Team Jumbo-Visma start in 2021 met vrouwenploeg

Team Jumbo-Visma start in 2021 een eigen vrouwenwielerploeg.De uitbreiding met Team Jumbo-Visma Women is tot stand gekomen in samenwerking met hoofdsponsors Jumbo en Visma. Ook Parkhotel Valkenburg verbindt zich aan de nieuwe vrouwenploeg.

De ploeg komt onder leiding te staan van Esra Tromp, voormalig teammanager van Parkhotel Valkenburg. Tromp kijkt met veel vertrouwen uit naar de komende jaren. “De doelstelling is om het beste vrouwenteam ter wereld te worden. Deze uitdaging heb ik met beide handen aangegrepen. Team Jumbo-Visma Women bestaat uit talent en ervaring en heeft een heel mooie balans. We gaan met de kennis en ervaring die binnen deze organisatie beschikbaar is een grote bijdrage leveren aan het vrouwenwielrennen.”

Naast Tromp gaat Team Jumbo-Visma samenwerken met Marco Postma, voormalig coach bij onder andere Cycling Academy Gelderland en de KNWU, en de Belgische Lieselot Decroix, ex-profwielrenster en bewegingswetenschapper. Zij gaan beiden aan de slag als race coach. Voormalig profwielrenster Marieke van Wanroij, ook afkomstig van Parkhotel Valkenburg, neemt de rol van performance coach op zich.

Team Jumbo-Visma Women gaat in 2021 onder een continentale licentie van start, aangezien de regelgeving van de UCI een nieuwe ploeg niet toestaat direct tot de Women’s World Tour toe te treden. Zowel het team, de rensters als de sponsoren hebben vertrouwen in een mooi programma voor 2021 met daarin alle belangrijke koersen.

De ploeg zal bestaan uit de volgende twaalf rensters: Marianne Vos, Jip van den Bos, Riejanne Markus, Anouska Koster, Nancy van der Burg, Romy Kasper, Aafke Soet, Teuntje Beekhuis, Julie van de Velde, Pernille Mathiesen, Karlijn Swinkels en Anna Henderson.

Meervoudig wereldkampioene Marianne Vos is een van de uithangborden van het nieuwe team. “Ik ben trots dat ik vanaf volgend jaar onderdeel ben van Team Jumbo-Visma. De visie en ambitie van de ploeg spreken mij aan. Ik kijk ernaar uit om samen van start te gaan.”