Profwielerronde van Etten-Leur naar 2021

2 mei 2020

Vanwege de Corona maatregelen was er al een streep gezet door de Profwielerronde op zondag 9 augustus en deze week heeft het bestuur van de Stichting Wielersport Etten-Leur met pijn in het hart en na lang wikken en wegen moeten besluiten dat ook een andere datum dit jaar niet realistisch zal zijn. Deze beslissing is zo lang mogelijk uitgesteld om in ieder geval alle mogelijkheden om de Las Montage Holland profwielerronde toch door te laten gaan grondig te onderzoeken.

 

Het is nog uiterst onzeker of er na 1 september weer grootschalige evenementen georganiseerd mogen worden en als dat al zal worden toegestaan, dan zal de anderhalve meter maatregel hoogstwaarschijnlijk van toepassing blijven.

 

“Die anderhalve meter samenleving vormt een te groot struikelblok om een Profronde met de kwaliteit zoals men dat van ons gewend is te organiseren. Er komen doorgaans zo’n 20.000 toeschouwers op ons evenement af en zie die langs het parcours maar eens op anderhalve meter van elkaar te houden. Nog los gezien van de toeschouwers in de cafés, de terrasjes, op de tribune en in ons VIP-dorp”, aldus voorzitter Ronnie Buiks.

 

“Toeschouwers, sponsors en hun gasten kunnen bij ons altijd met de renners in gesprek, op de foto, via een meet & greet en ook op ander manieren. Ook dat is met deze anderhalve meter maatregel absoluut niet realiseerbaar. Verder is het nog maar de vraag of er überhaupt een geschikte datum voor ons evenement gevonden zou kunnen worden, hoe gaat de wielerkalender er dit jaar nog uitzien, kan er sowieso nog gefietst worden is ook de grote vraag en welke renners zijn er op welk moment beschikbaar en bereid naar Etten-Leur te komen? In Etten-Leur gaan we voor het hoogst haalbare, we gaan altijd voor de toppers, daar staan we om bekend en dat heeft er mede voor gezorgd dat we het grootste en mooiste wielerevenement van Nederland en omstreken in huis hebben.”