Timo de Jong nieuwe leider in Woensdrechtse Wielerzomer

Met een tweede plaats in de Ronde van Putte heeft Timo de Jong de leiding in de algemeen klassement van de Woensdrechtse Wielerzomer overgenomen. De overwinning was voor de belofte renner Martin Pluto rijdend voor À Bloc.

 

Ruim honderd elite beloften renners stonden aan het vertrek in Putte. Het geheel geasfalteerde parcours in Putte had een lengte van 1800 meter en de snelheid lag wederom hoog. Na enkele schermutselingen ontstond er een kopgroep van 4 renners: Rico van Damme (ZRTC Theo Middelkamp), Remco Schouten ( RC Jan van Arkel), Timo de Jong ( VolkerWessels- Merkx) en Martin Pluto ( À Bloc). In de achtervolging ontstond er een groep van 26 renners, maar door de eendrachtige samenwerking van de vier koplopers liep de voorsprong uit naar ruim 1 minuut. Het peloton werd voortijdig uit koers gehaald.

 

De spurt voor de overwinning werd aangetrokken door Martin Pluto en niemand kwam er meer overheen. Timo de Jong werd tweede, Remco Schouten derde en Rico van Damme vierde. (Foto Leon Verbraecken)