Twee dagen topsport bij EK veldrijden

11 september 2020

De organisatie van het EK Veldrijden ’s-Hertogenbosch heeft het programma bekendgemaakt voor het Europees kampioenschap veldrijden dat op 7 en 8 november in Rosmalen wordt gehouden. Waar bij de vorige editie in 2018 voor één topsportdag werd gekozen, is het topsportprogramma nu over twee dagen verdeeld. Helaas is het onder de huidige omstandigheden niet mogelijk publiek toe te laten.

 

Op zaterdag is de wedstrijd voor elitevrouwen naar verwachting de grootste publiekstrekker. Om maximale aandacht te garanderen is het tijdstip van deze wedstrijd in samenspraak met de televisiezenders vast gesteld. Op die dag rijden ook de junioren en de beloftenmannen hun EK. Op zondag is het de beurt aan de elite-mannen, de beloftenvrouwen en de junior-vrouwen. Door de Europese Bond is ook besloten om de kampioenschappen voor de mastercategorieën met een jaar uit te stellen.

Niels Geven legt als projectleider namens Libéma Profcycling de afwegingen uit. “Het programma zoals we dat nu kunnen presenteren, is meer in lijn met de indeling zoals fans die gewend zijn van het wereldkampioenschap veldrijden. Ook kunnen we – in samenwerking met de NOS – op deze manier de sport twee keer onder de aandacht van de tv-kijkers brengen. In verband met de aansluitende TV-uitzendingen over de Ronde van Spanje rijden de elite-categorieën eerder dan gebruikelijk. Op deze manier kunnen we maximale exposure krijgen voor de deelnemende renners en teams en onze sponsoren. Het is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk publiek toe te laten. Wanneer de maatregelen eventueel verruimd worden, zullen we daar zeker op inspelen. Wel is er een beperkt aantal VIP-tickets te koop. In de VIP-ruimte kunnen we de mensen gemakkelijker zittend en op verantwoorde afstand van elkaar plaatsen.”

 

Programma EK Veldrijden ’s-Hertogenbosch:

Zaterdag 7 november:

12.30-13.25 uur: Beloften-mannen

14.00-15.00 uur: Elite-vrouwen

15.45-16.35 uur: Junioren-mannen

 

Zondag 8 november:

12.00-12.45 uur: Junioren-vrouwen

13.30-14.30 uur: Elite-mannen

15.30-16.20 uur: Beloften-vrouwen