ZLM Tour schuift door naar 2021

De ZLM Tour zal in 2020 geen doorgang vinden, omwille van de aangescherpte maatregelen vanuit de Nederlandse overheid. Op 23 maart 2020 werd bekendgemaakt dat alle sportevenementen tot en met 1 juni niet mogen doorgaan. De ZLM Tour zou verreden worden van 27 tot en met 31 mei en valt daarmee precies binnen deze periode.

 

De ZLM Tour kent een rijke geschiedenis en dit jaar zou de 33e editie van de tour verreden worden. Nadat de wedstrijd begin januari nog werd verplaatst naar een week eerder op de internationale kalender van de UCI, kan de wedstrijd toch niet doorgaan dit jaar. ‘Erg jammer dat we ondanks al het harde werken van zowel vrijwilligers, werknemers, partners, leveranciers en etappeplaatsen deze editie niet kunnen doorzetten. Op dit moment zijn er echter belangrijkere zaken en samen met alle betrokken stakeholders gaan we zorgen voor continuïteit van deze Nederlandse meerdaagse koers’, aldus Martin de Kok, algemeen manager van organisator Libéma Profcycling.

 

De ZLM Tour wil volgend jaar weer terug naar de oorspronkelijke datum, zo dicht mogelijk bij de start van de Tour de France. De Kok: ‘De voorkeursdatum zou zijn 16-20 juni, het laatste weekend voor het NK. Dit sluit het beste aan bij onze profilering als Dé ideale voorbereiding op de Tour de France, specifiek voor sprinters.’ De Tour zal starten in Denemarken waar een vergelijkbaar landschap is als in Nederland. Dat beloven vlakke ritten te worden met mogelijks een sprint aan het eind. De ZLM Tour past, afgezien van de datum, dus perfect als voorbereiding in 2021.