Geslaagde eerste editie Ronde van Frankrijk in Brabant

1 september 2020

De eerste editie van de Ronde van Frankrijk in Brabant met start en finish bij Maaspoort Sport & Events heeft ruim 23.000 opgeleverd voor de Stichting Spieren voor Spieren.

 

Oud-hockeyster en directeur van Spieren voor Spieren Minke Booij nam de symbolische cheque samen met kindambassadeurs Matthijs en Eline van Spieren voor Spieren in ontvangst, waarna de Bossche wethouder Huib van Olden en de Brabantse Gedeputeerde van Vrije Tijd, Cultuur en Sport Wil van Pinxteren gezamenlijk het startsein gaven voor de tocht. Hieraan nam ook een aantal oud-renners van TI-Raleigh deel, onder wie Jacques Hanegraaf.

Zo’n 400 toerfietsers namen deel aan de tocht door Brabant over ruim 80 kilometer, die uitgezet was via Strava in de contouren van Frankrijk. Zij kregen onderweg de nodige regenbuien te verduren, maar desondanks waren de reacties na afloop erg positief.

 

Organisator René Koppert toonde zich na afloop enorm trots. ‘Samen met Spieren voor Spieren, Maaspoort Sport & Events en Brabant Cycling Network hebben we dit evenement in zeven weken opgezet. Dan is het geweldig om zoveel enthousiaste deelnemers aan de start te krijgen en zo’n enorm bedrag voor het goede doel te kunnen inzamelen. Dat geeft een enorm goed gevoel.’