Streep door Wielerweekend Gilze 2020

23 april 2020

Het JRTD Wielerweekend Gilze gaat niet door. ‘Na de bekendmaking door de regering dat ook de komende tijd rekening gehouden moet worden met sterke beperkingen in verband met het coronavirus, is het niet verantwoord het evenement te organiseren. Door het verlengde verbod op evenementen tot 1 september, was het oorspronkelijke weekend van 27 en 28 juni sowieso niet meer opportuun en verschuiving naar een datum later in het jaar, is met alle onzekerheden niet realistisch en haalbaar’, aldus de organisatie in een persbericht.

 

‘Het is een spijtig besluit, maar met de berichtgeving van de laatste weken echter onvermijdelijk. Voor de organisatie staat de gezondheid van de deelnemers en het publiek voorop. Daarnaast is het Wielerweekend Gilze de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groots en professioneel georganiseerd wielerevenement. Een reputatie die dit jaar door de verwarrende en onzekere omstandigheden, wellicht niet waargemaakt kon worden. Bovendien zouden de financiële risico’s te groot zijn.

 

Komende zomer in Gilze dus geen ploegentijdrit, criterium en niet te vergeten de Midden-Brabant Poort Omloop. Deze internationale wegwedstrijd (Men Elite UCI 1.2) zou op 28 juni het slotstuk zijn van de Holland Cup. Nadat eerder al de Arno Wallaard Memorial en de Ronde van Overijssel werden geannuleerd, gaat ook dat helaas niet door. Aanstormend talent David Dekker blijft met zijn overwinning begin maart in de Dorpenomloop Rucphen, dit jaar de eerste en enige winnaar van de Holland Cup reeks.

 

Met de voorzichtige positieve ontwikkelingen en verdere beheersing van het coronavirus, richten we het vizier op juni 2021. We hopen dan weer een ouderwets en mooi wielerfeest te kunnen organiseren. Een groot aantal betrokken partijen en sponsoren heeft al toegezegd de organisatie daarbij zeker te ondersteunen.’ (Foto Jeroen van Nunen)