Nederlandse titels voor Van der Poel en Kamp

15 januari 2018

In Surhuisterveen is Mathieu van der Poel voor de vierde opeenvolgende keer Nederlands kampioen veldrijden bij de elite geworden. De renner van Corendon-Circus haalde het met ruime voorsprong op Lars van der Haar en zijn broer David. Corné van Kessel werd vierde en Stan Godrie kwam als vijfde over de meet.

 

Junior Ryan Kamp van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies maakte zijn favorietenrol meer dan waar. De renner uit Raamsdonksveer reed solo naar de winst voor Mees Hendrikx (Valkenswaard) en Luke Verburg. Noah Vreeswijk (Someren) werd vierde en Bart Artz (Wintelre) vijfde.

Bij de beloften ging de titel naar Joris Nieuwenhuis, die pas in de slotronde wist af te rekenen met Kelvin Bakx uit Bergen op Zoom. Thymen Arensman finishte als derde.

Team Sunweb renster Lucinda Brand werd op overtuigende wijze Nederlands kampioene veldrijden bij de vrouwen. Ze reed al vroeg in de wedstrijd weg bij de concurrentie en kwam solo over de meet. Achter Brand reed Maud Kaptheijns uit Westerhoven naar een mooie zilveren medaille, terwijl Annemarie Worst als derde mee op het podium mocht. Thalita de Jong (Ossendrecht) eindigde als vijfde.

Salvador Alvarado reed naar het rood-wit-blauw bij de nieuwelingen, voor Hug Kars en Bailey Groenendaal uit Schijndel.

Yannick Runhart greep de winst bij de amateurs/sportklasse, voor Atse ten Brinke en Roderik Egberink. 

ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies rensters Inge van der Heijden en Femke Gerritse werden Nederlands kampioene bij de beloften-vrouwen en junior-vrouwen.

Van der Heijden won met ruime voorsprong op Fleur Nagengast en Yara Kastelijn. Ceylin del Carmen Alvarado kwam rijdend op een tweede plek ten val en moest de strijd staken. Susanne Meistrok (Elshout) kwam als zesde over de meet.

Bij de junior-vrouwen ging de winst naar Femke Gerritse, die Sylvie Swinkels voor bleef. Laura van der Zwaan greep de bronzen plak.

Shirin van Anrooij won verrassend bij de nieuweling-meisjes voor topfavoriete Puck Pieterse. Hier won Senne Knaven (Strijbeek) het brons.

De winst bij de masters 40+ ging het rood-wit-blauw naar Erik Dekker, die het haalde voor Maarten Nijland. Edwin Raats mocht als derde mee op het podium.

Lars Rietveld won bij de masters 50+, voor Jos Bogaerts (Strijbeek) en Frank Groenendaal. (Foto: Erwin Rijkers)