Kick-off La Vuelta Holanda uitgesteld

De organisatie van La Vuelta Holanda heeft besloten de kick-off van het activatieprogramma, gepland op 29 april a.s., voorlopig uit te stellen. De situatie rondom het Corona-virus is dermate onzeker dat het organiseren van een publieksevenement op die datum momenteel niet realistisch is. Rob van Doggenaar, manager van het activatieprogramma van La Vuelta Holanda: “Wij zijn hier uiteraard enorm teleurgesteld over, maar beseffen dat ieders gezondheid nu veel belangrijker is.”

 

Op woensdag 29 april zou de start van het activatieprogramma gevierd worden met een groot verbindend evenement in de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de steden Breda, Utrecht en ’s-Hertogenbosch. Van Doggenaar: “We hopen dit alsnog op een later moment te kunnen organiseren. Dit hangt uiteraard af van de ontwikkelingen rond het Corona-virus.”

 

Het Corona-virus heeft inmiddels ook impact op de organisatoren van het activatieprogramma van La Vuelta Holanda. Dit activatieprogramma omvat meer dan 200 activiteiten, georganiseerd door ongeveer 140 organisatoren, verspreid in de provincies Noord-Brabant en Utrecht. Het gaat voor het overgrote deel om openbare publieksevenementen, van april tot augustus. Sommige organistoren hebben hun evenement al on hold moeten zetten. De organisatie van La Vuelta Holanda zal er alles aan doen om hen te helpen en samen te zoeken naar andere data, indien dit mogelijk is.