Natte tweede trainingskoers BWF

8 maart 2020

Winderig en regenachtig, zo waren de omstandigheden op Moleneind Breda voor de tweede trainingskoers van de Brabantse Wielerfederatie. De mannen die er waren gingen er vol tegenaan en beleefden weer een goed georganiseerde koers. De zegebloemen, ter beschikking gesteld door onze sponsor Ricoh Document Center, gingen naar Tjeerd Mijzen (50+) en Stefan Laurijssen (50-).

 

In de 50+ was er een uiterst knappe solo van Tjeerd Mijzen, een gekend tijdrijder, die in ronde 3 wegreed en dat de totale koers vol hield! Achter hem ontstond een achtervolgende groep van 5 renners, gevolgd door nog eens 2 renners en daarachter de rest van de groep. Verbrokkeling troef dus, onder invloed van de wind en regen. Maar die 5 achtervolgers op Tjeerd waren wel sterke renners. Toch kregen zij dat gat niet dicht en Tjeerd soleerde dus machtig naar de winst. Achter hem reed Luc Keim naar plek 2 en Walter Koster naar plek 3.

 

Bij de 50- werd als snel duidelijk dat Stefan Laurijssen zijn zinnen op deze wedstrijd had gezet. Regelmatig kwam hij als eerste door. Toen er halfkoers een kopgroep tot stand kwam zat hij daar dan ook in. Die 7 man stormden samen naar de meet. Het was echter bij het ingaan van de laatste ronde dat Stefan er van door ging, op de hielen gezeten door Bert de Backer. In die volgorde kwamen zij aan en de sprint van de groep werd door Jurgen Verbocht gewonnen. (Tekst+Foto: BWF)