Jarno Gmelich Meijling snelste in Hoogerheide

29 augustus 2020

In Hoogerheide is afgelopen zaterdag de derde wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer verreden. Deze koers leverde zeges op voor Jarno Gmelich Meijling bij de elite/beloften en Roan Konings bij de junioren.

 

Bij de junioren stonden er ruim 80 renners aan het vertrek. Iedereen was blij dat er weer een wedstrijd gereden mocht worden. Dit allemaal volgens de Corona regels. De snelheid lag hoog en menig kopgroepjes ontstonden. Uiteindelijk vormen er een kopgroep van 5 renners die voor de overwinning gingen strijden. Roan Konings bleek uiteindelijk de snelste te zijn voor Koert van Oosten en Rowdy Reunis.

Bij de elite/beloften was weer een sterk deelnemersveld aan het vertrek. Menig Continentale ploegen waren afgereisd naar Hoogerheide: CTM Vlasman, CTM Metec TKH, VolkerWessels-Merkx, Coers Cycling Club, Leopard Procycling en NWV Groningen.

Het Vlasman team van Harttijs de Vries was goed vertegenwoordigd om de eerste plaats van het algemeen klassement te verdedigen. Het startschot werd gegeven door burgemeester van Woensdrecht Steven Adriaansen. De snelheid in het peloton was vanaf het begin hoog en er ontstonden daardoor maar weinig kopgroepen. De regen dreigde nog roet in het eten te gooien, maar na een flinke bui kwam de zon weer door.

De overwinning was uiteindelijk voor de renner van WC De IJsselstreek Jarno Gmelich Meijling voor Lars Oreel en Huub Deelstra. (Foto Leon Verbraecken)