GP Adrie van der Poel gaat fietsen voor goed doel

Als alternatief voor het side event Uniek Sport, fietsen met je idool gaan bestuursleden Adrie van der Poel en Jan Prop van de Stichting Grote Prijs Adrie gaan deelnemen aan het fietsevent “Chasin the Sunset”.

Chasin the Sunset is een exclusief bucketlist wielerevenement voor fanatieke wielrenners en dit jaar vindt de van der Poel/Poulidor editie plaats van 24 t/m 26 juni 2021. In drie dagen van Kapellen (B), de woonplaats van Adrie, David en Mathieu naar Saint Leonard de Noblat (de voormalige woonplaats van wijlen Raymond Poulidor in Frankrijk). Drie loodzware etappes van elk 300 kilometer. De ultieme uitdaging, waarbij je je grenzen verlegt en maar één doel hebt: elke dag samen finishen vóór zonsondergang. Daarnaast hebben Adrie en Jan samen met hun fietsbuddy’s het doel om door hun fietsprestatie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: Stichting Titurel in Putte.

Jan Prop fietst samen met oud wielrenner Huub Kools. Huub is werkzaam bij Fristads Workwear in Breda. Fristads Workwear is een Zweedse fabrikant van werkkleding van hoge kwaliteit en al menig jaar trouwe sponsor van de Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide.

De route van de eerste editie van Chasin’ the Sunset is een ode aan wielerkampioenen Raymond Poulidor, Mathieu, David en Adrie van der Poel. Finishplaats Saint-Leonard-de-Noblat was de woonplaats van wijlen Raymond Poulidor, een van de meest populaire Franse wielrenners ooit. Startplaats Kapellen is de woonplaats van Adrie van der Poel en de geboorteplaats van David en Mathieu van der Poel. De teams starten om beurten, zoals bij een tijdrit, en dienen voor zonsondergang binnen te zijn om succesvol te finishen. (Bron: www.gpadrievanderpoel.nl)