mark. Samen leveren ze een bijdrage aan het tegengaan van mobiliteitsarmoede én aan fietsstimulering in onze stad. Ook voor jonge kinderen waarbij er thuis geen geld is voor een fiets.

Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Daarom is het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al leren fietsen. Samen geven we deze kinderen de kans om op hun eigen fiets veilig te leren fietsen, zodat ze ook buiten kunnen spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes en later veilig kunnen fietsen naar hun sport of culturele activiteit en misschien wel hun talent ontdekken in de wielersport.

Ook partner Team Jumbo-Visma van Jeugdfonds Sport & Cultuur ondersteunt deze actie. Team Jumbo-Visma werkt graag samen aan het inspireren en activeren van de jeugd voor sport in het algemeen en fietsen in het bijzonder.