Rijd de Vuelta etappe Breda-Breda virtueel

19 juli 2020

Van 14 tot en met 16 augustus 2020 had hét moeten gebeuren: de iconische Ronde van Spanje, oftewel La Vuelta zou Nederland aandoen. Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht hadden zich voorbereid op een Spaans wielerfeest. Op 16 augustus zou de etappe Breda-Breda verreden worden. Een etappe langs alle kenmerkende hoogtepunten van Breda en omstreken. Van de Grote Kerk tot de Brabantse Wal en van het Stadspark Valkenberg tot het Mastbos.

 

Door Corona gaat dit wielerfeest niet door, maar gemeente Breda en BrabantSport maken het mogelijk om van 10 tot en met 16 augustus 2020 de etappe Breda-Breda zelf virtueel vanuit huis gratis te rijden. Samen met softwareontwikkelaar Bkool is een alternatieve route van 30 kilometer vastgelegd met daarin hoogtepunten van Breda en omliggende gemeenten in West-Brabant. Deze etappe is voor iedereen in 3D én via video te rijden. Van 10 tot en met 16 augustus is dit exclusieve parcours gratis online beschikbaar.

 

Samen met oud-etappewinnaar Lars Boom krijgen 75 fans bovendien de mogelijkheid om op fietstrainers en spinningbikes mee te koersen op het virtuele parcours. Ook worden er mooie verhalen opgehaald van de Vuelta geschiedenis in Nederland en natuurlijk de ervaringen van renner Lars Boom zelf. Aanmelden voor dit slotevent kan gratis via www.brabantsport.nl/vamos-brabant.