EK Veldrijden krijgt groen licht

22 oktober 2020

Het Europees Kampioenschap veldrijden op het terrein van Autotron mag onder strikte voorwaarden plaats vinden op 7 en 8 november. De organisatie kreeg deze week van de veiligheidsregio Brabant-Noord groen licht. Er zijn daarbij een aantal strenge eisen gesteld, waar de organisatie aan moet en zal voldoen.

De organisatie had al besloten geen publiek toe te laten. Naast de algemeen geldende richtlijnen treft de organisatie extra maatregelen. Zo worden de sporters – en allen die in hun nabijheid werken – getest en moeten er mondkapjes gedragen worden, met een uitzondering voor de sporters tijdens de wedstrijden.

Niels Geven van Libéma Profcycling, die in opdracht van de Stichting Grote Prijs van Brabant het EK organiseert, is blij met het groene licht dat de organisatie gekregen heeft. “We vinden twee zaken belangrijk: dat we geen onverantwoorde gezondheidsrisico’s nemen en dat we de Nederlandse én buitenlandse sporters toch een Europees Kampioenschap kunnen bieden. Met het hierboven geschetste scenario kunnen we die twee zaken combineren in ‘s-Hertogenbosch. We zijn blij dat alle betrokken instanties willen meedenken om ook in deze tijd een EK verantwoord te kunnen organiseren. Het publiek proberen we dit jaar via televisie en onze social media-kanalen maximaal te laten mee genieten van de wedstrijden. Een speciaal dankwoord dient nog uit te gaan naar alle organisaties, partners, bedrijven en vrijwilligers die betrokken zijn bij de realisatie van dit evenement, zonder hen is dit niet mogelijk.”