Corona zet streep door Grote Prijs Adrie van der Poel

De 22e GP Adrie van der Poel die zou worden gehouden op 24 januari 2021, gaat niet door. De opgelegde Coronaregels maken het voor de organisatie onmogelijk om het evenement te organiseren.

 

Het besluit is door de organisatie genomen na uitvoerig overleg met de gemeente Woensdrecht en Flanders Classics (organisator van de UCI World CUP). “Het Coronavirus zadelt de samenleving al maanden op met de nodige beperkingen. Gedisciplineerd omgaan met de van overheidswege opgelegde regels trekken een zware wissel op de individuele vrijheid van de bevolking en zo ook op onze organisatie. In alle openheid en wijsheid is met de gemeente en Flanders Classics gesproken over het al dan niet door kunnen laten gaan van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Wetende dat een opzet zoals men van ons gewend is met grote toeschouwers aantallen en VIP-genodigden niet mogelijk zou zijn, is er uitvoerig gekeken naar een event over twee dagen met beperkt publiek en een event zonder publiek. Beide opties bleken met de huidige geldende richtlijnen voor ons als vrijwilligersorganisatie niet haalbaar” vervolgt voorzitter Jan Prop.

 

“Met heel veel pijn in ons hart hebben wij het advies van de gemeente om dit seizoen niet te organiseren aanvaardt. Neemt niet weg dat wij begrip hebben voor het standpunt van de gemeente. Naast onze sportieve ambities staan veiligheid en gezondheid hoog in ons vaandel. Het behoeft geen nadere toelichting dat wij grote waarde hechten aan de wielersport en in het bijzonder het veldrijden. Wij zetten immers al 21 jaar met heel veel passie en met steun van onze vrijwilligers en fantastische sponsors een heel mooi event neer, wat erg gewaardeerd wordt zowel door de renners, de media als het publiek. We hebben niet voor niets al vijf keer de prijs van de beste wereldbekerorganisatie mogen ontvangen. Elk jaar weer proberen wij de lat hoger te leggen in het belang van de veldritsport. Helaas zullen wij nu een jaartje over moeten slaan. Het doet pijn, maar gezondheid heeft de grootste prioriteit. Wij vinden dat wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen. Uiteraard hopen wij dat wij in het veldritseizoen 2021-2022 weer deel uit mogen maken van het wereldbekercircuit. Dit zal dan de generale repetitie worden voor het Wereldkampioenschap Hoogerheide 2023.”