Terug in de wielerhistorie met Ciclismo Casual

21 januari 2021

Speciaal voor de échte wielerfans heeft Ciclismo Casual een aantal iconische wielershirts uit de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw opnieuw ontworpen.

 

‘Ciclismo Casual is ontstaan vanuit de passie en liefde voor de koers’, vertelt Niels Visje van het bedrijf, dat hij samen met zijn vader Dick runt. ‘Met respect voor het verleden, hebben we shirts ontwikkeld voor het heden. Casual shirts geïnspireerd op iconische historische wielershirts.’

 

De iconische wielershirts zijn vooral herkenbaar aan kleurgebruik, motieven en sponsornamen van toen. Dit is doorgevoerd in het ontwerp en de grafische prints van de shirts. Er is veel tijd besteed aan het selecteren van de perfecte kleuren voor het realiseren van het retro effect. Het eindresultaat: een gemoderniseerde klassieke polo met platte boord en rits detail. Uitgevoerd in een piqué kwaliteit met de iconische gekleurde boordjes en met grafische prints die verwijzen naar de wielershirts van toen.

 

Heb je altijd al eens de legendarische Molteni-trui van Eddy Merckx willen dragen? Of de regenboogtrui van Freddy Maertens uit 1981? En wat te denk van het shirt van Daf Trucks, waarin Hennie Kuiper de Ronde van Vlaanderen won? 

 

Kijk voor meer informatie maar eens op https://www.ciclismocasual.com/