Volop koers tijdens Woensdrechtse Wielerzomer

Na een langdurige periode zonder sport hebben de wielercomités van Huijbergen en Hoogerheide besloten om in deze zomer van dit bijzondere jaar de Woensdrechtse Wielerzomer te organiseren.

Met medewerking van de KNWU en de Gemeente Woensdrecht is het gelukt om in alle kernen weer een wielerronde te organiseren. Het enthousiasme bij de wielerliefhebbers en sponsoren is groot. 

 

Jeroen van Wezel, secretaris van Wielercomité Huijbergen denkt dat het storm gaat lopen met de inschrijvingen: “We zullen zeker bij de elite/beloften/amateur te weinig startgelegenheid hebben. Maar ook de nieuwelingen, junioren en dames staan te trappelen van ongeduld om weer gas te kunnen geven op de fiets. We verheugen ons op grote pelotons die door de dorpen zullen rijden”. 

 

Lars Akkermans, de helaas geblesseerde eliterenner uit Ossendrecht, was graag bereid zijn handen uit de mouwen te steken om de koersen mogelijk te maken: “Het is fantastisch om mee te helpen om de wedstrijden te organiseren. We hebben uiteraard speciale corona maatregelen getroffen, zodat alles veilig kan verlopen. Hiervoor is een Corona team samengesteld die ervoor zorg zal dragen dat alles binnen de regelgeving zal verlopen. De 1,5 meter is buiten het peloton heilig en we hopen dat iedereen er zich goed aan zal houden”. 

 

De organisatie verwacht veel spektakel, want er wordt in 5 wedstrijden gestreden om het Gemeente Woensdrecht klassement, een klassement met een “Woensdrecht leiderstrui” en waaraan mooie geldprijzen zijn verbonden.

 

De organisatie heeft er voor gekozen om 5 weken achter elkaar (m.u.v. 22 augustus NK wielrennen) op zaterdag van ca 16.00 uur tot 21.00 uur de wedstrijden te organiseren. Dit om de eventuele overlast voor winkels en bewoners te beperken.

 

Alle info is te vinden op www.rondevanhoogerheide.nl en op www.wchuijbergen.nl.

 

Programma:

 

8 augustus Ossendrecht (Vrouwen & elite/belofte/amateurs)

 

15 augustus Woensdrecht (nieuwelingen+ categorie 7 & elite/belofte/amateurs)

 

29 augustus Hoogerheide (junioren & elite/belofte/amateurs)

 

5 september Putte (NL) (nieuwelingen +categorie 7 & elite/belofte/amateurs)

 

12 september Huijbergen (finale) (nieuwelingen, junioren & elite/belofte/amateurs)