Tweede wedstrijd Woensdrechtse Wielerzomer prooi voor Harthijs de Vries

De ronde van Woensdrecht, de tweede wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer voor elite/beloften, is gewonnen door Hartthijs de Vries. De renner van Vlasman haalde het in de sprint met nipte voorsprong op Sjoerd Bax. Frank van den Broek kwam als derde over de meet.

Bij de nieuwelingen ging Jelle Boonstra er met de winst vandoor. Hij haalde het voor Viego Tijssen en Mees van Duren. De wedstrijd voor categorie 7 werd gewonnen door Mark Mandemaker, die het haalde voor Raf de Caluwé en Renzo Moretti.

 

Bij de elite/beloften stond wederom weer een zeer sterk rennersveld aan het vertrek. Het peloton werd aangevoerd met de winnaar van vorige week in Ossendrecht: Timo de Jong.

 

Het peloton was nog maar net weggeschoten of er ontstond al een sterke kopgroep van 10 renners. Met daarin zeker niet de minste: Leider Timo de Jong  was als eerste mee, daarna sloten Hartthijs de Vries, Sjoerd Bax, Jason van Dalen, Frank van den Broek, Danny van der Tuuk, Jelle Wolsink, Nick Brabander, Coen Vermelfoort, Rico van Damme en Daan van Sintmaartensdijk aan. Voor heel wat renners werd deze wedstrijd van 100 kilometer ook wel als voorbereiding op het NK gereden. Dit vindt volgende week plaats op de Vamberg in Drenthe.

 

De vroege aanval maakte van de koers op het 2.700 meter lange parkorers door het buitengebied van Woensdrecht een slagveld. Met nog 10 kilometer te rijden gingen de Vries, Bax in de aanval. Ze kregen van den Broek mee. Klassementsleider de Jong was door een valpartij net hiervoor weggevallen uit de kopgroep. De Vries; “Ik had het gevoel dat ik de sterkste was in de kopgroep samen met Sjoerd Bax. Uiteindelijk hebben wij het uitgevochten in de sprint”. Vorige week was de Vries ook al van de partij in de eerste coronawedstrijd in Ossendrecht. “Voor mij is het geen punt om hiervoor helemaal uit Kollum ( Friesland) te komen. Wij zijn al blij dat wij hier kunnen koersen.”

 

Derde werd Frank vand en Broek voor Danny van der Tuuk, Jelle Wolsink en Nick Brabander.

 

De volgende wedstrijd in de reeks van 5 is over 2 weken in Hoogerheide met als scherprechter de Scheldeweg. (Foto: Woensdrechtse Wielerzomer)