KNWU-selectie voor WB-veldrit in Dendermonde

21 december 2020

Bondscoach Gerben de Knegt heeft twaalf mannen en dertien vrouwen geselecteerd voor de volgende wereldbekerwedstrijd in het veld, die op 27 december in Dendermonde wordt verreden. Bij de mannen is ook Mathieu van der Poel van de partij. Bij de vrouwen kan De Knegt weer beschikken over Marianne Vos.

Net als in Namen afgelopen zondag zijn de beloften in de eliteselectie opgenomen, omdat zij geen eigen wedstrijd hebben vooralsnog in de wereldbeker. “Die situatie geldt zeker ook voor Hulst, een week later op 3 januari. Mochten de maatregelen in België veranderen, dan kan het zijn dat de beloften in Overijse wel weer hun eigen race kunnen rijden”, legt De Knegt uit.

“Bij de vrouwen kijk ik met velen uit naar het wederoptreden van Marianne Vos. Net als zijzelf ben ik heel benieuwd waar ze staat in dit topveld, nadat ze als meervoudig wereldkampioene natuurlijk jarenlang de maatstaf voor de concurrentie is geweest. Ze komt deze week al twee keer in actie en dan weten we wellicht al meer wat te verwachten in Dendermonde. Het is goed om haar er weer bij te hebben.”

Selectie Elite-Mannen: Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Ryan Kamp, Joris Nieuwenhuis, David van der Poel, Stan Godrie, Maik van der Heijden, Pim Ronhaar, Mees Hendrikx, Tim van Dijke en Kyle Agterberg.

Selectie Elite-Vrouwen: Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Yara Kastelijn, Manon Bakker, Denise Betsema, Inge van der Heijden, Aniek van Alphen, Puck Pieterse, Marianne Vos, Fem van Empel, Sophie de Boer en Susanne Meistrok.