Nieuwe klassieker voor junioren in Kaatsheuvel

18 januari 2018

De Omloop van Hil en Moer. Dat is de naam van een nieuwe wielerklassieker voor junioren met start en finish in Kaatsheuvel. De klassieker wordt op 23 september van dit jaar voor de eerste keer verreden.


 

De organisatie van de nieuwe klassieker is in handen van Henk Meijer, die samen met een aantal andere wielerliefhebbers 33 keer de Kermisronde van Kaatsheuvel heeft georganiseerd. Zij worden bijgestaan door onder meer Arthur van Dongen en nog enkele andere ervaren wielermensen. 

“We hebben inmiddels goedkeuring van de gemeente Loon op Zand en de KNWU”, vertelt Arthur van Dongen. “Het wachten is nog op groen licht voor politiebegeleiding, maar we hebben alle vertrouwen dat dit gaat lukken.” 

Het is de bedoeling dat de nieuwe klassieker verreden gaat worden op een omloop van zo’n 21 kilometer. Van Dongen “We gaan alles in het werk stellen om er een veilige en selectieve koers van te maken. Het parcours ligt voor een groot deel in het buitengebied en kent brede en smalle wegen en ook een aantal klinkerweggetjes. Het wordt dus zeker geen vliegrondje. Ik denk dat we er op de wielerkalender een mooie juniorenklassieker bij krijgen." (Foto: Peter van Rooij)