West-Brabant lanceert nieuwe wielerwebsite

27 januari 2018

Er is goed nieuws voor alle wielerliefhebbers! Als onderdeel van het West-Brabantse Wielerplan is een nieuwe wielerwebsite gelanceerd! Gericht op wielrennen en recreatief fietsen in de wielerregio West-Brabant. Deze website is vandaag gelanceerd tijdens de Cyclocross in Rucphen. Neem snel een kijkje op: www.wielrennenwestbrabant.nl.

 

Sinds 2015 maakt een bestuurlijke kopgroep zich hard om “West-Brabant internationaal als dé wielerregio van Nederland te positioneren”. De ambities staan in het Wielerplan West-Brabant. Voorzitter van de kopgroep, Paul de Beer, heeft dat vandaag aangeboden aan burgemeester Van der Meer Mohr van de gemeente Rucphen. Doelen van het Wielerplan zijn onder andere:

o een impuls te geven aan de regionale economie. Bijvoorbeeld door mooie wielerevenementen aan de regio te verbinden en zo te zorgen voor extra bezoekers en daarmee bestedingen in de regio.
o wielrennen in te zetten als maatschappelijke impuls. Denk aan het versterken van de sociale veerkracht in de regio en het verbinden van talentontwikkeling of sporten voor mensen met een beperking aan wielerevenementen en –activiteiten. 
o de samenwerking tussen wielerpartijen te bevorderen.

In de bestuurlijke kopgroep zitten de wethouders Toine Theunis (Roosendaal), Martin Groffen (Woensdrecht), René Lazeroms (Rucphen), Frank Hommel (Tholen), Paul De Beer (Breda) en burgemeester Joerie Minses (Alphen-Chaam).

Trots
Paul de Beer, voorzitter van de bestuurlijke kopgroep is trots op het resultaat. “De wielersport zit in het DNA van de regio West-Brabant. We pakken nu samen met de regiogemeenten echt door om de wielersport te verbinden met economische en maatschappelijke spin-off. En wielerliefhebbers komen volop aan hun trekken. Het nieuwe online platform versterkt dat: het laat de rijke historie van onze regio zien, het brengt dagelijks wielernieuws uit de regio  en ook alle evenementen in de regio, zoals toertochten en wedstrijden voor amateurs en professionals staan er op. Daarnaast er is er aandacht voor recreatief fietsen met de mooiste fietsroutes in onze regio!”