41e editie De Draai in 2021

7 april 2020

Het bestuur van profcriterium De Draai in Roosendaal heeft afgelopen week besloten de organisatie van de 41e editie stop te zetten als gevolg van de coronacrisis.

 

‘Met pijn in ons hart hebben wij dit besluit genomen maar de vele onzekere factoren van dit moment laten ons geen andere keuze. Het besluit van de regering om alle evenementen voorlopig tot 1 juni te verbieden, zorgt voor grote onzekerheid in de komende periode’, aldus het bestuur. 

 

‘We zijn met onze voorbereidingen op het punt gekomen dat er contractuele verplichtingen aangegaan moeten worden waar financiële consequenties aanhangen. De kaartverkoop, waarvan de start gepland stond op 1 april, is niet van start kunnen gaan door de genomen maatregelen.

 

Het bestuur is ook van mening dat het op dit moment moreel niet past de gesprekken voort te zetten met onze sponsoren en sponsorovereenkomsten af te sluiten. Binnen onze sponsorgroep zijn veel ondernemers die zwaar getroffen zullen worden door de crisis en alles op alles moeten zetten om hun onderneming door deze crisis heen te loodsen.  Echter de kaartverkoop en sponsorbijdragen zijn een essentieel onderdeel voor de organisatie van een evenement als De Draai.

 

Nu deze twee essentiële pijlers zo onzeker zijn geworden, ontstaat een te groot risico dat inkomsten fors zullen achterblijven bij de uitgaven. Ook sportief is het onzeker of er renners beschikbaar zijn nu diverse koersen worden afgelast en of uitgesteld.

 

Wij zijn van mening dat we geen concessies willen doen aan de succesvolle, sportieve formule van 2019, en het publiek hoogstaande kwaliteit willen bieden! We gaan ons volledig focussen op de editie van 2021 en gaan ervan uit dat heel Roosendaal weer van de partij zal zijn.’